Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2013/36

Listamustra - Listamustra 2013/36

Robin Thicke, T.I. és Pharrell Williams 2013 eddigi legnagyobb világslágerével, a Blurred Linesszal Németországban négy, az Egyesült Királyságban öt, az USA-ban tizenkét hétig vezetett. Az alkalmi trió az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorában a héten lett trónfosztott, és Katy Perry került az élre a két hétig az ezüstérmes pozícióban tanyázó Roar című dallal.

Katy Perry a szerzeményt előadta az augusztus 25-én Brooklynban tartott MTV Video Music Awardson, amely nagyot lendített a forgalmán, augusztus 26. és szeptember 1. között tizennégy százalékkal többet értékesítettek belőle, mint az előző héten, 448 ezer példányban kelt el, népszerűsége a videomegosztó portálokon is megugrott, és az amerikai rádióállomások hatodik legjátszottabb zeneszámává lépett elő. A kaliforniai énekesnőnek odahaza ez a nyolcadik listavezető felvétele az I Kissed a Girl, a Snoop Dogg-gal készült California Gurls, a Teenage Dream, a Firework, a Kanye Westtel készült E.T., a Last Friday Night (T.G.I.F.) és a Part of Me című slágerek után. Az örökranglistán a hölgyek között már csak öt szupersztár található előtte: Janet Jackson tíz, Whitney Houston tizenegy, Madonna és Rihanna tizenkettő-tizenkettő, valamint Mariah Carey tizennyolc listavezető szerzeménnyel. Katy a brit rangsorban is átvette a vezetést, rajt-cél győzelmet aratva, a szigetországban az első héten 179 534 példány fogyott el a zeneszámából, amely ott a negyedik listavezetője. Korábban az I Kissed a Girl, a California Gurls és a Part of Me című felvételekkel járta meg a legmagasabb pozíciót.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Katy Perry: Roar

Egyesült Királyság – Katy Perry: Roar

Németország – Avicii featuring Aloe Blacc & Mike Einziger: Wake Me Up!

Magyarország – GRB: Névtelen dal

 

Lady Gaga legyőzve

Katy Perry nagy vetélytársa, a New York-i Lady Gaga az Applause című slágerrel biztosan nem lesz listavezető az USA-ban, a negyedik helyről a hatodikra esett vissza. A kaliforniai énekesnő valószínűleg hosszabb időre kibéreli az amerikai lista csúcsát. Látszólag Eminem veszélyt jelenthet a trónjára, hiszen a detroiti rapper újdonsága, a Berzerk a héten a bronzérmes pozícióban debütált, de valójában nincs esélye átvenni a vezetést, sőt a jövő héten a tízes mezőnyből is kiszorulhat. Katy trónolására most Lorde jelenti a legnagyobb veszélyt, az új-zélandi énekesnő a Royals című zeneszámmal a 12. pozícióból a nyolcadikba lépett, s a jövő héten már az első háromba is bekerülhet. A brit élmezőnyben Katy Perry felvétele mellett nincs több új belépő. A You Me at Six surrey-i zenekar szerzeménye, a Lived a Lie a 11., a Neon Jungle angol lánykvartett bemutatkozó dala, a Trouble a 12. helyre iratkozott fel. Németországban a helyzet változatlan, nyolcadik hete a svéd Avicii uralja a mezőnyt a két amerikaival, Aloe Blacckel és Mike Einzigerrel készült Wake Me Up! című slágerrel. A negyedik helyen kezdett a két floridai rapper, Flo Rida és Pitbull Can’t Believe It című zeneszáma. A mi Single (track) listánkon összességében ötödik hete a GRB Névtelen dala vezet, a rádióállomásaink pedig összességében negyedik hete a Wake Me Up! című felvételt sugározzák a legtöbbet.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Avenged Sevenfold: Hail to the King

Egyesült Királyság – The 1975: The 1975

Németország – Eko Fresh: Eksodus

Magyarország – Ossian: A tűz jegyében

 

Új együttes hódít a brit piacon

Az Avenged Sevenfold a múlt héten pályafutása során először foglalta el a brit albumeladási lista élét a Hail to the King című hatodik stúdiólemezével, a héten pedig az amerikai rangsorban is a csúcsra érkezett meg vele, 159 ezer példánnyal. A kaliforniai metálzenekar odahaza már az előző stúdióalbumával, a 2010 júliusában megjelent Nightmare cíművel is megszerezte a lista legmagasabb fokát. Az amerikai TOP 10-ben további három újdonság szerepel. Big Sean kaliforniai születésű detroiti rapper Hall of Fame című második stúdiólemeze a harmadik, egy másik rapper, a Three 6 Mafia formációban megismert, Tennessee állambeli Juicy J harmadik szólóalbuma, a Stay Trippy a negyedik, a kisebb szünetekkel 1972 óta működő Alabama alabamai countryegyüttes Alabama & Friends című korongja a nyolcadik helyen nyitott. A brit tízes mezőny felét új belépők adják. Az élen a Matthew Healy énekes-gitáros, Timothy Healy és Denise Welch színészházaspár fia vezette The 1975 angol rockzenekar első stúdiólemeze rajtol 31 538 példánnyal. Az ezüstérmes pozícióban az 1988 és 2009 között működött, idén újjáalakult Nine Inch Nails clevelandi rockegyüttes nyolcadik stúdióalbuma, a Hesitation Marks, a bronzérmesben a Rizzle Kicks brightoni hiphopduó második stúdiólemeze, a Roaring 20s debütált. A jövő heti amerikai rangsor első helyének várományosa, Ariana Grande floridai színész-énekesnő első albuma, a Yours Truly a hetedik, a kimagasló tehetségből botrányhőssé lett Pete Doherty Babyshambles zenekarának Sequel to the Prequel című harmadik stúdiólemeze a tizedik helyre iratkozott fel. Németországban Eko Fresh török származású német rapper Eksodus című albumából értékesítették a legtöbbet. Nálunk az Ossian CD-je, A tűz jegyében tért vissza az eladási lista csúcsára – húsz héttel ezelőtt vezetett, az első helyen kezdett. Az Avenged Sevenfold nagylemeze, a Hail to the King a 23., Balázs Fecó a szlovákiai magyar Sexit együttessel készített 1992-es Gyertyák a téren című albumának bónuszfelvételekkel kiegészített újrakiadása a 37. helyen startol.

Puha József

2013. 09. 14. 11:12

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2013/36 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2013/36