Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Lányáról írt könyvet az énekes

Mikola Péter - Lányáról írt könyvet az énekes

Gyerekek ezreit varázsolta el dalaival, lemezeivel és sajátos előadásaival Mikola Péter, a zenés játszótárs. A művész, aki hihetetlenül jól ért a csemeték nyelvén, ezúttal mikrofon helyett tollat ragadott, s történeteivel nem csak a gyerkőcökhöz, de a szülőkhöz is szól.

Téved, aki azt hiszi, a gyerekek nyelvén beszélni egyenlő a gügyögéssel vagy a komoly kérdések tréfás elütésével. Mikola Péter, aki magát egyszerűen csak zenés játszótársnak hívja, hiszen fellépései során rekordidő alatt telik meg csemetével a színpad, s egymás után születnek közös produkciók, gyakorló szülőként maga is jól tudja, milyen kihívásokkal kell megküzdenie egy gondviselőnek. Ugyanakkor jó tanácsait, szokatlan, mégis működőképes nevelési módszereit egészen meglepő módon kínálja fel: mesekönyvet írt. A Zorka-mesék – Egy kislány szemével a világ egyenes folytatása az öt évvel ezelőtt megjelent Zorka szemével a világ – Otthon a legjobb című könyvnek. Ezúttal hosszabbak és filozofikusabbak az életszagú történetek, melyeket most Steiner Lídia illusztrációi egészítenek ki. Vajon, hogyan beszéljünk egy hatévessel a születésről, a betegségről, a halálról, a titkokról, a felebaráti szeretetről vagy éppen a természet újjászületéséről? Miképp lehet elvenni az élét egy készülő testvéri összecsapásnak, egy nem ízlik az ebéd-durcáskodásnak, esetleg a víztől való félelemnek?
Mikola Péter írásai olyan mesék, amik akár pontosan így is történhettek kislányával, Zorkával, ám ami ennél fontosabb: gyerekre-felnőttre egyaránt hatnak, elgondolkodtatnak, cselekvésre és gondolkodásmódra késztetnek, s szebb lehet tőlük a családi fészek világa.

Balajti Péter

2014. 05. 19. 18:56

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Lányáról írt könyvet az énekes cikk képei
Mikola Péter - Lányáról írt könyvet az énekes