Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

MTV EMA – visszaszámlálás előtt

MTV Europe Music Awards - MTV EMA – visszaszámlálás előtt

Amszterdamban már minden rajtra kész. Még néhány óra, és minden kiderül. Ahogy várható volt, a Legjobb magyar előadó kategória győztese, az Ivan & the Parazol zenekar már nincs versenyben.

A közönségszavazásra épülő MTV Europe Music Awardson idén tizennyolc fő kategóriában hirdetnek győztest. Tavaly az amerikaiak kapták a díjak túlnyomó többségét. A regionális kategóriákat leszámítva csak a Legjobb új előadó, a Legnagyobb rajongói bázis és a Legjobb elektrozenei előadó kategóriában diadalmaskodott európai – előbbi kettőben a négy angol és egy ír énekes alkotta One Directiont, utóbbiban a francia David Guettát díjazták.

Az első MTV Europe Music Awardsot 1994-ben Berlinben rendezték. A legtöbb díjjal Eminem detroiti rapper büszkélkedhet, eddig tizenhármat gyűjtött be.

Bizonyára idén is az amerikaiaké lesz a főszerep. A jelöltek listáját a memphisi Justin Timberlake, valamint 2013 nagy felfedezettje, a két seattle-i: Macklemore rapper és Ryan Lewis producer vezeti öt-öt jelöléssel. A New York-i Lady Gaga négy kategóriában érdekelt. Az év legnagyobb világslágere, a Blurred Lines – a Los Angeles-i Robin Thicke, az atlantai T.I. és a Virginia Beach-i Pharrell Williams felvétele – a legjobb dalok és a legjobb videoklipek között is megméretteti magát.

Magyarország 2007-ben kapcsolódott be a díjkiosztóba. A Legjobb magyar előadó díjat abban az évben Ákos, 2008-ban a Gonzo, 2009-ben és 2010-ben a The Kolin, tavalyelőtt a Compact Disco, tavaly a 30Y nyerte el. Idén a Hősök, az Ivan & the Parazol, Karányi Dani, a Punnany Massif és a The [hated] Tomorrow szállt harcba. A regionális szavazás október 25-én délben zárult le. A Legjobb magyar előadó az Ivan & the Parazol lett – a zenekar bekerült a második fordulóba, amelyben november 1-ig lehetett szavazni. A kelet-európai régióból a lengyel Kamil Bednarek kapta a legtöbb voksot. A tíz térség továbbjutói közül kerül ki a Világ legjobb előadója, a Worldwide Act díj győztese.

Az egyes kategóriákban péntek éjfélig lehetett szavazni. Az amszterdami gálán fellép Miley Cyrus, Katy Perry, Snoop Dogg és Afrojack, Bruno Mars, Robin Thicke, az Icona Pop, az Imagine Dragons, a The Killers, valamint a Kings of Leon.

Puha József

2013. 11. 10. 18:03

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

MTV EMA – visszaszámlálás előtt cikk képei
MTV Europe Music Awards - MTV EMA – visszaszámlálás előtt