Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2014/12

Listamustra - Listamustra 2014/12

Sokat vártunk rá: George Michael újra a brit albumeladási lista élén szerepel. Az angol sztár a Budapestet is érintő 2011/12-es Symphonica Tour című európai turnéján rögzített Symphonica című koncertlemezéből 49 989 példányt értékesített a szigetországban a megjelenés hetében. Az egykori Wham! frontembere legutóbb 2006 novemberében adott ki albumot, a karrierösszegző Twenty Five címűt.

A Symphonica George Michael hetedik listavezető korongja az Egyesült Királyságban. Korábban az 1987-es Faith, az 1990-es Listen Without Prejudice Vol. 1, az 1996-os Older, az 1998-as Ladies & Gentlemen: The Best of George Michael, a 2004-es Patience és az említett Twenty Five cíművel járta meg a legmagasabb pozíciót. Kylie Minogue a brit eladási rangsor második helyére megérkező Kiss Me Once című 12. stúdiólemezéből 29 251 példány fogyott el az első héten.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Pharrell Williams: Happy

Egyesült Királyság – Duke Dumont featuring Jax Jones: I Got U

Németország – Mr Probz: Waves (Robin Schulz Remix)

Magyarország – Pharrell Williams: Happy

 

A Word Up! újabb átirata

Nincs változás az amerikai Billboard magazin Hot 100 listája csúcsán, negyedik hete Pharrell Williams Happyje uralja a mezőnyt. A kilencedik helyen debütált SoKo francia színész-énekesnő a We Might Be Dead By Tomorrow című szerzeménnyel. Aloe Blaccket mifelénk leginkább 2013 nagy slágere, a Wake Me Up! (Avicii featuring Aloe Blacc & Mike Einziger) közreműködőjeként ismerhetjük, valamint a 2010-es I Need a Dollar című zeneszáma révén. A kaliforniai énekes a héten a 12. helyről a tizedikre lépett a The Man című felvétellel.

Az Egyesült Királyságban Duke Dumont a második listavezetőjét könyvelheti el a Jax Jonesszal készült I Got U című dallal, amely rajt-cél győzelmet aratott. Az angol lemezlovas-producer tavaly áprilisban két hétig vezetett az A*M*E közreműködésével készült Need U (100%) című szerzeménnyel. Az Ohio állambeli John Legend balladája, az All of Me három helyezést javítva már a harmadik pozícióban található, az amerikai rangsorban szintén bronzérmes. Az élmezőnyben még egy újdonságra lelünk: a brit The X Factor nyolcadik, 2011-es sorozatában diadalmaskodó Little Mix lánykvartett a hatodik helyen startol a Word Up! átdolgozásával, amelynek eredetijét a New York-i Cameo zenekar vitte sikerre 1986-ban – többek közt a Gun (1994), Melanie G (1999) és a Korn (2004) átiratában is ismerhetjük. A 19. helyen szerepel a The Human League 1981-es karácsonyi listavezetője, a Don’t You Want Me, amelyet a skót Aberdeen Football Club a himnuszává választott – Skóciában listavezető.

Németországban ismét trónfosztott lett Pharrell Williams a Happyvel, amely összesen kilenc hétig uralta a mezőnyt. Mr Probz holland hiphopelőadó visszaszerezte az első helyet a Waves című zeneszámmal, amellyel három hete vezetett.

Nálunk nincs változás a ranglisták élén: a Happy a Single (track) Top 20 listát kilencedik hete uralja, a rádióállomásaink pedig hetedik hete ezt sugározzák a legtöbbet.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Soundtrack: Frozen

Egyesült Királyság – George Michael: Symphonica

Németország – Helene Fischer: Farbenspiel

Magyarország – Koncz Zsuzsa: Tündérország

 

A Jégvarázs a lemezboltokban is tarol

Az Amerikai Egyesült Államokban ismét visszatért az albumeladási lista csúcsára a Jégvarázs (Frozen) című animációs film betétdalainak nagylemeze. Összességében hatodik hete vezet, ezúttal 99 ezer példányt vásároltak belőle. A tízes mezőnyben öt új belépő található. Az ezüstérmes pozícióban Luke Bryan georgiai születésű countryzenész hat felvételt tartalmazó Spring Break 6…Like We Ain’t Ever című EP-je kezdett. A negyedik helyre Aloe Blacc harmadik stúdióalbuma, a Lift Your Spirit, a hatodikra a 311 nebraskai rockegyüttes 11. stúdiólemeze, a Stereolithic, a hetedikre a Young Money Entertainment kiadó Rise of an Empire című válogatásalbuma, a kilencedikre Sara Evans Missouri állambeli countryénekesnő hetedik stúdiólemeze, a Slow Me Down iratkozott fel.

A brit TOP 10-ben George Michael és Kylie Minogue albuma mellett további három újdonság szerepel. A hatodik helyet a tavalyi brit The X Factor második helyezettje, a 18. életévében járó Nicholas McDonald skót énekes foglalta el az In the Arms of an Angel című nagylemezével. A győztes, Sam Bailey albuma The Power of Love címmel tegnap került forgalomba, s bizonyára könnyedén megszerzi a jövő heti lista élét. A The Pretty Reckless New York-i rockzenekar második stúdiólemeze, a Going to Hell a nyolcadik, a 2012-ben feloszlott Westlife ír fiúcsapatból ismert Kian Egan első szólóalbuma, a Home a kilencedik pozícióban nyitott.

A német piacon továbbra is Helene Fischer nagylemeze, a Farbenspiel a legkelendőbb. A krasnojarski születésű német énekesnő tavaly októberben megjelent albuma két megszakítással nyolcadik hete uralja a listát.

Magyarországon Koncz Zsuzsa tavaly novemberben kiadott Tündérország című nagylemeze vette át a vezetést. A CD iránti kereslet az énekesnő a Papp László Budapest Sportarénában tartott koncertjének köszönhetően nőtt meg. Az előadóművész 37 – Koncert a Budapest Sportarénában című DVD-je az eladási rangsorban tartózkodás második hetében a 27. helyről a hatodikra lépett. A negyvenes mezőnyben mindössze két új belépőre lelünk. A három lány alkotta Dorothy gyöngyösi rockegyüttes Fejjel lefelé című albuma a harmadik, az R-Go válogatása, a Szikora Róbert legnagyobb slágerei: 1983–2013 című a negyvenedik pozícióban debütált.

Puha József

2014. 03. 25. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2014/12 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2014/12