Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2013/44

Listamustra - Listamustra 2013/44

A hét közepén még úgy tűnt, hogy a One Direction angol–ír fiúcsapat veszi át a vezetést a dalok brit listáján a Story of My Life című szerzeménnyel, de csak a negyedik helyet szerezte meg. A csúcson Eminem a héten megjelent The Marshall Mathers LP 2 című nagylemezének újabb felvétele, a Rihannával készült The Monster debütált, amellyel a barbadosi énekesnő rekordot állított fel.

Rihanna a zenetörténet első énekesnője, aki hét egymást követő évben felért brit rangsor élére. 2007-ben tíz hétig a Jay-Z-vel készült Umbrella, 2008-ban két hétig a Take a Bow, 2009-ben egy hétig a Run This Town (Jay-Z zeneszáma, közreműködőként hallható benne Kanye Westtel együtt), 2010-ben két hétig az Only Girl (in the World), 2011-ben egy hétig a Drake-kel készült What’s My Name? és hat hétig a Calvin Harrisszel készült We Found Love, tavaly egy hétig a Diamonds című slágerrel vezetett. Ez a bravúr korábban csak Elvis Presleynek (1957 és 1963 között) és a The Beatlesnek (1963 és 1969 között) sikerült. A The Monster a detroiti Eminemnek is a nyolcadik listavezetője a szigetországban. Legutóbb 2006-ban Akon dalának, a Smack That címűnek a közreműködőjeként uralta a mezőnyt. Ezt megelőzően 2005-ben a Like Toy Soldiers, 2004-ben a Just Lose It, 2002-ben a Lose Yourself és a Without Me, 2000-ben a Didóval készült Stan és a The Real Slim Shady című szerzeményekkel foglalta el a csúcsot. Mindegyikkel egy-egy hétig vezetett.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Lorde: Royals

Egyesült Királyság – Eminem featuring Rihanna: The Monster

Németország – Avicii: Hey Brother

Magyarország – Lady Gaga featuring R. Kelly: Do What U Want

 

Fatboy Slim sikere, tizenkét év után

Az amerikai Hot 100 lista élén nincs változás, ötödik hete a csütörtökön a 17. életévét betöltött Lorde új-zélandi énekesnő uralja a mezőnyt a Royals című felvétellel. A 15. helyét a nyolcadikra cserélte a OneRepublic coloradói pop-rock együttes a Counting Stars című zeneszámmal, amely a brit rangsort két hétig vezette. A 12. pozícióból a kilencedikbe lépett az Imagine Dragons Las Vegas-i rockzenekar szerzeménye, a Demons. Lady Gaga újdonsága, az R. Kellyvel készült Do What U Want a 13. helyre iratkozott fel. Justin Bieber Music Mondays sorozatának újabb darabja, a Hold Tight a 29. pozícióban kezdett – a kanadai sztár október 7-től tíz héten keresztül minden hétfőn új dallal rukkol elő, a mostani a harmadik a sorban.

Az Egyesült Királyságban Eminem és Rihanna az első helyre megérkező The Monster, valamint a One Direction a negyediken startoló Story of My Life című slágere mellett további három új belépő található. Fatboy Slim Riva Starr-ral és Beardymannel készült Eat, Sleep, Rave, Repeat című felvétele a bronzérmes pozícióban landolt. Fatboy Slim (Norman Cook) legutóbb 2001-ben tanyázott a brit élmezőnyben a Star 69 / Weapon of Choice című kiadvánnyal. A hatodik helyen Tinie Tempah angol rapper John Martin svéd énekessel készült zeneszáma, a Children of the Sun, a nyolcadikon egy újabb angol–ír fiúcsapat, a The Wanted újdonsága, a Show Me Love (America) nyitott.

Németországban Avicii szerzeménye, a Hey Brother foglalta el a csúcsot. A svéd lemezlovas-producer első német listavezető slágere, a két amerikaival, Aloe Blacc-kel és Mike Einzigerrel készült Wake Me Up! tíz hétig uralta a mezőnyt.

A magyar Single (track) Top 20 lista élén Lady Gaga és R. Kelly dala, a Do What U Want debütált. A rádióállomásaink a hazai Newik (Uj Viktor) lemezlovas-producer felvételét, a My Love címűt sugározzák a legtöbbet.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Katy Perry: Prism

Egyesült Királyság – Arcade Fire: Reflektor

Németország – Helene Fischer: Farbenspiel

Magyarország – Rómeó Vérzik: A három…

 

Felvidéki együttes a hazai lista csúcsán

Az Amerikai Egyesült Államokban – a várakozásnak megfelelően – a kaliforniai Katy Perry negyedik stúdióalbuma, a Prism szerezte meg az első helyet 286 ezer példánnyal. A tízes mezőnyben további három új belépőre lelünk. A hatodik pozíciót az amerikai The X Factor tavalyi, második sorozatának harmadik helyén végzett Fifth Harmony öttagú floridai lánycsapat EP-je, a Better Together, a hetediket DJ Khaled New Orleans-i születésű hiphopzenész hetedik stúdiólemeze, a Suffering from Success, a kilencediket az AFI (A Fire Inside) kaliforniai rockzenekar kilencedik stúdióalbuma, a Burials foglalta el.

Az Egyesült Királyságban – szintén a várakozásnak megfelelően – az Arcade Fire kanadai rockegyüttes negyedik stúdiólemeze, a Reflektor iratkozott fel az élre 45 252 példánnyal. Lorde első albuma, a Pure Heroine a negyedik, a tavalyi brit The X Factor negyedik helyén végzett Union J négytagú londoni fiúcsapat első nagylemeze a hatodik helyen kezdett. A tehetségkutató tévéműsor hetedik, 2010-es sorozatának győztese, Matt Cardle a Porcelain című harmadik stúdióalbumával a 11., a Linkin Park kaliforniai rockzenekar a második, Recharged című remixlemezével a 12. helyre érkezett meg.

Németországban harmadik hete Helene Fischer albuma, a Farbenspiel a legkelendőbb hanghordozó. James Blunt negyedik stúdiólemeze, a Moon Landing a második, a Sunrise Avenue finn rockegyüttes negyedik stúdióalbuma, az Unholy Ground a harmadik, Katy Perry nagylemeze, a Prism a negyedik, a Motörhead angol metálzenekar 21. stúdióalbuma, az Aftershock az ötödik pozícióban rajtol.

A mi negyvenes mezőnyünkben tíz újdonság szerepel. A csúcson a Rómeó Vérzik CD-je, A három… nyitott – a  somorjai rockegyüttes az első felvidéki csapat, amely megszerezte a vezető pozíciót. A negyedik helyen a tavalyi X-Faktor bronzérmese, Csobot Adél nagylemeze, az Ami szívemen a számon – Szenes Iván írta, a nyolcadikon Andrea Bocelli korongja, a Love in Portofino, a tizediken Katy Perry albuma, a Prism, a 11. helyen James Blunt nagylemeze, a Moon Landing, a 13. helyen az LGT Legendás Dalok című válogatásának első része (a második rész a 12.), a 16. helyen a Talking Heads amerikai new wave zenekar 1982-es The Name of This Band Is Talking Heads című dupla koncertalbuma, a huszadikon Van Morrison északír zenész 1970-es nagylemeze, a Moondance, a 25. helyen Hofi Géza gyűjteménye, a Lazítani… – A legnagyobb Hofi slágerek, a negyvenediken a Trivium floridai metálegyüttes hatodik stúdióalbuma, a Vengeance Falls debütált. A Válogatás- és mixlemezek slágerlistájának első helyét új belépőként az HBO: Társas játék – A II. évad dalai című dupla album foglalta el.

Puha József

2013. 11. 10. 10:37

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2013/44 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2013/44