Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Őrségváltás a rappereknél – Drake hatalmas sikere

Drake - Őrségváltás a rappereknél – Drake hatalmas sikere

Drake az angol és az amerikai albumeladási listán is 2013 eddigi legjobban debütáló hiphoplemezét könyvelheti el. Ez azért is óriási érdem, mert idén a két rapkirály, Kanye West és Jay-Z is új koronggal jelentkezett.

A kanadai rapper harmadik, Nothing Was the Same című stúdióalbuma az Egyesült Királyságban 61 ezer példánnyal a második helyre iratkozott fel, a Kings of Leon nagylemeze, a Mechanical Bull mögé. A két vetélytárs ugyan felért a csúcsra, de jóval kevesebb példánnyal – Kanye West Yeezus című albumából 25 400, Jay-Z Magna Carta… Holy Grail című nagylemezéből 39 386 példány fogyott el a kiadás hetében a szigetországban.

Drake - Őrségváltás a rappereknél – Drake hatalmas sikere

Drake az Amerikai Egyesült Államokban 658 ezer példányt értékesített az albumából a megjelenés hétében, ezzel az eladási rangsor első helyére érkezett meg. Ennél többet egy hét alatt idén csak Justin Timberlake nagylemezéből, a The 20/20 Experience címűből vásároltak márciusban, 968 ezret. Kanye West albumából 327 ezer, Jay-Z nagylemezéből 528 ezer példány fogyott el az észak-amerikai piacon a kiadás hetében.

A hiphopelőadók közül legutóbb Lil Wayne adott el egy hét alatt több albumot, mint Drake a 2011 augusztusában megjelent Tha Carter IV című nagylemezéből, 964 ezret.

Puha József

2013. 10. 05. 19:53

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Őrségváltás a rappereknél – Drake hatalmas sikere cikk képei
Drake - Őrségváltás a rappereknél – Drake hatalmas sikereDrake - Őrségváltás a rappereknél – Drake hatalmas sikere