Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Robbie Williamsé az ezredik

Robbie Williams - Robbie Williamsé az ezredik

Az Egyesült Királyság albumeladási listáját 1956. július 22-től vezetik. Az első és az ezredik listavezető is szvinglemez. Az első Frank Sinatra korongja, a Songs for Swingin’ Lovers!, az ezredik Robbie Williams albuma, a Swings Both Ways.

Robbie szerint a trónszerzése azt bizonyítja, hogy ez a zenei stílus változatlan népszerű. A november 18-án kiadott nagylemezéből a megjelenés hetében 108 622 példány fogyott el a brit piacon. A negyvenedik életévében járó angol énekesnek odahaza szólóban ez a 11. listavezető albuma, de ha figyelembe vesszük a Take Thattel elért sikereit is, akkor már tizenöt listavezető koronggal büszkélkedhet. Ugyanannyival, mint a rekordtartó The Beatles. A gombafejűek 180 hetet töltöttek a rangsor csúcsán. Robbie eddig 46 hétig állt az élen, 31 hétig egyedül, 15 hétig a Take Thattel.

Robbie Williams - Robbie Williamsé az ezredik

A brit kislemezlista ezredik vezetője 2005 januárjában Elvis Presley maxi CD-je volt, amely a One Night és az I Got Stung című slágereit tartalmazza.

Robbie Williams szólópályájának legsikeresebb albuma a 2001 novemberében kiadott Swing When You’re Winning című. Ezen szerepel a Nicole Kidmannel énekelt Somethin’ Stupid, C. Carson Parks 1966-os dala, amely 1967-ben Frank Sinatra és lánya, Nancy előadásában lett világsláger.

A Go Gentle című új szerzeménnyel beharangozott Swings Both Ways Robbie második szvinglemeze. Örökzöld slágerek átdolgozásai és vadonatúj dalok hallhatók rajta – a sztár Lily Allennel, Kelly Clarksonnal, Michael Bubléval, Olly Mursszel és Rufus Wainwrighttal énekel duettet. „Tudtam, hogy készítek még szvingalbumot, most jött el a megfelelő időpont. Ez egyfajta szeretetteljes visszapillantás egy olyan korra, amelyben nem lehettem jelen, pedig jó lett volna” – mondta az énekes. A nagylemez turnéja Budapesten kezdődik, Robbie április 25-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.

Az internetes közösségi oldalakon folyik a találgatás arról, hogy az énekes csatlakozik-e a jövőre ismét újjáalakuló Take Thathez. A fiúk legutóbbi stúdióalbuma, a 2010 novemberében megjelent Progress az eredeti felállásban, Robbie-val készült. „Remélem, hogy újra öten állhatunk színpadra, és jobbak leszünk, mint valaha” – mondta a minap Gary Barlow. Robbie egyelőre nem beszélt arról, csatlakozik-e egykori zenésztársaihoz.

Gary hétfőn rukkolt elő a Since I Saw You Last című negyedik szólólemezével, amely a jövő heti brit albumeladási lista ezüstérmes pozíciójának várományosa. A One Direction angol–ír fiúcsapat harmadik stúdiólemeze, a Midnight Memories mögé érkezhet meg. (Új Szó)

Puha József

2013. 12. 01. 11:52

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Robbie Williamsé az ezredik cikk képei
Robbie Williams - Robbie Williamsé az ezredikRobbie Williams - Robbie Williamsé az ezredik