Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Alkalmi társulások diadala

Listamustra - Alkalmi társulások diadala

Európa legfontosabb zenepiacán, az Egyesült Királyságban amerikaiaké 2013 legnépszerűbb zeneszáma. A tízes mezőnybe csak két olyan felvétel fért be, amelyet angolok készítettek, ráadásul az egyik még 2012 nyarán jelent meg.

Robin Thicke Los Angeles-i énekes korábban az amerikai és a brit listán sem szerepelt az élmezőnyben. Tavaly viszont világsztár lett. A hatodik stúdióalbuma, a Blurred Lines címadó szerzeménye két társszerzővel és közreműködővel: T.I. atlantai rapperrel és Pharrell Williams Virginia Beach-i énekessel készült. A Blurred Lines öt hétig vezette a brit listát, és 1 472 681 eladott példánnyal 2013 legnagyobb slágere a szigetországban.

Listamustra - Alkalmi társulások diadala

A francia Daft Punk duó szintén két társszerzővel és közreműködővel készítette el a Get Lucky című dalát, a Robin Thicke mellett is tündöklő Pharrell Williamsszel és a New York-i Chic zenekar gitárosával, Nile Rodgersszel. A Get Lucky az év második legsikeresebb zeneszáma, 1 308 007 példánnyal.

A bronzérmes pozícióban, 1 180 000 példánnyal Avicii végzett a Wake Me Up! című felvételével. A svéd lemezlovas-producer – a bevált módszert alkalmazva – egy énekessel és egy gitárossal: a kaliforniai Aloe Blacckel és egy ugyancsak kaliforniai Mike Einzigerrel, az Incubus rockegyüttes tagjával komponálta és rögzítette a szerzeményt.

Az angol Passenger (polgári nevén Michael David Rosenberg) még 2012 júliusában rukkolt elő a Let Her Go című dalával, amely a német rangsort tavasszal öt hétig uralta, jelenleg az USA-ban TOP 10-es, a brit listán a második hely volt a csúcspozíciója. 2013 összesített rangsorában a negyedik helyen zárt. A Let Her Go az utolsó olyan sláger, amelynek tavalyi példányszáma elérte az egymilliót, 1 030 000 darabot értékesítettek belőle.

Az ötödik pozícióban az angolok által írt másik zeneszám található, Naughty Boy és Sam Smith felvétele, a La La La.

A hatodik helyet a kaliforniai Katy Perry negyedik, Prism című stúdióalbumának beharangozója, a Roar című szerzemény szerezte meg.

A hetedik pozícióban a Thrift Shopra lelünk, amely az Amerikai Egyesült Államokban 2013 legnépszerűbb slágere. A két seattle-i: Macklemore rapper és Ryan Lewis producer ezzel a dallal robbant be a köztudatba – az ugyancsak seattle-i Wanz énekes működik közre benne.

A nyolcadik helyet P!nk pennsylvaniai énekesnő és a fun. New York-i trió énekese, Nate Ruess közös zeneszáma, a Just Give Me a Reason foglalta el. Ez a tízes mezőny második olyan felvétele, amely nem volt listavezető, az ezüstérmes pozícióig jutott.

A kilencedik helyen a coloradói OneRepublic szerzeménye, a Counting Stars végzett.

Az élmezőnyt 2013 nagy visszatérője, a memphisi Justin Timberlake zárja a március közepén kiadott The 20/20 Experience című stúdiólemezének második, Mirrors című slágerével.

Puha József

2014. 01. 20. 8:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Alkalmi társulások diadala cikk képei
Listamustra - Alkalmi társulások diadalaListamustra - Alkalmi társulások diadala