Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2014/19

Listamustra - Listamustra 2014/19

Véget ért Pharrell Williams amerikai trónolása. A Virginia Beach-i sztár a Happy című világslágerrel tíz hétig uralta a Billboard magazin Hot 100 listáját. John Legend vette át a vezetést az All of Me című felvétellel. Ez az amerikai zenetörténet harmadik a vezető pozíciót leglassabban elérő dala, a rangsorban tartózkodás harmincadik hetében jutott fel a csúcsra.

A Lonestar zeneszáma, az Amazed a listán szereplés 31., a Los del Río szerzeménye, a Macarena a 33. héten foglalta el az első helyet. Az All of Me tavaly szeptember 21-én debütált a rangsorban, majd kétszer is elhagyta azt, november 16-tól található meg benne folyamatosan. A 36. életévében járó Ohio állambeli John Legend odahaza korábban a 2004-es Ordinary People és az André 3000 közreműködésével készült 2008-as Green Light című felvételekkel tanyázott a legmagasabban – a 24. hely volt a csúcspozíciójuk.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – John Legend: All of Me

Egyesült Királyság – Mr Probz: Waves (Robin Schulz Remix)

Németország – Andreas Bourani: Auf uns

Magyarország – Mr Probz: Waves (Robin Schulz Remix)

 

Megszakadt a brit sorozat

Iggy Azalea duplán szerepel az amerikai lista ötös mezőnyében. A bronzérmes pozícióban kezdett Ariana Grande floridai színész-énekesnő az ausztrál énekesnővel készült Problem című újdonsága. A hetedik helyről a negyedikre jött fel Iggy Charli XCX angol énekesnővel készült zeneszáma, a Fancy. Michael Jackson 1983-ban rögzített Love Never Felt So Good című felvételének Justin Timberlake-kel készült új változata a huszadik helyre iratkozott fel.

Az Egyesült Királyságban kilenc hétig új belépők váltották egymást a lista élén. Most megszakadt a sorozat, a csúcsra a két héttel ezelőtti listavezető, Mr Probz holland hiphopelőadó Waves című szerzeménye tért vissza. John Legend slágere, az All of Me a negyedik pozícióban található, már az ezüstérmesben is tanyázott. Az élmezőnyben csak egy újdonságra lelünk: Pitbull floridai rapper a G.R.L. amerikai-angol-kanadai lánycsapattal készült Wild Wild Love című dala a hatodik helyen startol. A huszadikról a hetedikre lépett Paloma Faith zeneszáma, az Only Love Can Hurt Like This.

A Clean Bandit Jess Glynne-nal készült Rather Be című slágere Németországban – akárcsak odahaza a brit listán – négy hétig volt első. Andreas Bourani német énekes nyitott a rangsor élén az Auf uns című felvétellel. A múlt heti brit listavezető, Calvin Harris szerzeménye, a Summer a hatodik helyre érkezett meg.

Nálunk a Single (track) Top 20 listát második hete Mr Probz dala, a Waves vezeti. A rádiós rangsor csúcsát Avicii zeneszáma, az Addicted to You bérelte ki.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Soundtrack: Frozen

Egyesült Királyság – Lily Allen: Sheezus

Németország – Westernhagen: Alphatier

Magyarország – Ákos: Karcolatok 20 – Jubileumi koncertsorozat

 

A legyőzhetetlen Jégvarázs

Az Amerikai Egyesült Államokban megszakításokkal 13. hete a Jégvarázs (Frozen) című animációs film zenéje a legkelendőbb – ezúttal 106 ezer példányt értékesítettek belőle. A tízes mezőnyben öt új belépő szerepel. A második helyen az America’s Got Talent ötödik, 2010-es sorozatában ismertté vált Lindsey Stirling kaliforniai hegedűművész második albuma, a Shatter Me (56 ezer példánnyal), a harmadikon Ray LaMontagne New Hampshire-i énekes ötödik stúdiólemeze, a Supernova (40 ezer), a negyediken a Passion: Take It All című válogatáskorong (30 ezer), a nyolcadikon a Timeflies bostoni popduó második albuma, az After Hours (20 ezer), a tizediken a Whitechapel Tennessee állambeli deathcore zenekar ötödik stúdiólemeze, az Our Endless War (16 ezer) debütált.

A brit piacon Lily Allen londoni énekesnő harmadik stúdióalbuma, a Sheezus foglalta el a vezető pozíciót 35 414 példánnyal. A BBC One május 5-én vetítette a Gary Barlow-ról szóló When Corden Met Barlow című dokumentumfilmet, amelyet 3,4 millióan néztek. Ennek hozadékaként a sztár tavaly novemberben megjelent Since I Saw You Last című negyedik stúdiólemeze a 38. helyét a másodikra cserélte, együttesének, a Take Thatnek a 2005-ben kiadott Never Forget – The Ultimate Collection című válogatásalbuma pedig a 21. helyre tért vissza, 291. hete tanyázik a rangsorban. TOP 10-ben további három újdonság található. A Black Stone Cherry edmontoni rockzenekar negyedik stúdiólemeze, a Magic Mountain az ötödik, a The Horrors angol rockegyüttes negyedik stúdióalbuma, a Luminous a hatodik, Anastacia chicagói énekesnő hatodik stúdiólemeze, a Resurrection a kilencedik helyen kezdett.

Németországban Marius Müller-Westernhagen német rockzenész Alphatier című stúdióalbuma iratkozott fel az eladási lista első helyére.

Magyarországon Ákos dupla CD-je, a Karcolatok 20 – Jubileumi koncertsorozat nyitott a rangsor élén. A negyvenes mezőnyben további négy új belépőre lelünk. A negyedik helyre a Supernem nagylemeze, a Túl a frekvencián, az ötödikre a Nevergreen albuma, a Vendetta, a hatodikra Damon Albarn szólólemeze, az Everyday Robots, a negyvenedikre a Váczi Eszter Quartet albuma, a Belső tenger érkezett meg.

Puha József

2014. 05. 13. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2014/19 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2014/19