Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2013/52

Listamustra - Listamustra 2013/52

A Virginia Beach-i Pharrell Williams az Egyesült Királyságban csodás évet tudhat maga mögött. 2013 két legnépszerűbb zeneszámában – Robin Thicke Blurred Lines és a Daft Punk Get Lucky című slágerében – társszerzőként és közreműködőként szerepel, ráadásként pedig az év utolsó listáján megszerezte az első helyet a Happy című szerzeménnyel, a Gru című animációs film második részének betétdalával.

Pharrell Williamsnek a Happy az első szóló-listavezetője a szigetországban. A nagylemezek brit eladási rangsorát egy másik Williams, Robbie uralja a Swings Both Ways című szvingalbumával, amelyből december 22. és december 28. között újabb 90 938 példányt értékesítettek. Robbie november 18-án megjelent lemeze a brit piacon versenyben volt 2013 legkelendőbb albuma címért, végül a negyedik helyen zárt, mindössze 59 ezer példánnyal maradt el a One Direction november 25-én forgalomba került, és az összesített listán az első helyen végző Midnight Memories című nagylemezétől.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Eminem featuring Rihanna: The Monster

Egyesült Királyság – Pharrell Williams: Happy

Németország – Pitbull featuring Ke$ha: Timber

Magyarország – Fábián Juli & Zoohacker: Girly

 

Az ellenkampány teljes kifulladása

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorát harmadik hete Eminem és Rihanna slágere, a The Monster vezeti. A második és a negyedik pozícióban az a két felvétel található, amelyek közül kerülhet ki a következő listavezető. Az előbbi helyet Pitbull és Ke$ha szerzeménye, a Timber, az utóbbit az A Great Big World és Christina Aguilera zeneszáma, a Say Something foglalja.

Az Egyesült Királyságban a The X Factor tizedik sorozatában diadalmaskodó, a múlt héten rajt-cél győzelmet arató Sam Bailey az első helyről a másodikra csúszott Demi Lovato a tévéműsorban előadott, 2011-es Skyscraper című dalának átdolgozásával. A tehetségkutató tavalyi ellenkampánya (hogy ne a győztes szerezze meg a karácsonyi rangsor csúcsát) kudarc volt, a legtöbb ember által támogatott sláger, az ausztrál AC/DC 1979-es Highway to Hell című klasszikusa a negyedik helyről a 81. pozícióba zuhant.

Németországban Pitbull és Ke$ha felvétele, a Timber az új első helyezett. Mindkét előadónak ez a második listavezetője a német piacon. A floridai rapper Jennifer Lopez On the Floor című zeneszámának közreműködőjeként 2011-ben hat hétig, a Los Angeles-i énekesnő a Tik Tok című szerzeménnyel 2010-ben ugyancsak hat hétig uralta a mezőnyt.

A magyar Single (track) Top 20 lista élére Fábián Juli és Zoohacker négydalos, Girly (Girly, Liberation, Don’t Even Wanna Teach Me, Sizzlin’) című EP-je tért vissza. A rádióállomásaink harmadik hete Avicii slágerét, a Hey Brothert sugározzák a legtöbbet.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Beyoncé: Beyoncé

Egyesült Királyság – Robbie Williams: Swings Both Ways

Németország – Robbie Williams: Swings Both Ways

Magyarország – Quimby: Kaktuszliget

 

Az utolsó pillanatban összeállt összesített lista

Nincs változás az albumeladási rangsorok csúcsán. Az Amerikai Egyesült Államokban második hete Beyoncé ötödik, Beyoncé című stúdiólemeze a legkelendőbb – három nap alatt 617 ezer, a következő hét napon 374 ezer példány fogyott el belőle, tehát tíz nap alatt 991 ezer. Ismét a TOP 10-ben, a kilencedik helyen lelünk Michael Bublé Christmas című albumára.

Michael Bublé korongja a brit listán a nyolcadik helyen szerepel, a kilencediken a kanadai sztár 2013-as nagylemeze, a To Be Loved tanyázik. Robbie Williams albuma mögött a másodikon zenésztársa, Gary Barlow nagylemeze, a Since I Saw You Last, a harmadikon a One Direction albuma, a Midnight Memories található. Az utóbbinak a 2013 legnagyobb példányszámban eladott nagylemezeinek rangsorában az óév utolsó napján sikerült megelőznie Emeli Sandé 2012 februárjában kiadott Our Version of Events című albumát. Gary Barlow korongja a kilencedik pozícióban zárt.

Németországban is Robbie Williams nagylemeze, a Swings Both Ways a legnépszerűbb hanghordozó.

Robbie albuma nálunk a kilencedik helyről az ötödikre jött fel. Az első helyet harmadik hete a Quimby DVD-vel kiegészített Kaktuszliget című nagylemeze uralja. Mögötte két élő legenda korongja szerepel, az ezüstérmes pozícióban Zorán Egypár barát, a bronzérmesben Koncz Zsuzsa Tündérország című albuma. A negyvenes mezőnyben három újdonság található: a tizedik helyen a One Direction This Is Us című koncertfilmjének DVD-je, a 35. helyen Havasi Balázs DVD-vel és CD-vel kiegészített képeskönyve, az Életre kelt szimfónia, a 36. helyen ByeAlex nagylemeze, a Szörpoholista kezdett.

Puha József

2014. 01. 03. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2013/52 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2013/52