Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2013/38

Listamustra - Listamustra 2013/38

Miley Cyrus napjaink vezető botrányhősévé lépett elő. Az 1992. november 23-án született nashville-i színész-énekesnő úton-útfélen hangoztatta, hogy szeretné visszaszerezni a trónt, megdönteni a videoklipek egy nap alatti megtekintésének rekordját. Nem tűzött ki nagy célt maga elé, pontosabban mindent megtett a cél érdekében, így az hovatovább karnyújtásnyira került.

Miley Cyrus az augusztus 25-én Brooklynban tartott MTV Video Music Awardson vált igazi botrányhőssé emlékezetes fellépése: nyelvnyújtogatása, fenékrázása és Robin Thicke-hez való dörgölőzése révén. Aztán jött az új klipje, a Wrecking Ball című dal videójában egy bazinagy kalapácsot nyalogat és meztelenül hintázik egy házak bontásánál használatos acélgolyón. A videoklipet huszonnégy óra alatt 19,3 milliószor nézték meg, s ezzel visszaszerezte a trónt. Korábban a We Can’t Stop klipjével tartotta a rekordot, amelyet egy nap alatt 10,7 milliószor néztek meg, aztán a One Direction ezt megdöntötte, a fiúcsapat Best Song Ever című számának videója 10,9 milliós nézettséget ért el huszonnégy óra alatt. Az egykori Hannah Montana a Wrecking Ball-lal az amerikai Billboard magazin Hot 100 listájának élét is elfoglalta, a 22. helyről lépett az elsőre, véget vetve – elképzelhető, hogy csak átmenetileg – Katy Perry trónolásának, aki a Roar című slágerrel két hétig vezette a rangsort.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Miley Cyrus: Wrecking Ball

Egyesült Királyság – Jason Derulo featuring 2 Chainz: Talk Dirty

Németország – Avicii featuring Aloe Blacc & Mike Einziger: Wake Me Up!

Magyarország – GRB: Névtelen dal

 

Indul az őszi slágerdömping

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 listájának tízes mezőnyében Miley Cyrus csúcsszerzése mellett az egyetlen említést kívánó esemény Eminem „feléledése”. A detroiti rapper Berzerk című szerzeménye két hete a harmadik helyen debütált, a múlt héten a tizedikre csúszott, a héten a nyolcadikon található. Az Egyesült Királyság rangsorának élmezőnyében három újdonság szerepel. A legmagasabb pozícióban Jason Derulo floridai énekes hétfőn megjelent Tattoos című harmadik stúdiólemezének beharangozója, a 2 Chainz georgiai rapperrel készült Talk Dirty nyitott 159 888 példánnyal. Jason Derulo korábban két felvétellel már vezetett a szigetországban: az In My Head cíművel 2010 februárjában és márciusában egy hétig, a Don’t Wanna Go Home cíművel 2011 júniusában és júliusában két hétig. Jessie J is új stúdióalbumot adott ki hétfőn, a másodikat Alive címmel. 2011 nagy felfedezettje a lista bronzérmes pozíciójába iratkozott fel az It’s My Party című zeneszámával. Avicii első stúdiólemeze, a True múlt hétfőn került forgalomba, a brit albumeladási rangsor második helyén startol. Erről a You Make Me az ötödik pozícióba érkezett meg. A svéd lemezlovas-producer Aloe Blacc amerikai énekessel és Mike Einziger amerikai gitárossal készült Wake Me Up! című slágere három hétig uralta a brit mezőnyt. Németországban továbbra is vezet, immár tizedik hete. A mi Single (track) listánkon megszakításokkal hetedik hete a GRB Névtelen dala az első. Rádióállomásaink ismét a három amerikai: Robin Thicke, T.I. és Pharrell Williams szerzeményét, a Blurred Linest játsszák a legtöbbet, amely hét hete hagyta el a rádiós lista csúcsát, négyheti trónolás után.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Keith Urban: Fuse

Egyesült Királyság – Arctic Monkeys: AM

Németország – Andrea Berg: Atlantis

Magyarország – Janicsák Veca: Édes szavakkal

 

Listavezetés, minimális különbséggel

Az amerikai albumeladási lista tízes mezőnyében hat új belépőre lelünk. Az élen Keith Urban új-zélandi születésű, ausztrál countryzenész nyolcadik, Fuse című stúdiólemeze kezdett 98 ezer példánnyal. Mindössze háromezer példánnyal fogyott el kevesebb az ezüstérmes pozícióban rajtoló Abel Tesfaye, művésznevén The Weeknd kanadai énekes-producer Kiss Land című első stúdióalbumából. A harmadik helyet 2 Chainz georgiai rapper második stúdiólemeze, a B.O.A.T.S. II: Me Time foglalta el. A Hot 100 listát tavaly hat hétig vezető, az idei Grammy Awardson Az év dala kategóriában győztes fun.-sláger, a We Are Young közreműködőjeként világszerte befutott Janelle Monáe kansasi énekesnő The Electric Lady című második stúdióalbuma az ötödik, a sheffieldi Arctic Monkeys ötödik stúdiólemeze, az AM a hatodik, Sheryl Crow Missouri állambeli énekesnő nyolcadik stúdióalbuma, a Feels Like Home a hetedik helyen debütált. Az Egyesült Királyságban második hete az Arctic Monkeys nagylemeze a legkelendőbb. A TOP 10-ben – akárcsak az USA élmezőnyében – hat újdonság található. Avicii korongja, a True a második, Elton John 31. stúdióalbuma, a The Diving Board a harmadik, a walesi Manic Street Preachers 11. stúdiólemeze, a Rewind the Film a negyedik, a grúz származású Katie Melua hatodik stúdióalbuma, a Ketevan a hatodik, a hawaii Jack Johnson hatodik stúdiólemeze, a From Here to Now to You a hetedik, az angol Deaf Havana rockzenekar harmadik stúdióalbuma, az Old Souls a kilencedik pozícióban nyitott. Németországban Andrea Berg német énekesnő Atlantis című nagylemeze iratkozott fel az eladási lista csúcsára. Az Arctic Monkeys albuma, az AM a harmadik, Madonna koncertlemeze, az MDNA World Tour az ötödik helyre érkezett meg. A popkirálynő korongja nálunk a bronzérmes pozícióban kezdett. Négy új belépő szerepel még a negyvenes mezőnyben: Janicsák Veca albuma, az Édes szavakkal a legmagasabb pozíciót, a Kerekmese Vol. 1 – Játékos tanulás 1–6 éveseknek című DVD és CD a 15. helyet, a Kreator német metálegyüttes koncertkiadványa, a Dying Alive a 25. helyet, a Solaris DVD-je, a Live in Los Angeles 1995 a 36. helyet foglalta el.

Puha József

2013. 09. 27. 19:02

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2013/38 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2013/38