Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Viktor kettős győzelme

Király Viktor - Viktor kettős győzelme

Király Viktor reflektorfényben van. A sajtó napok óta arról ír, hogy alaposan átverték. Hogy hoppon maradt. Mégsem vesztes. Sőt, dupla győztes, hiszen nemcsak megnyerte a szavazást, hanem profitál is belőle.

Király Viktort lehet szeretni, lehet nem szeretni. Egy dolgot viszont el kell ismerni: eddigi slágerei világszínvonalúak, különösen a hónapok óta hódító Fire. A nemzetközi listákon is megállná a helyét.

A Fire-ral és annak videoklipjével beválasztották egy huszonegy fős csoportba. A kiírás szerint közülük került volna ki a közönség szavazása alapján az, aki felléphet két hiphopelőadó, Lil’ Kim és Eve londoni koncertjén, november 22-én az IndigO2-ban. November 15-ig – közép-európai idő szerint –, este nyolc óráig lehetett voksolni a jelöltekre.

Király Viktor - Viktor kettős győzelme

Viktor nyerte meg a szavazást, mégsem ő lépett fel. A magyar énekes 3 084 voksot kapott, a második helyezettre, a The Voice UK tavalyi, első sorozatának felfedezettjére, Vince Kiddre 2 919 szavazat érkezett. A szervezők november 16-án technikai okokra hivatkozva módosították a végeredményt.

Viktor a Blikknek nyilatkozott a történtekről. „Egy londoni barátnőm szólt, hogy a bulira nem kijelölik az előfellépőt, hanem szavazással döntenek a személyéről. Jelentkeztem. Legnagyobb meglepetésemre bekerültem az utolsó körbe. Mivel csupa ismert angol énekes volt a listán, nem is vettem komolyan a dolgot. Egy héttel a voksolás lezárása előtt kiderült, mennyire szoros a verseny Vince Kidd és köztem. Sejthető volt azonban, hogy mutyi van a háttérben. A szavazást többször leállították, amikor újraindult, Vince Kidd mindig az első helyre került. Egyik nap például közel háromszáz szavazattal vezettem. Egy órára ismét leállították a szavazást, s amikor újraindították, már Vince állt az első helyen. Mégis, a pénteki zárásnál egyértelmű volt: én nyertem. Valahogy éreztem, nem szabad még beleélnem magam, másnap jött is a kijózanító e-mail. A szervezők – akik szerintem maguk is meglepődtek azon, hogy egy ismeretlen külföldi srác ilyen eredményt ért el – közölték, technikai hiba miatt rosszul számolták össze a voksokat, és nekem csak 2 827 szavazatom van, Vince pedig hatvanöttel többet kapott” – mondta.

Lil’ Kim és Eve a legnépszerűbb női hiphopelőadók közé tartozik. Igaz, csak odahaza, az USA-ban, Európában nincs nagy rajongótáboruk. A szervezők bizonyára publicitást akartak a rendezvénynek, és előre eldöntötték, hogy Vince Kidd lép fel. Ő most a sztár, akinek a koncertjére sokan jegyet váltanak, Viktor pedig nem akkora nézőcsalogató, az ő kedvéért csak néhány külhoni magyar ment volna el az előadásra.

A teljes igazságra nyilván sosem derül fény. Egy azonban biztos: Király Viktor ebből dupla győztesként jött ki. Egyrészt megnyerte a szavazást, másrészt sokat profitál a történtekből: a Fire klipjének nézettsége megugrott a legnépszerűbb videomegosztó portálon, az eset kapcsán a sajtó annyit foglalkozik vele, mint amikor megnyerte a Megasztárt. Amelynek végeredményét – állítólag – szintén manipulálták… (Új Szó)

Puha József

2013. 11. 26. 23:18

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Viktor kettős győzelme cikk képei
Király Viktor - Viktor kettős győzelmeKirály Viktor - Viktor kettős győzelme