Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2014/18

Listamustra - Listamustra 2014/18

Hetek óta új belépők váltják egymást a brit dallista csúcsán – Calvin Harris a kilencedik a sorban, aki rajt-cél győzelmet aratott. Az skót szerző-producer készülő, negyedik stúdiólemezének beharangozója, a Summer című szerzemény 100 168 példánnyal debütált az élen. Odahaza ez a hatodik listavezetője.

Calvin Harris 2008-ban Dizzee Rascal Dance wiv Me című slágerének közreműködőjeként négy, 2009-ben az I’m Not Alone című felvétellel két, 2011-ben a Rihannával rögzített We Found Love cíművel hat, 2012-ben a Florence Welch-csel készült Sweet Nothing cíművel egy, tavaly Alessóval és a Hurts duóval készült Under Control cíművel szintén egy hétig vezetett. Úgy néz ki, a jövő héten megszakad a sorozat, már nem új belépő foglalja el a brit rangsor csúcsát, hanem a múlt heti listavezető, a holland Mr Probz zeneszáma, a Waves tér vissza az első helyre.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Pharrell Williams: Happy

Egyesült Királyság – Calvin Harris: Summer

Németország – Clean Bandit featuring Jess Glynne: Rather Be

Magyarország – Mr Probz: Waves (Robin Schulz Remix)

 

A Budapest Németországban már sláger

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 listáját tizedik hete Pharrell Williams szerzeménye, a Happy uralja. Az élmezőnyben egy újdonság található: a 18. helyét a hetedikre cserélte Iggy Azalea ausztrál énekesnő Charli XCX angol énekesnővel készült Fancy című felvétele.

A Fancy az Egyesült Királyságban visszajött a tízes mezőnybe, a kilencedik helyre, három hete az ötödiken kezdett. A virginiai Chris Brown zeneszáma, a Lil Wayne, Too $hort, French Montana és Tyga amerikai rapperekkel készült Loyal öt pozíciót javítva a tizedikbe ugrott. Az USA-ban is a tizedik helyen szerepel. Pénteken került forgalomba Michael Jackson 1983-ban rögzített dala, a Love Never Felt So Good (Paul Ankával írta), amely a 27. helyre iratkozott fel. Ezzel harangozzák be az egykori popkirály nyolc, eddig kiadatlan felvételét tartalmazó Xscape című stúdióalbumát, amely a brit piacon hétfőn jelenik meg.

Németországban negyedik hete a cambridge-i Clean Bandit és Jess Glynne slágere, a Rather Be vezet. George Ezra bristoli énekes a Budapest című zeneszámmal a 12. helyről az ötödikre lépett – a brit rangsorban a 68. hely volt a csúcspozíciója. A Mando Diao a 2009-es Dance with Somebody című szerzeménnyel írta be magát a nemzetközi zenetörténetbe. A svéd együttes a héten a nyolcadik helyre érkezett meg a Black Saturday című dallal.

A Rather Be már nálunk is tarol, a Clean Bandit és Jess Glynne slágere a legjátszottabb a rádióállomásaink műsoraiban. A Single (track) Top 20 listán Mr Probz került az első helyre a Wavesszel.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Soundtrack: Frozen

Egyesült Királyság – Paolo Nutini: Caustic Love

Németország – Helene Fischer: Farbenspiel

Magyarország – Kowalsky meg a Vega: Még nem éden

 

Albarn nem tudta legyőzni Nutinit

Az Amerikai Egyesült Államokban megszakításokkal 12. hete a Jégvarázs (Frozen) című animációs film zenéje a legkelendőbb – 115 ezer példánnyal áll az albumeladási lista élén. Eddig 2,5 milliót értékesítettek belőle, ebből 2,1 millió idén fogyott el. Legutóbb Justin Timberlake tavaly márciusban kiadott The 20/20 Experience című nagylemeze érte el a kétmilliós határt az USA-ban. A TOP 10-ben öt új belépőre lelünk. A második helyen Future atlantai hiphopelőadó második stúdióalbuma, a Honest (53 ezer példány), a harmadikon Iggy Azalea első stúdiólemeze, a The New Classic (52 ezer), a hatodikon a Neon Trees utahi rockzenekar harmadik stúdióalbuma, a Pop Psychology (19 ezer), a nyolcadikon a Nashville című tévésorozat korongja, az On the Record (18 ezer), a tizediken a Bethel Music válogatáslemeze, a You Make Me Brave: Live at the Civic (14 ezer) nyitott.

Az Egyesült Királyságban Damon Albarn első szólóalbuma, az Everyday Robots nem tudta megszerezni az első helyet, a másodikon startol. A zenész Blur együttesének 1994-ben megjelent sikerlemeze, a Parklife a 24. helyre tért vissza – 176. hete tanyázik a rangsorban. A szigetországban harmadik hete a skót Paolo Nutini harmadik stúdióalbuma, a Caustic Love a legnépszerűbb, 36 859 példánnyal vezet. A bronzérmes pozícióban Imelda May ír énekesnő negyedik korongja, a Tribal, az ötödikben az Embrace angol rockzenekar hatodik stúdiólemeze, az Embrace, a hatodikban a Pixies bostoni rockegyüttes ötödik stúdióalbuma, az Indie Cindy debütált. Az utóbbi korlátozott példányszámban már az április 19-i Record Store Dayen, vagyis a Lemezboltok napján beszerezhető volt.

Németországban ismét Helene Fischer albuma, a Farbenspiel a legkelendőbb – megszakításokkal 11. hete uralja a listát.

Mi harmadik hete a Kowalsky meg a Vega hetedik, Még nem éden című nagylemezéből vásároljuk a legtöbbet. Palya Bea albuma, a Nő ismét a második helyre jött fel. A korong öt hete a másodikon kezdett, négy hete a 27. helyre csúszott, három hete a huszadikra lépett, két hete ismét második volt, a múlt héten a 17. helyen szerepelt, innen jött vissza megint az ezüstérmes pozícióba. A negyvenes mezőnyben két újdonság található. Az ötödik helyre a Budapest Bár ötödik, Volume 5 – Húszezer éjszakás kaland című stúdiólemeze, a 34. helyre a The Stranglers angol rockzenekar tizenegy CD-t tartalmazó Giants and Gems: An Album Collection című díszdoboza iratkozott fel.

Puha József

2014. 05. 06. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2014/18 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2014/18