Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2013/34

Listamustra - Listamustra 2013/34

A Blurred Lines forgalma az Amerikai Egyesült Államokban tizenhat százalékkal csökkent, 291 ezer példányt értékesítettek belőle. Katy Perry Roar című újdonságából 557 ezer fogyott el. Az énekesnő a Billboard magazin Hot 100 listáján mégsem tudta átvenni a vezetést Robin Thicke-től és csapatától, a 85. helyről az ezüstérmes pozícióba jött fel.

A rádiós játszások terén ugyanis a Blurred Lines toronymagasan vezet, a Roar a 29. helyről a 13. pozícióba lépett. Robin Thicke, T.I. és Pharrell Williams 11. hete trónoló slágere egyelőre a videomegosztó portálokon is népszerűbb, mint Katy Perry zeneszáma. A hatodik helyen debütált Lady Gaga felvétele, az Applause, amelyből a vizsgált időszakban 218 ezer példányt adtak el, a rádiós rangsorban a negyvenedik helyre ugrott. Hatalmas várakozás előzi meg a jövő heti listát. Vajon sikerül-e legyőzni Robinékat, s ha igen, Katy Perry vagy Lady Gaga lesz-e a befutó?

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Robin Thicke featuring T.I. + Pharrell Williams: Blurred Lines

Egyesült Királyság – Ellie Goulding: Burn

Németország – Avicii featuring Aloe Blacc & Mike Einziger: Wake Me Up!

Magyarország – David Guetta featuring Ne-Yo & Akon: Play Hard

 

Osztrák siker a brit listán

A brit rangsor csúcsán sincs változás, második hete Ellie Goulding vezet a Burn című szerzeménnyel. Az élmezőnyben négy új belépő található. A harmadik helyen a Klangkarussell osztrák elektrozenei duó kezdett a Will Heard angol énekessel készült Sonnentanz (Sun Don’t Shine) című zeneszámmal. A negyedik pozícióba DJ Fresh angol producer-lemezlovas érkezett meg az amerikai kollégájával, Diplóval és Dominique Young Unique amerikai rapperlánnyal készült Earthquake című felvétellel. A jamaikai Sean Paul új dala, az Other Side of Love a hetedik, az angol Naughty Boy újdonsága, az Emeli Sandé skót énekesnővel készült Lifted a nyolcadik helyre iratkozott fel. Lady Gaga az Applause-zal az ötödik helyről a kilencedikre csúszott. Melanie C tavaly szeptemberben adta ki a mifelénk visszhang nélküli, a brit albumlistán is csak az ötvenedik helyig jutott, musicalslágereket felvonultató Stages című nagylemezét. Az egykori Spice Girls énekesnője a dalok listáján most ismét előkelő helyen szerepel, igaz, csak közreműködőként – a 14. helyen indít a Matt Cardle, a brit The X Factor 2010-es, hetedik sorozata győztesével készült Loving You című duettel. A fiatalember ezzel vezeti fel az október végén megjelenő Porcelain című harmadik stúdióalbumát. A német rangsor élén sincs változás, hatodik hete Avicii, Aloe Blacc és Mike Einziger uralja a mezőnyt a Wake Me Up! című szerzeménnyel. A bronzérmes pozícióban Sean Paul zeneszáma, az Other Side of Love nyitott. A magyar Single (track) listán a francia David Guetta producer-lemezlovas a két amerikai énekessel, Ne-Yóval és Akonnal készült Play Hard című felvétele vette át a vezetést. A Rádiós listán Király Viktor dala, a Fire foglalta el a csúcsot.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Luke Bryan: Crash My Party

Egyesült Királyság – Richard & Adam: The Impossible Dream

Németország – Helge Schneider: Sommer, Sonne, Kaktus!

Magyarország – Zorall: Nem csak a 10 éveseké a világ!

 

Zorall-dömping a hazai listán

Luke Bryan a Crash My Party című negyedik stúdióalbumából az Amerikai Egyesült Államokban a kiadás hetében 528 ezer példányt értékesített – a georgiai születésű countryénekes ezzel természetesen az eladási lista élén debütált. Jay-Z a héten a hatodik pozícióban tanyázó Magna Carta… Holy Grail című korongjából ugyanennyi fogyott el a megjelenés hetében, júliusban. Ennél többet egy hét alatt idén csak Justin Timberlake adott el a 20/20 Experience című nagylemezéből, 968 ezret. Az amerikai tízes mezőnyben még egy új belépőre lelünk, az ezüstérmes pozícióban startol 72 ezer példánnyal K. Michelle memphisi énekesnő Rebellious Soul című első stúdióalbuma. Az idei Britain’s Got Talent tehetségkutató tévéműsorban ismertté vált Richard & Adam átdolgozásdalokat felvonultató The Impossible Dream című nagylemeze negyedik hete az Egyesült Királyság legkelendőbb hanghordozója – a példányszáma azonban még mindig nem érte el a százezret, kilencvenezernél tart. A jövő héten már nem az észak-walesi komolyzenei duó, hanem minden bizonnyal az Avenged Sevenfold kaliforniai metálegyüttes lesz a listavezető a hétfőn kiadott Hail to the King című hatodik stúdióalbumával. A brit TOP 10-ben két újdonság található: a harmadik helyen a Travis skót zenekar hetedik stúdiólemeze, a Where You Stand, a negyediken John Mayer amerikai énekes hatodik stúdióalbuma, a Paradise Valley kezdett. Németországban Helge Schneider 1955-ös születésű német humorista, író, rendező, dzsesszzenész Sommer, Sonne, Kaktus! című nagylemeze érkezett meg az eladási rangsor csúcsára. Nálunk visszatért az élre a négy héttel ezelőtti listavezető, a Zorall Nem csak a 10 éveseké a világ! című DVD-je. Az együttes 2010-es Cirkusz világszám! című CD-je a bronzérmes pozícióba, a Cirkusz világszám! – Ráadás koncert a Zöldpardonban című DVD-je a 12. helyre, mellékprojektje, a Rock ’n Roll Swindle A ’90-es évek rockhimnuszai első kézből című albuma a hatodik helyre iratkozott fel. A megalakulása negyvenedik évfordulóját ünneplő Skorpió 1981-es nagylemeze, a Zene tíz húrra és egy dobosra a kilencedik, az 1980-as Új Skorpió című a 21. helyen nyitott. A 11. pozícióban az Edda Művek gitárosa, Alapi István Inner Vortex című szólóalbuma rajtol. A negyvenes mezőny utolsó új belépője a Mini 37. helyen debütáló Fruit Pebbles című CD-je.

Puha József

2013. 08. 27. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2013/34 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2013/34