Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Eurovíziós dalok a brit listán

Eurovíziós Dalfesztivál - Eurovíziós dalok a brit listán

Az Eurovíziós Dalfesztiválnak a nyugat-európai országokban, főleg a rendezvényt alapító államokban korántsem tulajdonítanak olyan jelentőséget, mint mifelénk, ezért arrafelé különösebben nem is népszerű. Az e heti brit dallista százas mezőnyében ugyan megtalálható tizenegy zeneszám a fesztivál döntőjéből, de hét csak a rangsor utolsó harmadában szorított magának helyet.

Kállay-Saunders András slágere, a Koppenhágában az előkelő ötödik helyen végző Running nem szerepel a listán.

A hét közepén még úgy tűnt, hogy a győztes, a Rise Like a Phoenix, az osztrák Conchita Wurst dala a tízes mezőnybe érkezik meg, a hét második felében azonban jelentősen csökkent iránta a kereslet és a 17. helyen debütált. A holland Calm After the Storm, a The Common Linnets szerzeménye már a múlt héten is megtalálható volt a rangsorban, a 95. pozícióban, most a kilencedikbe jött fel.

Eurovíziós Dalfesztivál - Eurovíziós dalok a brit listán

A svéd zeneszám, az Undo (Sanna Nielsen) a negyvenedik, az izlandi No Prejudice (Pollapönk) a hetvenedik, a máltai Coming Home (Firelight) a 82., a svájci Hunter of Stars (Sebalter) a 85., az örmény Not Alone (Aram Mp3) a 88., a döntőben két ponttal az utolsó, 26. helyen végző francia Moustache (Twin Twin) a 89., a finn Something Better (Softengine) a 93., a norvég Silent Storm (Carl Espen) a 97. helyen kezdett.

A brit induló, Molly a Children of the Universe című felvételével tíz pozíciót javítva a 23. helyet foglalja el. A britek közül legutóbb a Blue tanyázott magasabban 2011-ben – a fiúcsapat I Can című dalának a 16. hely volt a csúcspozíciója. Engelbert Humperdinck zeneszáma, a Love Will Set You Free tavalyelőtt a hatvanadik, Bonnie Tyleré, a Believe in Me tavaly a 93. helyig jutott.

Puha József

2014. 05. 20. 8:11

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Eurovíziós dalok a brit listán cikk képei
Eurovíziós Dalfesztivál - Eurovíziós dalok a brit listánEurovíziós Dalfesztivál - Eurovíziós dalok a brit listán