Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Tankcsapda Guinness-rekordja

Tankcsapda - A Tankcsapda Guinness-rekordja

Érdekes látványt nyújt az e heti magyar albumeladási lista: a rangsor első tizennégy helyén a Tankcsapda CD-i szerepelnek. A debreceni rockzenekar ezzel világrekordot döntött, Zámbó Jimmy rekordját adta át a múltnak.

A 2001. január 2-án elhunyt Zámbó Jimmy nagylemezei 2001 ötödik hetében az eladási lista első tizenhárom pozíciójában tanyáztak – ilyen korábban soha sehol nem fordult elő. A „Király” ezzel bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe.

A Tankcsapda tavaly új módszerrel hozta forgalomba a Rockmafia Debrecen című albumát. Kizárólag az egyik benzinkúthálózat töltőállomásain lehet beszerezni, 990 forintért. A korong hatalmas siker, már több mint 25 ezer példányt értékesítettek belőle, ötszörös platinalemez. Az együttes november 7-én a bevált terjesztési módszerrel, 990 forintos egységáron újra kiadta szinte a teljes életművét (A legjobb mérgek című válogatás- és a két koncertalbum, valamint az angol nyelvű …’Cause for Sale EP kivételével), azaz mind a tizenkét stúdiólemezét és a Tankológia című gyűjteményt, feljavított hangzással. Először jelent meg önálló CD-n a korábban csak kazettán beszerezhető, CD-n összevont, nem teljes verzióban elérhető Punk & Roll és A legjobb méreg című album. Tizennegyedik lemezként az Igazi hiénák című gyűjtemény látott napvilágot, amelyen főleg kuriózumnak számító felvételek mellett két új szerzemény (a tavasszal bemutatásra kerülő Argo 2 című film betétdala, az Igazi hiénák és a Jóképű) hallható. Az albumeladási rangsor csúcsán az Igazi hiénák áll, a sort a Rockmafia Debrecen zárja. A tizennégy nagylemez díszdobozos, limitált, számozott kiadványként is beszerezhető.

Tankcsapda - A Tankcsapda Guinness-rekordja

A Tankcsapda eredményét még hitelesítenie kell a Guinness Világrekordok hivatalos irodájának, utána bekerülhet a könyvbe.

Puha József

2013. 11. 25. 20:41

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Tankcsapda Guinness-rekordja cikk képei
Tankcsapda - A Tankcsapda Guinness-rekordjaTankcsapda - A Tankcsapda Guinness-rekordja