Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2014/2

Listamustra - Listamustra 2014/2

A múlt heti előrejelzésünknek megfelelően Pitbull és Ke$ha slágere, a Timber az USA-ban átvette a vezetést. A miami rappernek ez a második, a Los Angeles-i énekesnőnek a negyedik listavezető dala odahaza.

Pitbull 2011-ben a Ne-Yo, Afrojack és Nayer közreműködésével készített Give Me Everything című szerzeménnyel egy hétig tanyázott a legmagasabb pozícióban. Ke$ha a floridai rapper, Flo Rida zeneszáma, a Right Round (a Dead or Alive 1984-ben készült You Spin Me Round (Like a Record) című slágerének átdolgozása) közreműködőjeként 2009-ben hat hétig állt az amerikai rangsor csúcsán. A Tik Tok című szólófelvétele 2010-ben kilenc, a We R Who We R szintén 2010-ben egy hétig vezetett. A Timber sikere a lehető legjobbkor jött az énekesnőnek, mivel a 2012 decemberében megjelent Warrior című nagylemeze várakozáson alul teljesített. Ke$ha 2010 januárjában kiadott Animal című első albumából 1 millió 423 ezer, a másodikból viszont csak 241 240 példány fogyott el az USA-ban.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Pitbull featuring Ke$ha: Timber

Egyesült Királyság – Pharrell Williams: Happy

Németország – Pharrell Williams: Happy

Magyarország – Avicii: Hey Brother

 

Európában leáldozott a Timbernek

Négy hétig szerepelt az amerikai Billboard magazin Hot 100 listája bronzérmes pozíciójában a OneRepublic slágere, a Counting Stars – a héten az ezüstérmesbe jött fel. A coloradói zenekar ezzel beállította legjobb eredményét, a 2006-os Apologize című szerzeményének Timbaland által készített 2007-es remixváltozatával is a második helyig jutott. A Counting Stars a brit rangsort tavaly októberben két hétig uralta. Az amerikai TOP 10 egyetlen új belépője Katy Perry zeneszáma, a Juicy J-vel készült Dark Horse – a 11. helyről a hatodikra lépett. A kaliforniai énekesnő tavaly októberben forgalomba került negyedik stúdióalbumának beharangozó felvétele, a Roar szeptemberben két hétig volt listavezető az amerikai rangsorban, a második dal, az Unconditionally viszont csak a 14. helyig jutott. Visszatért az élmezőnybe, a 12. pozícióját a kilencedikre cserélte Miley Cyrus slágere, a Wrecking Ball, amely három hétig volt első.

A Timbernek az Egyesült Királyságban és Németországban is véget ért a trónolása. A brit listát egy hétig vezette, az élre a két héttel ezelőtti első helyezett, Pharrell Williams Happyje tért vissza. A Virginia Beach-i énekesnek ez az első szóló-listavezetője a szigetországban. Közreműködőként már megjárta a csúcsot: tavaly a Get Luckyval (Daft Punk featuring Pharrell Williams & Nile Rodgers) négy, a Blurred Linesszel (Robin Thicke featuring T.I. + Pharrell Williams) öt hétig uralta a rangsort. Fuse ODG ghánai származású angol rapper Million Pound Girl (Badder Than Bad) című szerzeménye a múlt héten a 14. helyen debütált, a héten az ötödikre ugrott.

A német lista élén is Pharrell Williams Happyje váltotta a két hétig vezető Timbert. Az énekesnek Németországban is ez az első szóló-listavezetője. Közreműködőként a Get Luckyval két, a Blurred Linesszal négy hétig tanyázott a rangsor csúcsán.

A mi Single (track) Top 20 listánkat összességében harmadik hete Avicii zeneszáma, a Hey Brother vezeti. A rádióállomásaink ötödik hete a svéd lemezlovas-producer felvételét sugározzák a legtöbbet.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Soundtrack: Frozen

Egyesült Királyság – Ellie Goulding: Halcyon

Németország – Helene Fischer: Farbenspiel

Magyarország – Bruno Mars: Unorthodox Jukebox

 

A Jégvarázs fantasztikus sikere

Az Amerikai Egyesült Államokban a Jégvarázs (Frozen) albumából értékesítették a legtöbbet, 165 ezer példányt. Ez a negyedik animációs film az eladási lista 1956 óta tartó történetében, amely nagylemezének sikerült elfoglalnia az első helyet. Korábban Az oroszlánkirály (The Lion King – 1994), a Pocahontas (1995) és a Pöttöm George (Curious George – 2006) albuma vezetett. Visszatért a tízes mezőnybe Luke Bryan nagylemeze, a Crash My Party (tizennegyedikből lett hetedik), a OneRepublic albuma, a Native (tizenkilencedikből lett nyolcadik) és a Now That’s What I Call Music! slágerválogatás 48. része (tizenkettedikből lett kilencedik).

A brit piacon második hete az angol Ellie Goulding második, Halcyon című stúdiólemezéből adják el a legtöbbet, ezúttal 26 456 példányt vásároltak belőle.

Németországban továbbra is az egykori Szovjetunióban, Krasnojarskban 1984-ben született Helene Fischer német énekesnő albuma, a Farbenspiel a legkelendőbb hanghordozó.

Magyarországon a hawaii Bruno Mars 2012 decemberében megjelent második stúdiólemeze, az Unorthodox Jukebox vette át a vezetést – a korong korábban a második helyig jutott. A negyvenes mezőnyben három újdonság található. A 29. helyen Little G Weevil, vagyis Szűcs Gábor albuma, a Moving, a 33. helyen a Punnany Massif lemeze, a Fel #1, a 35. helyen a svéd Roxette koncertalbuma, a Live: Travelling the World kezdett. Érdekesség, hogy ByeAlex nagylemeze, a Szörpoholista csak a negyvenedik helyen szerepel – harmadik hete tanyázik az eladási rangsorban, a 36. hely az eddigi csúcspozíciója.

Puha József

2014. 01. 14. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2014/2 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2014/2