Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Jó bandita barokk house-za

Clean Bandit - A Jó bandita barokk house-za

Két hete egy új zenekar iratkozott fel a brit dallista csúcsára, kimagasló eredménnyel. A Clean Bandit (Jó bandita) Rather Be című szerzeménye – melyet Jess Glynne énekesnővel rögzített – a harmadik héten sem talált legyőzőre.

A Rather Be 162 801 példánnyal foglalta el a brit rangsor élét. 2013-ban csak három zeneszám kezdett ennél jobb eredménnyel a brit listán, a Roar (Katy Perry – 179 534 példány), a Blurred Lines (Robin Thicke featuring T.I. + Pharrell Williams – 190 572 példány) és a Wake Me Up! (Avicii featuring Aloe Blacc & Mike Einziger – 266 524 példány). A Clean Bandit a múlt héten 136 952 példánnyal szerepelt a csúcson, a héten 102 542 példánnyal listavezető.

Clean Bandit - A Jó bandita barokk house-za

A 2009-ben alakult angol elektrozenei kvartettnek odahaza eddig a tavaly áprilisban megjelent Mozart’s House című dallal elért 17. hely volt a legjobb eredménye. Az együttes az elektronikus tánczenét komolyzenével házasítja. A stílust a brit szakma barokk house-nak nevezte el. Az élő dobbal és basszussal megtámogatott elektronikus alapokba barokkos vonósszólamok illeszkednek. A zenészek a szerzeményeiket kiváló hangszerelési ötletekkel dobják fel, és különböző vokalistákkal dolgoznak. Többen azt írták, ha Mozart most élne, bizonyára ilyen zenét komponálna. A Mozart’s House-ban egyébként van Mozart, a zenekar a D-dúr vonósnégyes egy részletét dolgozta bele saját előadásban.

A brit dallistát harmadik hete vezető Rather Be videoklipjét az együttes rendezte, általa az egyik tokiói halpiac és egy japán rajongó életébe pillanthatunk be.

Puha József

2014. 02. 10. 8:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Jó bandita barokk house-za cikk képei
Clean Bandit - A Jó bandita barokk house-zaClean Bandit - A Jó bandita barokk house-za