Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2013/45

Listamustra - Listamustra 2013/45

Eminem nyolcadik, The Marshall Mathers LP 2 című stúdiólemeze a brit albumeladási lista csúcsára iratkozott fel. A detroiti rapper az első amerikai előadó, aki hét egymást követő nagylemezzel foglalta el a rangsor élét.

Az első, 1999-es The Slim Shady LP című albumával a 12. helyig jutott. Az ezt követő, 2000-es The Marshall Mathers LP, a 2002-es The Eminem Show, a 2004-es Encore, a 2005-ös Curtain Call: The Hits (válogatáskorong), a 2009-es Relapse és a 2010-es Recovery listavezető volt. A Led Zeppelin és az ABBA a rekordtartó, nyolc-nyolc egymást követő nagylemezzel uralták a mezőnyt – előbbi 1969 és 1979, utóbbi 1976 és 1982 között. A The Marshall Mathers LP 2 a kiadás hetében 143 034 példányban fogyott el a szigetországban. Ez az idei harmadik legjobb debütálás. A Daft Punk Random Access Memories című albumából 165 091, az Arctic Monkeys AM című nagylemezéből 157 329 példányt értékesítettek az első héten.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Lorde: Royals

Egyesült Királyság – Storm Queen: Look Right Through

Németország – Klingande: Jubel

Magyarország – Lady Gaga: Venus

 

Ismeretlen amerikai lemezlovas diadala

Nincs változás az amerikai Billboard magazin Hot 100 listája csúcsán, hatodik hete az új-zélandi Lorde vezet a Royals című slágerrel. A TOP 10-ben két új belépő szerepel. A bronzérmes pozícióban Eminem a barbadosi Rihannával készült zeneszáma, a The Monster, a hatodik helyen a tengerentúlon is nagy rajongótáborral rendelkező One Direction felvétele, a Story of My Life kezdett – az angol–ír fiúcsapat harmadik, Midnight Memories című stúdióalbuma november 25-én kerül forgalomba.

A brit rangsorban egy hét után trónfosztott lett Eminem és Rihanna dala, a The Monster. Egy amerikai, New Jersey-i lemezlovas-producer, Storm Queen aratott rajt-cél győzelmet a Look Right Through című szerzeménnyel. Az eredetije még 2010 októberében jelent meg, most a Marc Kinchen által készített remixváltozata hódít Damon C. Scott vokáljával. A brit élmezőnyben további két újdonság található. A The X Factor nyolcadik, 2011-es sorozatában diadalmaskodó Little Mix a harmadik helyre érkezett meg a Move című zeneszámmal, amely a négytagú lánycsapat hétfőn kiadott második, Salute című stúdióalbumát harangozta be. Britney Spears készülő, nyolcadik stúdiólemezének előhírnöke, a Work B**ch! a hetedik helyen rajtol.

Németországban a két héttel ezelőtti listavezető, a Klingande francia elektrozenei duó felvétele, a Jubel tért vissza a lista élére.

Nálunk a Single (track) Top 20 rangsor csúcsán új belépőként Lady Gaga Európa legtöbb országában hétfőn megjelent Artpop című albumának dala, a Venus nyitott. A rádióállomásaink egy hét kihagyás után ismét az angol Ellie Goulding slágerét, a Burnt sugározzák a legtöbbet.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Arcade Fire: Reflektor

Egyesült Királyság – Eminem: The Marshall Mathers LP 2

Németország – Prince Kay One: Rich Kidz

Magyarország – James Blunt: Moon Landing

 

Karácsony előszele a listákon

Az USA-ban az Arcade Fire kanadai rockzenekar negyedik, Reflektor című stúdióalbuma szerezte meg az első helyet 140 ezer példánnyal. Megérkeztek a rangsor tízes mezőnyébe az első karácsonyi nagylemezek. Az American Idol első, 2002-es szériájának győztese, a texasi Kelly Clarkson a Wrapped in Red cíművel a bronzérmes pozícióba iratkozott fel, a Duck Dynasty című reality szereplői a Duck The Halls: A Robertson Family Christmas cíművel a negyedik helyet foglalták el. Az élmezőnyben további három újdonságra lelünk. A hatodik pozícióban Thomas Rhett georgiai countryzenész It Goes Like This című első stúdióalbuma, a hetedikben egy másik countryzenész, az oklahomai születésű Toby Keith 17., Drinks After Work című stúdiólemeze debütált. A Linkin Park kaliforniai rockegyüttes második, Recharged című remixalbuma a tizedik helyen kezdett.

A brit TOP 10-ben Eminem korongja mellett további hét új belépő szerepel. A második helyre a tavalyi, kilencedik brit The X Factor győztese, a middlesbrough-i James Arthur első, James Arthur című stúdiólemeze, a harmadikra Tinie Tempah londoni rapper második stúdióalbuma, a Demonstration, a negyedikre André Rieu holland hegedűművész és a Johann Strauss Orchestra nagylemeze, a Music of the Night, az ötödikre a The Overtones londoni vokálcsapat albuma, a Saturday Night at the Movies, a hatodikra a tavaly feloszlott Westlife-ból ismert ír Shane Filan első szólólemeze, a You and Me, a hetedikre a The Nation’s Favourite Elvis Song című Elvis Presley-gyűjtemény, a kilencedikre a négy angol és egy ír énekes alkotta The Wanted harmadik stúdióalbuma, a Word of Mouth érkezett meg. A szebb napokat is megélt kanadai Avril Lavigne ötödik stúdiólemeze csak a 14. pozícióban startol, egyel a szintén kanadai Nickelback rockzenekar The Best of Nickelback Volume 1 című válogatása előtt.

Németországban Prince Kay One német rapper albuma, a Rich Kidz nyitott a lista élén. A Linkin Park remixlemeze a negyedik, az Arcade Fire albuma a hatodik helyet szerezte meg.

Magyarországon James Blunt a múlt héten a 11. pozícióba feliratkozó Moon Landing című nagylemezéből adták el a legtöbbet. A negyvenes mezőnyben tíz újdonság található. Koncz Zsuzsa CD-je, a Tündérország a 11., Gibonni (Zlatan Stipišić) horvát zenész angol nyelvű albuma, a 20th Century Man a 14., az Il Divo vokálcsapat nagylemeze, az A Musical Affair a 16., a Linkin Park remixalbuma a huszadik, az Arcade Fire nagylemeze a 27., Nótár Mary korongja, a Jó a stílusom a harmincadik, Luciano Pavarotti gyűjteménye, a The 50 Greatest Tracks a 31., Joe Bonamassa New York-i blueszenész gyűjteménye, a Tour De Force – Live in London – Four Nights, Four Shows, Four Legendary Performances! a 37., Lou Reed válogatása, a The Very Best of a 38., Rost Andrea CD-je, a Colours a 39. helyet foglalta el.

Puha József

2013. 11. 14. 8:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2013/45 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2013/45