Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2014/1

Listamustra - Listamustra 2014/1

Hódít 2014 első világslágere. Pitbull és Ke$ha dala, a Timber Németországban már a múlt héten átvette a vezetést, a héten az Egyesült Királyságban is elfoglalta a csúcsot, s az Amerikai Egyesült Államokban is első lesz, már a jövő héten.

A német piacon mindkét előadónak ez a második listavezetője. Pitbull 2011-ben Jennifer Lopez On the Floor című zeneszámának közreműködőjeként hat hétig, Ke$ha 2010-ben a Tik Tok című szerzeménnyel ugyancsak hat hétig uralta a mezőnyt. A Timber a brit piacon mindkettőjüknek a harmadik listavezetője. A miami rapper 2011-ben a Jennifer Lopezzel készült On the Floor című felvétellel két hétig, ugyancsak 2011-ben a Ne-Yo, Afrojack és Nayer közreműködésével készített Give Me Everything cíművel három hétig szerepelt a legmagasabb pozícióban. A Los Angeles-i énekesnő 2009-ben Flo Rida Right Round című slágerének közreműködőjeként (ezzel vált ismertté) egy hétig és 2011-ben a We R Who We R cíművel szintén egy hétig vezetett.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Eminem featuring Rihanna: The Monster

Egyesült Királyság – Pitbull featuring Ke$ha: Timber

Németország – Pitbull featuring Ke$ha: Timber

Magyarország – Avicii: Hey Brother

 

A Timber bombaerős kezdése

A detroiti Eminem és a barbadosi Rihanna az utolsó, negyedik hetét tölti a Billboard magazin Hot 100 listája élén, mivel – ahogy fent írtuk – a jövő héten már Pitbull és Ke$ha lesz a listavezető az Amerikai Egyesült Államokban a Timberrel.

Az Egyesült Királyságban a Timber 138 891 példánnyal debütált a csúcson, amely erős kezdésnek számít, ráadásul az eladás a december 29. és a január 4. közti időszakot tükrözi. (Az ünnepek után általában visszaesik a forgalom.) A következő újdonságot a 14. helyen találjuk, Fuse ODG ghánai származású angol rapper Million Pound Girl (Badder Than Bad) című zeneszámát.

A mi Single (track) Top 20 listánk élére két hét kihagyás után visszatért Avicii szerzeménye, a Hey Brother, összességében második hete vezet. A rádióállomásaink negyedik hete a svéd lemezlovas-producer felvételét sugározzák a legtöbbet.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Beyoncé: Beyoncé

Egyesült Királyság – Ellie Goulding: Halcyon

Németország – Helene Fischer: Farbenspiel

Magyarország – Tankcsapda: Igazi hiénák

 

Ellie Goulding megkésett listavezetése

Az Amerikai Egyesült Államokban harmadik hete Beyoncé váratlanul kiadott Beyoncé című ötödik stúdióalbumából értékesítik a legtöbbet. Ezúttal 310 ezer példány fogyott el belőle, a megjelenés első tizenhét napján 1,3 millió példányban talált gazdára. A houstoni születésű énekesnő nagylemeze az első olyan hanghordozó 2013 áprilisa óta, amely három hétig a csúcson maradt – Justin Timberlake albuma, a The 20/20 Experience 2013. április 6. és 26. között vezetett. A Beyoncé az első olyan nagylemez 2010 januárja óta, amelyből több mint 300 ezer darabot adtak el az első három hét mindegyikében. A legutolsó ilyen album Susan Boyle 2009 novemberében kiadott I Dreamed a Dream című korongja volt, amelyből az első öt hét mindegyikében több mint 500 ezer példány kelt el.

Az Egyesült Királyságban Ellie Goulding második stúdiólemeze, a Halcyon szerezte meg az első helyet, most először, 37 507 példánnyal. Az album 2012 októberében került forgalomba. Tavaly augusztusban jelent meg a második változata Halcyon Days címmel – ezen található az angol énekesnő első brit listavezetője, a Burn, amellyel három hétig uralta a mezőnyt. A szerzemény mifelénk is sláger lett, öt hétig volt a rádióállomásaink legtöbbet sugárzott dala, s már az USA-ban is hódít.

Németországban Helene Fischer nagylemeze, a Farbenspiel a legkelendőbb kiadvány.

Nálunk a Quimby DVD-vel kiegészített Kaktuszliget című stúdióalbuma három hét vezetés után a hatodik helyre csúszott. A vezető pozícióba a Tankcsapda Igazi hiénák című gyűjteménye tért vissza. ( A 46. és a 47. héten állt az élen.) A nagylemezen kuriózumnak számító felvételek mellett két új zeneszám (a tavasszal bemutatásra kerülő Argo 2 című film betétdala, az Igazi hiénák és a Jóképű) hallható. A negyvenes mezőnyben két újdonság is szerepel: Beyoncé albuma a 33., Szentpéteri Csilla és zenekarának CD-je, a Best of a 35. helyen nyitott.

Puha József

2014. 01. 07. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2014/1 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2014/1