Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2014/13

Listamustra - Listamustra 2014/13

Nem áll jól Enrique Iglesias szénája. A 39. életévében járó spanyol szívtipró Sex and Love című tizedik stúdiólemezének fogadtatása egyelőre várakozáson aluli. Az album több változatban került forgalomba, az úgynevezett standard nemzetközi verzión az angol szerzemények mellett csak egy spanyol nyelvű, a Bailando szerepel.

A Sex and Love az Egyesült Királyságban a múlt héten 7 500 példánnyal az eladási lista 11. helyén debütált, most a harmincadik pozícióban található. Az USA-ban a héten a nyolcadik helyen kezdett, de mindössze 24 ezer példányt értékesítettek belőle. A nagylemez Spanyolországban is csak a hatodik helyet szerezte meg, Ausztráliában a 23. helyen nyitott, nálunk (egyelőre) nem fért be a negyvenes mezőnybe. Bár ne feledkezzünk meg arról a tényről, hogy Enrique Iglesias korábban is az albumeladás helyett elsősorban a dalaival tarolt, ám az utóbbi időben azok sem teljesítenek valami fényesen. A mostani nagylemezéről még a megjelenés előtt megismertünk öt zeneszámot, a Turn the Night Up, a Loco (featuring Romeo Santos, India Martínez, Roberto Tapia), a Heart Attack, az El Perdedor (featuring Marco Antonio Solís) és az I’m a Freak (featuring Pitbull) címűt, de csak mérsékelt sikereket értek el. Az énekes most a Bailando című felvételt küldte csatasorba, amelynek spanyol nyelvű változatát a Gente de Zona kubai reggaeton-zenekarral és Descemer Bueno kubai énekessel, az angol verzióját a jamaikai Sean Paullal készítette.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Pharrell Williams: Happy

Egyesült Királyság – 5 Seconds of Summer: She Looks So Perfect

Németország – Mr Probz: Waves (Robin Schulz Remix)

Magyarország – Pharrell Williams: Happy

 

Új fiúcsapat csodás nemzetközi karrierkezdése

Pharrell Williams Happyje továbbra is, immár ötödik hete uralja az amerikai Billboard magazin Hot 100 listáját. John Legend balladája, az All of Me a bronzérmes pozícióból az ezüstérmesbe lépett. Visszatért az élmezőnybe, a 14. helyét az ötödikre cserélte Idina Menzel a Jégvarázs (Frozen) című animációs filmben szereplő, a március 2-án tartott Oscar-gálán a legjobb eredeti betétdalnak kikiáltott Let It Go című szerzeménnyel.

A brit rangsor csúcsán ismét új belépő található: a 5 Seconds of Summer iratkozott fel az élre a She Looks So Perfect című zeneszámmal, amelyből 94 270 példány fogyott el. A 2011-ben alakult ausztrál pop-rock fiúkvartett Észak-Amerikában is egyre népszerűbb. A brit tízes mezőnyben további két újdonságra lelünk. A német listát egy hétig, tavaly karácsonykor vezető francia Faul & Wad Ad deep house-duó és az ausztrál Pnau dance-duó Changes című felvétele a harmadik, két holland lemezlovas-producer, Martin Garrix és Jay Hardway dala, a Wizard a hetedik helyet foglalta el.

A német lista csúcsán nincs változás: egy megszakítással harmadik hete Mr Probz holland hiphopelőadó vezet a Waves című slágerrel.

Magyarország továbbra is Happy-lázban ég. Pharrell Williams szerzeménye a Single (track) Top 20 listát tizedik hete uralja, és nyolcadik hete ezt sugározzák a legtöbbet a rádióállomásaink.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Soundtrack: Frozen

Egyesült Királyság – Sam Bailey: The Power of Love

Németország – Farid Bang: Killa

Magyarország – Kylie Minogue: Kiss Me Once

 

Sam Bailey kötelező brit győzelme

Az Amerikai Egyesült Államokban a Jégvarázs listavezető zenei albuma iránt közel 104 százalékkal nőtt a kereslet, az előző héten 99 ezer, ezúttal 202 ezer példányban kelt el. Az amerikai piacon eddig 1,6 milliót értékesítettek belőle. A TOP 10-ben hat új belépő szerepel. Az első három kaliforniaiaké. A második helyen YG comptoni rapper első stúdiólemeze, a My Krazy Life (61 ezer példánnyal), a harmadikon a Foster the People Los Angeles-i poptrió második stúdióalbuma, a Supermodel (54 ezer), a negyediken Skrillex Los Angeles-i elektrozenész első nagylemeze, a Recess (47 ezer) debütált. Az ötödik pozícióban a The Pretty Reckless New York-i rockegyüttes második stúdióalbuma, a Going to Hell (35 ezer), a nyolcadikban Enrique Iglesias fent említett nagylemeze, a Sex and Love, a tizedikben a Taking Back Sunday New York-i rockzenekar hatodik stúdióalbuma, a Happiness Is (22 ezer) kezdett.

Az Egyesült Királyságban – ahogy megjósoltuk – a tavalyi brit The X Factor győztese, Sam Bailey érkezett meg az eladási lista első helyére a The Power of Love című nagylemezével. A 37. életévében járó londoni énekesnő 72 644 példányt adott el belőle. Az élmezőnyben még egy újdonság található. A harmadik helyen a Dr. Feelgood rockegyüttesből ismert Wilko Johnson gitáros és a The Who énekese, Roger Daltrey közös albuma, a Going Back Home nyitott. Shakira korongja, a Shakira. csak a 14. helyen startol.

Németországban Farid Bang düsseldorfi rapper nagylemeze, a Killa a legkelendőbb.

Nálunk Kylie Minogue 12. stúdióalbuma, a Kiss Me Once iratkozott fel az albumeladási lista élére. A negyvenes mezőnyben további hat új belépőre lelünk. A második helyet Palya Bea CD-je, a Nő, az ötödiket George Michael koncertlemeze, a Symphonica, a 24. helyet két amerikai zenész: Brad Mehldau dzsesszzongorista és Mark Guiliana dobos albuma, a Mehliana – Taming the Dragon, a 25. helyet Rod Stewart négy CD-ből álló koncertgyűjteménye, a Live 1976–1998 – Tonight’s the Night, a 33. helyet Mike Oldfield 25. stúdiólemeze, a Man on the Rocks, a 34. helyet a Fitz and The Tantrums kaliforniai popzenekar második stúdióalbuma, a More Than Just a Dream foglalta el.

Puha József

2014. 04. 01. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2014/13 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2014/13