Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Klippet forgatott Havasi Balázs New Yorkban a Harlem Gospellel

Havasi Balázs - Klippet forgatott Havasi Balázs New Yorkban a Harlem Gospellel

A Voices Of Change HAVASI egyik legnagyobb művészeti vállalkozása, melyben a zongoraművész-zeneszerző különleges zenei világa ezúttal az Amazing Grace dallamával és az amerikai gospelkultúrával forr össze. A stúdiófelvételek 6 hónap előkészítés után a New York-i Germano Studio-ban készültek el október elején, ahol korábban többek között John Lennon, a The Rolling Stones és Stevie Wonder is dolgozott.

HAVASI - Voices of Change

A világ egyik legismertebb kórusa, a Harlem Gospel Choir és Radics Gigi közreműködésével elkészült nagyszabású tétel minden idők egyik leghíresebb keresztény egyházi énekét helyezi a HAVASI-tól már megszokott szimfonikus és világzenei kontextusba.

A közel 250 éves dal a különleges zenei környezetben szimbolikus erővel hat.

A stúdióban emlékezetes pillanat volt a fiatal magyar tehetség, Radics Gigi találkozása a Harlem Gospel Choir tagjaival. A világhírű énekesek a közös munka után a stúdióban tapsolták meg a Megasztár 6 győztesét.

A felvételeket Pejtsik Péter, HAVASI kreatív alkotótársa irányította, aki a Symphonic Show gazdag zenei világának kialakításában a kezdetektől fogva meghatározó szerepet játszik, és a műben ezúttal csellóművészként is közreműködött.

A monumentális zenei tétel elkészítésében közel 100 művész vett részt.

A Budafoki Dohnányi Szimfonikus Zenekar immár negyedik éve HAVASI állandó művészeti partnere a koncerteken és a stúdiómunkákban egyaránt, míg a doboknál természetesen ezúttal is Endi, a Hooligans zenekar dobosa ült. Ír furulyán Szabó Dániel működött közre.
A Voices Of Change HAVASI 2013 decemberében megjelenő Symphonic – A Második Felvonás című albumán kap majd helyet.

Havasi Balázs - Klippet forgatott Havasi Balázs New Yorkban a Harlem Gospellel

 

A videóról

A különleges dalhoz egy nagyszabású videoklip készült el. A több mint 100 országban elérhető C Music TV idén októbertől a HAVASI produkció egyik kiemelt médiapartnere, így a forgatás során elsődleges szempont volt a nemzetközi képi világ. A klip rendezője, forgatókönyvírója és vezető operatőre Gráf Péter volt, aki a forgatás helyszínéül New Yorkot választotta.

A kreatív koncepció szerint a zenei videó — akár egy rövid kisjátékfilm — négy különböző karakteren keresztül négy emberi sorsba enged bepillantást. Az előkészületek hónapokig tartottak, hiszen a magyar kreatív csapatnak amerikai filmes kollégákkal kellett folyamatosan koordinálnia a munkafolyamatokat. A színészek kiválasztása kulcsfontosságú volt; a több száz jelentkezőből nem volt könnyű megtalálni a négy legmegfelelőbb karaktert.

A forgatás egy hétig tartott, és a magyar csapat munkáját profi amerikai filmes stáb segítette a helyszíneken. A New York utcáin forgatott jelenetek mellett szimbolikus erővel bírnak a Brooklyni Szentháromság Templomban rögzített képsorok is. Az 1867-ben épített templom a magyar művészek számára különös jelentőséggel bírt, hiszen annak híres festett üvegablakain Szent István király és Szent Erzsébet alakja is megcsodálható.

 
 

2013. 11. 12. 16:36

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Klippet forgatott Havasi Balázs New Yorkban a Harlem Gospellel cikk képei
Havasi Balázs - Klippet forgatott Havasi Balázs New Yorkban a Harlem GospellelHavasi Balázs - Klippet forgatott Havasi Balázs New Yorkban a Harlem GospellelHavasi Balázs - Klippet forgatott Havasi Balázs New Yorkban a Harlem GospellelHavasi Balázs - Klippet forgatott Havasi Balázs New Yorkban a Harlem Gospellel