Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2013/46

Listamustra - Listamustra 2013/46

Lily Allen visszatért. Az énekesnő a Keane 2004-es, Somewhere Only We Know című slágerét dolgozta át. Az átiratot az e heti első számú brit listavezető-esélyesnek tartották, már csak azért is, mert ez a John Lewis áruházlánc idei karácsonyi reklámzenéje. De Lily csak a második helyen debütált, egy fiatal lemezlovassal szemben maradt alul.

Storm Queen amerikai lemezlovast, producert egy holland lemezlovas, Martin Garrix váltotta a brit rangsor csúcsán. Az 1996. május 15-én született zenész az Animals című szerzeményével aratott rajt-cél győzelmet a szigetországban. A 117. pozícióból a harmadikba lépett Ellie Goulding a The Waterboys 1990-es, How Long Will I Love You című zeneszámának átdolgozásával, amely a BBC Children in Need idei jótékonysági dala.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Lorde: Royals

Egyesült Királyság – Martin Garrix: Animals

Németország – Klingande: Jubel

Magyarország – Lady Gaga: Dope

 

Lady Gaga hazai sikerei

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 listáját hetedik hete Lorde új-zélandi énekesnő uralja a Royals című slágerrel. Eminem és Rihanna a múlt héten a harmadik helyre megérkező The Monster című felvétele az ezüstérmes pozícióba jött fel. A nyolcadik helyen Lady Gaga Artpop című albumáról egy újabb szerzemény, a Dope kezdett. A nagylemezt beharangozó Applause 13. hete tanyázik a rangsorban, a héten a tizedik, a negyedik hely a csúcspozíciója.

Az Egyesült Királyság élmezőnyében Martin Garrix és Lily Allen újdonsága mellett további két új belépő szerepel. Lady Gaga albumának hivatalosan második dala, az R. Kellyvel készült Do What U Want a kilencedik, Robbie Williams hétfőn megjelent második, Swings Both Ways című swinglemezének beharangozója, a Go Gentle a tizedik helyre iratkozott fel.

Németországban egy hét megszakítással harmadik hete a Klingande francia elektrozenei duó vezet a Jubel című zeneszámmal.

A magyar Single (track) Top 20 lista élén Lady Gaga újdonságai váltják egymást. Két hete az R. Kellyvel készült Do What U Want, a múlt héten a Venus rajtolt a csúcson, most a Dope nyitott a legmagasabb pozícióban. A rádióállomásaink egy hét kihagyás után ismét az 1981-es születésű Newik (Uj Viktor) lemezlovas-producer My Love című felvételét sugározzák a legtöbbet.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Eminem: The Marshall Mathers LP 2

Egyesült Királyság – Lady Gaga: Artpop

Németország – Eminem: The Marshall Mathers LP 2

Magyarország – Nickelback: The Best of Nickelback Volume 1

 

A Tankcsapda inváziója

Az Amerikai Egyesült Államokban – a várakozásnak megfelelően – Eminem nyolcadik, The Marshall Mathers LP 2 című stúdióalbuma foglalta el az eladási lista első helyét, 792 ezer példánnyal. Ennél többet egy hét alatt idén csak Justin Timberlake nagylemezéből, a The 20/20 Experience címűből vásároltak márciusban, 968 ezret. Az amerikai tízes mezőnyben további három új belépő található. A kanadai Celine Dion 11. angol nyelvű stúdióalbuma, a Loved Me Back to Life a második, egy másik kanadai énekesnő, Avril Lavigne ötödik, cím nélküli stúdiólemeze az ötödik, a Pentatonix texasi a capella együttes harmadik EP-je, a PTX, Vol. II a tizedik helyen startol.

A brit TOP 10-ben hét újdonságra lelünk. Az élen a New York-i Lady Gaga harmadik stúdióalbuma, az Artpop debütált, 65 608 példánnyal. A múlt heti listavezető, a The Marshall Mathers LP 2 az ezüstérmes pozícióba hátrált. A harmadik helyre Celine Dion nagylemeze, a negyedikre a brit The X Factor 2011-es sorozatában diadalmaskodó Little Mix lánykvartett második stúdióalbuma, a Salute, a hatodikra a The Killers Las Vegas-i zenekar karrierösszegző gyűjteménye, a Direct Hits, a hetedikre Cliff Richard korongja, a The Fabulous Rock ’n’ Roll Songbook, a nyolcadikra Alfie Boe angol tenor nagylemeze, a Trust, a tizedikre a Keane angol együttes slágerválogatása, a The Best of érkezett meg.

Németországban is a detroiti Eminem albuma kezdett a csúcson. Celine Dion nagylemeze a kilencedik, Avril Lavigne korongja a 15. helyre iratkozott fel.

A Tankcsapda tavaly egy új módszerrel hozta forgalomba a Rockmafia Debrecen című albumát. Kizárólag az egyik benzinkúthálózat töltőállomásain lehet beszerezni, 990 forintért. A nagylemez hatalmas siker, már több mint 25 ezer példányt értékesítettek belőle. A debreceni rockzenekar november 7-én a bevált terjesztési módszerrel, 990 forintos egységáron újra kiadta szinte a teljes életművét (A legjobb mérgek című válogatás- és a két koncertalbum, valamint az angol nyelvű …’Cause for Sale EP kivételével), azaz mind a tizenkét stúdiólemezét és a Tankológia című gyűjteményt, feljavított hangzással. Tizennegyedik lemezként az Igazi hiénák című válogatás jelent meg, amelyen főleg kuriózumnak számító felvételek mellett két dal (Juggler, Örökké pank) új változata, két kiadatlan szám (Mire vagy kíváncsi, Csak neked), valamint két új szerzemény (a tavasszal bemutatásra kerülő Argo 2 című film betétdala, az Igazi hiénák és a Jóképű) hallható. A hanghordozók elárasztották az albumeladási listánkat. Az Igazi hiénák a bronzérmes pozícióban nyitott. A legjobb méreg a kilencedik, a Jönnek a férgek… a 12., a Punk & Roll a 14., az Élni vagy égni a 15., a Baj van!! a 16., az Agyarország a 17., Az ember tervez a 18., a Tankológia a 20., a Ha zajt akartok! a 22., a Connektor :567: a 23., a Mindenki vár valamit a 24., a Minden jót a 25., a Rockmafia Debrecen a 26. helyen szerepel. A negyvenes mezőnyben további hét új belépő található. A csúcsot a Papp László Budapest Sportarénában hatalmas sikerű koncertet adott Nickelback kanadai rockegyüttes gyűjteménye, a The Best of Nickelback Volume 1 foglalta el. Celine Dion nagylemeze a negyedik, a DSP albuma, a Rímnapló a nyolcadik, Birdy angol énekesnő második stúdiólemeze, a Fire Within a 11., Eminem albuma a 21., Lady Gaga nagylemeze a 30., Avril Lavigne albuma a 31., Kövi Szabolcs CD-je, az Angyali sugallat a 34. helyen debütált.

Puha József

2013. 11. 24. 7:30

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2013/46 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2013/46