Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Rómeó Vérzik kettős jubileuma!

Rómeó Vérzik - A Rómeó Vérzik kettős jubileuma!

A Rómeó Vérzik somorjai magyar zenekar nemrégiben ünnepelte fennállásának 18. szülinapját, illetve legsikeresebb lemezük, az "Engedd belém" 10 éve jelent meg. Február 28-tól több állomásos turnéra indul a zenekar.

Rómeó Vérzik - Kalózhajó

Turnéjuk első helyszíne a budapesti Club202, melynek apropója az "Engedd belém" lemez 10 éves évfordulója. A helyszíneken újra kapható lesz a nagysikerű CD, amit erre az alkalomra újra gyártottak.

A nagy 'slágerek' mellett, a tavaly októberben megjelent legújabb albumuk, "A három" is terítéken lesz, amely a kiadás hetében a Mahasz eladási lista 1. helyén indított! Az este fő programját természetesen az ünnepelt anyag dalai alkotják majd.

A turné során ellátogatnak Magyarország és Felvidék több városába, de természetesen a fesztiválok sem maradhatnak ki.

A koncertek helyszínein a most indított figyelemfelkeltő kampányukról is szót kívánnak ejteni, amely a csellengő gyerekek problémájára hívja fel a figyelmet, arra, hogy inkább próbáljuk megelőzni a bajt, mint hogy megtörténjen a visszafordíthatatlan. A Rómeó Vérzik a téma kapcsán klipet is készített a "Kalózhajó" című dalukhoz.

Koppány, a zenekar vezetője, énekes-basszerosa a következőket mondta el a dalról:

"A mai rohanó világban gyakran nem figyelünk gyermekeinkre, problémájukra, kérdéseikre. Ez nem feltétlenül azért van, mert rossz szülők vagyunk, hanem mert úgy gondoljuk, hogy éppen érte tesszük azt, ami elveszi tőle az időnket. A közösségi portálok megjelenésével csak jobban előtérbe került ez a probléma. Ezért jutott az eszünkbe, hogy mi is tehetünk valamit a saját eszközeinkkel. A fiatalok jobban megbíznak egymásban, hamarabb elmondják vélt vagy valós sérelmeiket, félelmeiket az azonos korosztálynak, barátoknak. Nyitottabbak egymás felé. Ezzel a dallal szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy figyeljenek jobban oda egymásra, hallgassák meg a másikat, mielőtt még baj történne. Mi szülők pedig álljunk meg néha egy-egy percre, vegyünk egy mély levegőt, és nézzünk gyermekeink ártatlan szemeibe, mert bizony onnan sok mindent ki lehet olvasni. Ha kellőképpen odafigyelünk, megkapjuk a helyes útmutatást, hogy mit tegyünk."

Gab

2014. 02. 25. 12:22

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Rómeó Vérzik kettős jubileuma! cikk képei
Rómeó Vérzik - A Rómeó Vérzik kettős jubileuma!