Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2013/42

Listamustra - Listamustra 2013/42

John Newman egy éve bizonyára még álmodni sem mert ilyesmiről. Első, Tribute című nagylemezével a brit albumeladási lista élén debütált, megelőzve két legendás előadót, a veterán Paul McCartneyt és az örökifjú Chert, valamint a már-már legendás Pearl Jamet.

A Pearl Jam a Lightning Bolt című tizedik stúdiólemezével az ezüstérmes pozícióban, Paul McCartney korongja, a New a harmadik, Cher albuma, a Closer to the Truth a negyedik helyen kezdett. Az 1990. június 16-án született észak-yorkshire-i John Newman a Rudimental londoni elektrozenei kvartett Feel the Love című brit listavezető szerzeményének énekeseként vált ismertté tavaly kora nyáron. Első saját dala, a Love Me Again idén júliusban a brit rangsor csúcsára iratkozott fel 124 885 példánnyal. A listavezető, Tribute című nagylemezéből nem túl sokat, 29 756 példányt értékesítettek az első héten a brit piacon. A szigetország albumpiaca egy ideje folyamatosan szűkül, idén minden eddiginél jobban, közben a különálló zeneszámok forgalma sosem látott magaslatokban szárnyal.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Lorde: Royals

Egyesült Királyság – OneRepublic: Counting Stars

Németország – James Blunt: Bonfire Heart

Magyarország – Avicii featuring Aloe Blacc & Mike Einziger: Wake Me Up!

 

James Blunt meglepetésgyőzelme

Az Amerikai Egyesült Államokban stabilan őrzi vezető pozícióját Lorde a Royals című slágerrel – a tizenhetedik életévében járó új-zélandi énekesnő harmadik hete vezet. A húszas mezőnyben két újdonság található: a 13. helyen a kanadai Justin Bieber felvétele, a Heartbreaker, a 17. helyen a detroiti Eminem az észak-amerikai kontinensen november 5-én megjelenő The Marshall Mathers LP 2 című nagylemezének másodikként nyilvánosságra hozott szerzeménye, a Survival startol. Az Egyesült Királyságban a múlt héten az első helyre megérkező Miley Cyrus-zeneszám, a Wrecking Ball az ezüstérmes pozícióba hátrált. A két héttel ezelőtti listavezető, a OneRepublic coloradói zenekar Counting Stars című dala tért vissza az élre. Az élmezőnyben négy új belépő szerepel. A bronzérmes pozícióban a Lawson angol popkvartett felvétele, a Juliet, az ötödik helyen Eminem albumának harmadikként megismert szerzeménye, a Rap God, a nyolcadikon Wilkinson angol drum and bass és dubstep producer-lemezlovas zeneszáma, az Afterglow, a tizediken Iggy Azalea ausztrál énekesnő T.I. amerikai rapperrel készült dala, a Change Your Life nyitott. Németországban – meglepetésre – a vezető pozíciót újdonságként James Blunt slágere, a Bonfire Heart foglalta el. Az angol énekesnek ez az első német listavezetője, korábban a You’re Beautiful és a 1973 című felvételekkel tanyázott a legmagasabban, az ezüstérmes pozícióban. Nálunk az átalakult, mostantól Single (track) Top 20 lista csúcsára Avicii, Aloe Blacc és Mike Einziger szerzeménye, a Wake Me Up! került. A rádióállomásaink második hete az angol Ellie Goulding zeneszámát, a Burnt sugározzák a legtöbbet.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Miley Cyrus: Bangerz

Egyesült Királyság – John Newman: Tribute

Németország – Helene Fischer: Farbenspiel

Magyarország – Ákos: 2084 – Turné

 

Új belépőkkel teli magyar rangsor

Az USA-ban – a várakozásnak megfelelően – Miley Cyrus albuma, a Bangerz rajtol az első helyen 270 ezer példánnyal. Jócskán lemaradva, 84 ezer példánnyal debütált az ezüstérmes pozícióban a Panic! at the Disco Las Vegas-i együttes Too Weird to Live, Too Rare to Die! című negyedik stúdiólemeze. Pusha T New York-i születésű rapper első szólóalbuma, a My Name Is My Name a negyedik, a Glee című tévéfilmsorozat EP-je, a The Quarterback a hetedik, a Korn kaliforniai metálzenekar 11. stúdiólemeze, a The Paradigm Shift a nyolcadik, Cassadee Pope floridai énekesnő első stúdióalbuma, a Frame by Frame a kilencedik, a Mayday Parade floridai rockegyüttes negyedik stúdiólemeze, a Monsters in the Closet a tizedik helyen kezdett. A brit eladási lista tízes mezőnyében a bevezetőben említett, az első négy pozícióba feliratkozó album mellett további két újdonság található. A Britain’s Got Talent tavalyi, hatodik sorozatában ismertté vált Jonathan & Charlotte komolyzenei duó második nagylemeze, a Perhaps Love az ötödik, a The Saturdays angol-ír lánycsapat negyedik stúdióalbuma, a Living for the Weekend a tizedik helyre érkezett meg. A német rangsor élén Helene Fischer krasnoyarski születésű német énekesnő nagylemeze, a Farbenspiel nyitott. Nálunk Ákos múlt héten az ezüstérmes pozícióban indító 2084 – Turné című DVD-jéből adták el a legtöbbet. A negyvenes mezőnyben tizenkét új belépőre lelünk. A harmadik helyet a kaliforniai Grateful Dead koncertalbuma, a Sunshine Daydream, a hetediket Pete Doherty zenekara, az angol Babyshambles harmadik stúdiólemeze, a Sequel to the Prequel, a nyolcadikat Miley Cyrus albuma, a Bangerz, a 13. helyet a Koltay Gergely filmzenéit tartalmazó Álmaink útján című korong, a 16. helyet a floridai Jason Derulo harmadik stúdiólemeze, a Tattoos, a 22. helyet az Európa Kiadó CD-je, az Annak is kell, a 24. helyet a Running Wild hamburgi metálegyüttes albuma, a Resilient, a 26. helyet a Határon túli magyarok zenéje 2006/2007 című válogatás, a 29. helyet a Korn nagylemeze, a The Paradigm Shift, a 33. helyet Gyulai Gaál János és Sebestyén Márta 2001-es korongja, az Inspirations, a 35. helyet Parov Stelar osztrák, linzi zenész a Parov Stelar Trióval rögzített albuma, a The Art of Sampling, a 37. helyet a Soulfly arizónai metálzenekar nagylemeze, a Savages foglalta el.

Puha József

2013. 10. 27. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2013/42 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2013/42