Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

David Bowie meglepetésgyőzelme

BRIT Awards - David Bowie meglepetésgyőzelme

34. alkalommal rendezték meg Londonban a BRIT Awardsot – gazdára találtak a brit könnyűzene legrangosabb díjai. A gála legnagyobb meglepetése David Bowie győzelme.

Az Arctic Monkeys két kategóriában diadalmaskodott. Az Alex Turner vezette sheffieldi együttes a legjobb brit zenekar lett, a tavaly szeptemberben megjelent AM című ötödik stúdiólemezét pedig a legjobb brit albumnak kiáltotta ki a szakma. Szintén két díjjal távozott a négy angol és egy ír énekes alkotta One Direction, amely a Best Song Ever című dal videoklipjével győzött, és – akárcsak tavaly – idén is megkapta a Brit világsiker nevű díjat.

A gála legnagyobb meglepetése David Bowie győzelme. A veterán zenészt a brit férfielőadók között és a tavaly márciusban kiadott The Next Day című nagylemezével a legjobb brit album kategóriában jelölték. A hatvanhét éves sztárt legutóbb az 1996-os BRIT Awardson jutalmazták egy különdíjjal, a brit férfielőadók között 1986-ban győzött. A nagylemezeknél – a várakozásnak megfelelően – alulmaradt az Arctic Monkeysszal szemben, a férfiak mezőnyében viszont elvitte a pálmát. Olyan zenészeknél bizonyult jobbnak, akik az 1986-os győzelmekor még nem is éltek – az 1988-as születésű James Blake-kel, az 1990-es születésű John Newmannel, a szintén 1990-es születésű Tom Odell-lel és az 1994-es születésű Jake Bugg-gal szerepelt a kategóriában. Bowie személyesen nem vett részt a gálán, a díját Kate Moss vette át, aki az énekes egyik régi ruhájában jelent meg az estén. A szupermodell felolvasta az énekes üzenetét, amelyben arra kérte a skótokat, hogy a népszavazáson ne a függetlenségre voksoljanak. „A japán mitológia szerint azok a nyulak, amelyek a Kate által viselt ruhámon láthatóak, a Holdon élnek. Kate a Vénuszról jött, én pedig a Marsról. Nagyon boldog vagyok, amiért megkaptam ezt a díjat, nagyszerű így befejezni a napot. Nagyon köszönöm. És Skócia, maradj velünk!” – állt Bowie üzenetében.

A BRIT Awardson idén a legtöbb jelölést, négyet-négyet a Disclosure duó és a Bastille együttes gyűjtötte be. Az előbbi díj nélkül maradt, az utóbbit a legjobb brit újoncnak kiáltották ki. A legjobb brit női előadó Ellie Goulding, a legjobb nemzetközi férfielőadó a hawaii Bruno Mars, a legjobb nemzetközi női előadó az új-zélandi Lorde, a legjobb nemzetközi zenekar a francia Daft Punk duó lett.

 

BRIT Awards 2014

Legjobb brit férfielőadó – David Bowie

Legjobb brit női előadó – Ellie Goulding

Legjobb brit zenekar – Arctic Monkeys

Legjobb új brit előadó – Bastille

Legjobb brit kislemez – Rudimental featuring Ella Eyre: Waiting All Night

Legjobb brit album – Arctic Monkeys: AM

Legjobb nemzetközi férfielőadó – Bruno Mars

Legjobb nemzetközi női előadó – Lorde

Legjobb nemzetközi zenekar – Daft Punk

Kritikusok díja – Sam Smith

Legjobb brit producer – Flood and Alan Moulder

Legjobb videoklip – One Direction: Best Song Ever

Brit világsiker díj – One Direction

Puha József

2014. 02. 19. 23:30

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

David Bowie meglepetésgyőzelme cikk képei
BRIT Awards - David Bowie meglepetésgyőzelme