Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2013/39

Listamustra - Listamustra 2013/39

A héten három olyan új jelzésű nagylemez található az amerikai albumeladási lista tízes mezőnyében, amely Európában minimális sikerre sem számíthat. Három amerikai countrysztár újdonsága. A mifelénk is egyre bővülő rajongótáborral rendelkező Jack Johnson hawaii folkénekes trónszerzését egyikük sem veszélyeztette.

Jack Johnson hatodik stúdiólemeze, a From Here to Now to You 117 ezer példánnyal debütált az amerikai eladási rangsor csúcsán. Az arkansasi Justin Moore harmadik stúdióalbuma, az Off the Beaten Path 97 ezer példánnyal a második, a tennessee-i Chris Young negyedik stúdiólemeze, az A.M. 54 ezerrel a harmadik, a georgiai Billy Currington ötödik stúdióalbuma, a We Are Tonight 26 ezerrel a tizedik helyre érkezett meg.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Miley Cyrus: Wrecking Ball

Egyesült Királyság – Jason Derulo featuring 2 Chainz: Talk Dirty

Németország – Jason Derulo featuring 2 Chainz: Talk Dirty

Magyarország – Lady Gaga: Applause

 

Európában tarol az amerikai páros

Miley Cyrus slágere, a Wrecking Ball az USA-ban a Digital Songs, a zeneszámok digitális értékesítését tükröző listán 301 ezer példánnyal az első helyről a harmadikra csúszott, de a Hot 100 rangsorban őrzi vezető helyét, elsősorban annak köszönhetően, hogy hatalmas sikere van a videomegosztó portálokon. A legvásároltabb felvétel 307 példánnyal az új-zélandi énekesnő, Lorde szerzeménye, a Royals, amely a Hot 100 listán továbbra is harmadik. A 12. helyen kezdett Britney Spears újdonsága, a Work B**ch!, a Mississippi állambeli énekesnő december 3-án megjelenő nyolcadik stúdiólemezének előhírnöke. A 17. pozícióban startol Katy Perry dala, a Juicy J tennessee-i rapperrel készült Dark Horse. A kaliforniai énekesnő negyedik stúdióalbuma, a Prism Észak-Amerikában október 22-én kerül forgalomba. Az Egyesült Királyságban Jason Derulo floridai énekes és 2 Chainz georgiai rapper a múlt héten a rangsor élére feliratkozó Talk Dirty című slágerének forgalma a felére esett vissza, az első héten 159 888, a másodikon 75 732 példányt adtak el belőle, mégis megőrizte vezető helyét. A Talk Dirty Németországban is rajt-cél győzelmet aratott, véget vetve Avicii, Aloe Blacc és Mike Einziger trónolásának – a Wake Me Up! című zeneszámmal tíz hétig uralták a mezőnyt. A brit TOP 10 egyetlen új belépője Ben Pearce manchesteri producer-lemezlovas What I Might Do című felvétele, amely a 13. pozícióból a hetedikbe jött fel. Nálunk a Single (track) listán a New York-i Lady Gaga vette át a vezetést az Applause című szerzeménnyel, a Rádiós rangsorban pedig visszaszerezte az első helyet a Wake Me Up!, amely megszakításokkal hatodik hete rádióállomásaink legjátszottabb dala.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Jack Johnson: From Here to Now to You

Egyesült Királyság – Kings of Leon: Mechanical Bull

Németország – Die Ärzte: Die Nacht der Dämonen

Magyarország – Madonna: MDNA World Tour

 

Kanadai rapper óriási brit sikere

Az amerikai albumeladási lista élmezőnyében a bevezetőben említett négy újdonság mellett további két új belépő szerepel. A negyedik helyet a Rick Ross rapper vezette Maybach Music Group lemezcég válogatáskorongja, a Self Made Vol. 3, az ötödiket a svéd Avicii első stúdióalbuma, a True foglalta el. Az Egyesült Királyság tízes mezőnyében szintén hat újdonságra lelünk. A csúcson a három Followill testvér: Caleb, Nathan és Jared, valamint unokatestvérük, Matthew Followill alkotta Kings of Leon tennessee-i rockzenekar hatodik stúdiólemeze, a Mechanical Bull nyitott 71 765 példánnyal. Mögötte Drake kanadai rapper rajtol a harmadik, Nothing Was the Same című stúdióalbumával, amely 61 ezer példánnyal 2013 eddigi legjobban debütáló hiphoplemeze. Ez már csak azért is óriási érdem, mert idén a két rapkirály, Kanye West és Jay-Z is új koronggal jelentkezett. Kanye West Yeezus című albumából 25 400, Jay-Z Magna Carta… Holy Grail című nagylemezéből 39 386 példány fogyott el a kiadás hetében a szigetországban. A bronzérmes pozícióba a legjobban indító hazai zenész, 2011 nagy felfedezettje, a londoni Jessie J második stúdióalbuma, az Alive érkezett meg. Az ötödik helyen a floridai Jason Derulo harmadik stúdiólemeze, a Tattoos, a nyolcadikon a mindössze tizenhét éves, hampshire-i Birdy második stúdióalbuma, a Fire Within, a kilencediken a Chvrches skót szintipop trió első stúdiólemeze, a The Bones of What You Believe kezdett. Sting 11. stúdióalbuma, a The Last Ship csak a 14. pozícióban startol. Németországban a Die Ärzte német rockegyüttes Die Nacht der Dämonen című koncertkiadványa iratkozott fel az első helyre. Meglepő, hogy a német nyelvterületen hatalmas rajongótáborral rendelkező Avicii nagylemeze, a True csak az ötödik helyet szerezte meg. Jack Johnson albuma, a From Here to Now to You a kilencedik, Elton John nagylemeze, a The Diving Board a 11. pozíciót foglalta el. Nálunk helyet cserélt múlt heti két új belépő: Janicsák Veca CD-je, az Édes szavakkal az elsőről a harmadikra hátrált, Madonna koncertalbuma, az MDNA World Tour a harmadikról az első helyre lépett. Avicii nagylemeze a 26. pozícióban nyitott, a negyvenes mezőny egyetlen újdonságaként. Tizennyolc visszatérő hanghordozó található a rangsorban. A legmagasabbra, a kilencedik helyre Ákos tavalyi albuma, a 2084 jött vissza.

Puha József

2013. 10. 02. 21:18

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2013/39 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2013/39