Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2013/43

Listamustra - Listamustra 2013/43

Folytatódik Lorde csodás sikersorozata. Az amerikai listát negyedik hete vezető új-zélandi énekesnő az USA-ban az elmúlt huszonöt év legfiatalabb listavezetője. A héten a brit rangsorban aratott rajt-cél győzelmet – a szigetországban az elmúlt tizenöt év legfiatalabb listavezetője.

Az Ella Maria Lani Yelich-O’Connor néven anyakönyvezett énekesnő jövő csütörtökön tölti be a 17. életévét. Az Amerikai Egyesült Államokban legutóbb a kaliforniai Tiffany szerepelt fiatalabban a Billboard magazin Hot 100 listája csúcsán – 1987. november 7-én tizenhat évesen és egy hónaposan szerezte meg az első helyet az I Think We’re Alone Now című szerzeménnyel. Az Egyesült Királyságban legutóbb az angol Billie Piper uralta fiatalabban a mezőnyt – 1998. július 5-én tizenöt évesen és kilenc hónaposan került az élre a Because We Want To című felvétellel. Lorde slágere, a Royals idén az ötödik zeneszám, amely az amerikai és a brit listán is felért a csúcsra. Korábban a Thrift Shop (Macklemore & Ryan Lewis featuring Wanz), a Blurred Lines (Robin Thicke featuring T.I. + Pharrell Williams), a Roar (Katy Perry) és a Wrecking Ball (Miley Cyrus) járta meg mindkét piacon a legmagasabb pozíciót.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Lorde: Royals

Egyesült Királyság – Lorde: Royals

Németország – Klingande: Jubel

Magyarország – Miley Cyrus: Wrecking Ball

 

Justin Bieber zenés hétfői

Újabb szerzemény érkezett meg az amerikai Billboard magazin Hot 100 listájára Eminem detroiti rapper az észak-amerikai kontinensen november 5-én megjelenő The Marshall Mathers LP 2 című nyolcadik stúdióalbumáról – a Rap God a hetedik helyen debütált. A nagylemezről elsőként megismert Berzerk nyolcadik hete tanyázik a rangsorban, a harmadik hely volt a csúcspozíciója, a héten a 18. helyen található. A múlt héten a 17. pozícióban kezdő Eminem-felvétel, a Survival a 31. helyre hátrált. A tinik első számú kedvence, a kanadai Justin Bieber a Music Mondays sorozat keretében október 7-től tíz héten keresztül minden hétfőn új zeneszámmal rukkol elő. A Heartbreaker a múlt héten a 13. helyre iratkozott fel, az All That Matters a héten a 24. pozícióban startol. Az Egyesült Királyság tízes mezőnyében az élen landoló Lorde-sláger mellett további három új belépőre lelünk. Az ezüstérmes pozíciót a brit The X Factor tavalyi, kilencedik sorozatának győztese, James Arthur foglalta el a You’re Nobody ’til Somebody Loves You című dallal. Az ötödik helyen a holland testvérpár, Wouter Janssen és Sjoerd Janssen alkotta Showtek a We Are Loud! és Sonny Wilson közreműködésével készített szerzeménye, a Booyah nyitott. A nyolcadik pozíciót a szintén a tavalyi brit The X Factorban ismertté vált, annak negyedik helyén végzett Union J négytagú londoni fiúcsapat újdonsága, a Beautiful Life szerezte meg. Németországban egy hét után máris trónfosztott lett James Blunt felvétele, a Bonfire Heart. A Klingande francia elektrozenei duó vette át a vezetést a Jubel című zeneszámmal. Nálunk a Single (track) Top 20 lista csúcsán Miley Cyrus szerepel a Wrecking Ball című slágerrel. A rádióállomásaink harmadik hete Ellie Goulding dalát, a Burnt sugározzák a legtöbbet.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Pearl Jam: Lightning Bolt

Egyesült Királyság – Katy Perry: Prism

Németország – Helene Fischer: Farbenspiel

Magyarország – Ákos: 2084 – Turné

 

Tovább hasít a Pearl Jam

Az USA albumeladási listájának élmezőnyében hat új belépő található. Az első helyre a Pearl Jam tizedik stúdiólemeze, a Lightning Bolt érkezett meg, 166 ezer példányt értékesítettek belőle a kiadás hetében. A seattle-i rockzenekarnak ez az ötödik listavezető albuma az amerikai rangsorban. Korábban az 1993-as Vs., az 1994-es Vitalogy, az 1996-os No Code és a 2009-es Backspacer című nagylemezekkel járta meg a legmagasabb pozíciót. A harmadik helyen az angol élő legenda, Paul McCartney 16. stúdióalbuma, a New, az ötödiken a The Avett Brothers észak-karolinai folk-rock együttes nyolcadik stúdiólemeze, a Magpie and the Dandelion, a hatodikon az American Idol 2011-es, tizedik sorozatának győztese, Scotty McCreery észak-karolinai countryénekes harmadik stúdióalbuma, a See You Tonight, a kilencediken a nyolcvanéves Willie Nelson texasi countrylegenda válogatáslemeze, a To All the Girls..., a tizediken a The Head and The Heart seattle-i folk-rock zenekar második stúdióalbuma, a Let’s Be Still debütált. Az Egyesült Királyságban a Pearl Jam korongja az ezüstérmes pozícióból a huszadikba csúszott. A szigetországban a kaliforniai Katy Perry negyedik, Prism című stúdiólemezéből adták el a legtöbbet, 53 827 példányt. A második helyen az angol James Blunt negyedik stúdióalbuma, a Moon Landing, az ötödiken az olasz Andrea Bocelli nagylemeze, a Love in Portofino, a hetediken a The Voice UK tehetségkutató tévéműsor idei, második sorozatában diadalmaskodó Andrea Begley északír énekesnő albuma, a The Message kezdett. Németországban második hete Helene Fischer nagylemeze, a Farbenspiel a legkelendőbb. A Pearl Jam albuma a negyedik, Paul McCartney korongja a hatodik helyre iratkozott fel. Nálunk második hete Ákos 2084 – Turné című DVD-jéből vásárolják a legtöbbet. A negyvenes mezőnyben hét újdonság szerepel. A hatodik helyen az angol John Newman első stúdiólemeze, a Tribute, a kilencediken a Pearl Jam CD-je, a tizediken az angol Morcheeba nyolcadik stúdióalbuma, a Head Up High, a 13. helyen az egykori republicos Tóth Zoltán első szólólemeze, a Húsvéti hó, a 31. helyen Paul McCartney korongja, a 32. helyen a Bëlga albuma, a Sanyi, a 38. helyen az LGT Legendás Dalok című válogatásának második része rajtol.

Puha József

2013. 11. 02. 9:45

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2013/43 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2013/43