Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Kállay-Saunders képviseli hazánkat

Kállay-Saunders András - Kállay-Saunders képviseli hazánkat

Három a magyar igazság: Kállay-Saunders András mindhárom A Dal megmérettetésen indult, s idén az ő dala, a Running kapta a legtöbb szavazatot a nézőktől. Így a 29 éves, New Yorkban született fiatalember megy Koppenhágába, az Eurovíziós Dalfesztivál 2014-re.
 

Dalszövegírója, társszerzője és előadója is A Dal 2014 legtöbb szavazatot kapott tételének Kállay-Saunders András, aki a Runninggal tarolt.
A 435 benevezett dalból 30 került az elődöntőbe és mindössze nyolc jutott el a döntőig. A döntőig ahol a négytagú zsűri (Rúzsa Magdi, Csiszár Jenő, Kovács Kati és Rákay Philip) szavazatai alapján négy produkció maradt talpon, rájuk szavazhattak a nézők. Rutinos előadók közül Király Viktor (Running Out of Time), Kállay-Saunders András (Running), a VIP-val már Eurovíziós dalfesztiválon járt Rácz Gergő, aki ezúttal az a capellában utazó Fool Moonnal (It Can't Be Over) került a finisbe, a fiúk mellé pedig egyedüli lányként a 16 esztendős Bogi (We All) várhatta a nézők mindent eldöntő szavazatát.
A közönség pedig Kállay-Saunders András hozta ki győztesnek, így ő és dala, a Running képviselheti Magyarországot a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon, melynek májusban Koppenhága ad majd otthont.

Balajti Péter

2014. 02. 22. 22:56

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kállay-Saunders képviseli hazánkat cikk képei
Kállay-Saunders András - Kállay-Saunders képviseli hazánkat