Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A kifulladó Eurovízió

Listamustra - A kifulladó Eurovízió

A múlt héten ellepték a brit dallistát az Eurovíziós Dalfesztivál döntősei. A százas mezőnyben tizenegy ország képviselői szerepeltek, közülük heten a rangsor utolsó harmadában szorítottak maguknak helyet. A héten már csak ketten vannak a listán, ők is mélyrepülésbe kezdtek.

A fesztivált követő napokban még úgy tűnt, hogy a győztes, az osztrák Conchita Wurst felvétele, a Rise Like a Phoenix a brit tízes mezőnybe érkezik meg, de aztán jelentősen csökkent iránta a kereslet és a 17. helyen debütált. A holland The Common Linnets szerzeménye, a Calm After the Storm már megtalálható volt a verseny döntője utáni napon kiadott rangsorban is, a 95. pozícióban, onnan a kilencedikbe jött fel. Rajtuk kívül természetesen a brit induló, Molly (Children of the Universe), valamint a svéd Sanna Nielsen (Undo), az izlandi Pollapönk (No Prejudice), a máltai Firelight (Coming Home), a svájci Sebalter (Hunter of Stars), az örmény Aram Mp3 (Not Alone), a döntőben két ponttal az utolsó, 26. helyen végző francia Twin Twin (Moustache), a finn Softengine (Something Better) és a norvég Carl Espen (Silent Storm) szerepelt a listán. Kállay-Saunders Andrásnak nem sikerült bejutnia a százas mezőnybe a Running című slágerrel, amellyel Koppenhágában az előkelő ötödik helyen végzett.

Listamustra - A kifulladó Eurovízió

A héten már csak a The Common Linnets és Conchita Wurst dala található a rangsorban, előbbi az 54., utóbbi a 64. helyen. A lista csúcsára Sam Smith iratkozott fel a Stay with Me című szerzeménnyel, a hétfőn megjelent In the Lonely Hour című első stúdiólemezének beharangozójával.

A brit albumeladási rangsor élén a Coldplay hatodik stúdiólemeze, a Ghost Stories kezdett 168 048 példánnyal. Ez 2014 eddigi legjobban debütáló albuma a szigetországban. Paolo Nutini áprilisban kiadott Caustic Love című nagylemeze volt a korábbi csúcstartó, amelyből 109 011 példányt értékesítettek az első héten.

Puha József

2014. 05. 29. 8:14

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A kifulladó Eurovízió cikk képei
Listamustra - A kifulladó EurovízióListamustra - A kifulladó Eurovízió