Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Queen – túl a hatmillión

Queen - Queen – túl a hatmillión

Újabb határt tört át az Egyesült Királyság történetének legnagyobb példányszámban elkelt nagylemeze. A Queen 1981-es Greatest Hits albuma február elején elérte a hatmilliós álomhatárt.

Ez hihetetlen! Szeretném megköszönni a közönségnek ezt a fantasztikus eredményt. Remélem, az emberek a jövőben is örömüket lelik a zenénkben” – mondat Brian May, a Queen gitárosa. „Erre nem számítottam. Ez hatalmas megtiszteltetés nekünk. Köszönet érte” – tette hozzá Roger Taylor, a zenekar dobosa.

A Queen második slágerválogatása, az 1991-ben megjelent Greatest Hits II a brit albumeladási örökranglista tizedik helyén tanyázik – ebből eddig 3,9 millió példány fogyott el a szigetországban. A lista második helyén az ABBA 1992-es Gold: Greatest Hits című gyűjteménye található, amely tavaly előzte meg a The Beatles harmadik helyre szoruló 1967-es Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band című albumát. A negyedik helyen Adele 2011-es nagylemeze, a 21, az ötödiken az Oasis 1995-ös albuma, a (What’s the Story) Morning Glory?, a hatodikon Michael Jackson 1982-es korongja, a Thriller, a hetediken a Pink Floyd 1973-es nagylemeze, a The Dark Side of the Moon, a nyolcadikon a Dire Straits 1985-ös albuma, a Brothers in Arms, a kilencediken egy újabb Michael Jackson-korong, az 1987-es Bad található.

Puha József

2014. 02. 27. 8:11

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Queen – túl a hatmillión cikk képei
Queen - Queen – túl a hatmilliónQueen - Queen – túl a hatmillión