Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2014/25

Listamustra - Listamustra 2014/25

A 5 Seconds of Summernek nem jött össze a második listavezető a dalok brit rangsorában. Az ausztrál fiúkvartett sokáig versenyben volt az első helyért. A Don’t Stop című szerzeménnyel az ezüstérmes pozícióban debütált 80 ezer feletti példánnyal.

A 5 Seconds of Summer a She Looks So Perfect című zeneszámmal március végén rajt–cél győzelmet aratott a szigetországban. A brit listát második hete a helyi The X Factor kilencedik, 2012-es sorozatának hatodik helyezettje, Ella Henderson vezeti a Ghost című felvétellel, amelyből az első héten 132 360, a másodikon 83 022 példány fogyott el. A jóslatunk beigazolódott: ahogy sejtettük, s írtunk is róla, George Ezra a Budapest című slágerével a nagy európai sikernek köszönhetően visszatért a brit rangsorba. Az újból kiadott dal korábban a 68. helyig jutott, most a negyedik pozícióban szerepel.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Iggy Azalea featuring Charli XCX: Fancy

Egyesült Királyság – Ella Henderson: Ghost

Németország – Lilly Wood & the Prick and Robin Schulz: Prayer in C (Robin Schulz Remix)

Magyarország – Pitbull featuring Jennifer Lopez & Claudia Leitte: We Are One (Ole Ola)

 

Robin Schulz újabb sikere

Nincs változás az amerikai Billboard magazin Hot 100 listájának csúcsán, negyedik hete az ausztrál Iggy Azalea és az angol Charli XCX uralja a mezőnyt a Fancy című szerzeménnyel. A TOP 10-ben ugyanazok a zeneszámok találhatók, mint a múlt héten. A hetedik helyről a harmadikra lépett a Magic! kanadai reggae fusion zenekar a Rude című felvétellel.

A brit élmezőnyben a 5 Seconds of Summer Don’t Stopja mellett még egy új belépőre lelünk. A hetedik pozícióba iratkozott fel a Gorgon City észak-londoni elektrozenei duó Laura Welsh közreműködésével készült Here for You című dala.

Németországban Robin Schulz újabb remixe hódít. A rangsor élén kezdett a Lilly Wood & the Prick francia duó Prayer in C című szerzeményének a német lemezlovas-producer által készített remixváltozata. Megfelezte helyezéseinek számát, a hetedikre jött fel a futball-világbajnokság hivatalos himnusza, a két amerikai, Pitbull és Jennifer Lopez, valamint a brazil Claudia Leitte slágere, a We Are One (Ole Ola). A nyolcadik helyen lépett a listára a OneRepublic coloradói együttes Love Runs Out című zeneszáma.

Nálunk a We Are One (Ole Ola) vette át a vezetést Ákos két hétig trónoló Újrakezdhetnénk című felvételétől, amely a nyolcadik pozícióba csúszott vissza. A rádióállomásaink második hete Mr Probz holland hiphopelőadó Waves című dalának Robin Schulz által készített remixváltozatát sugározzák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Jack White: Lazaretto

Egyesült Királyság – Lana Del Rey: Ultraviolence

Németország – Cro: Melodie

Magyarország – Kowalsky meg a Vega: Még nem éden

 

Jack White bakelitos rekordja

Az Amerikai Egyesült Államokban Jack White detroiti zenész foglalta el az eladási lista csúcsát a második, Lazaretto című szólóalbumával, amelyből 138 ezer példányt értékesítettek a megjelenés hetében. Negyvenezer példány bakeliton kelt el. Egy hét alatt ez a legtöbb 1991 óta, amióta a Nielsen SoundScan állítja össze a rangsort. A korábbi rekorder a Pearl Jam 1994-es Vitalogy című nagylemeze volt, amelyből 34 ezer példányt vásároltak bakeliton az első héten. A következő újdonság a 12. helyen szerepel, Passenger (Michael David Rosenberg) angol énekes ötödik, Whispers című stúdióalbuma.

Az Egyesült Királyságban a New York-i Lana Del Rey harmadik stúdiólemeze, az Ultraviolence nyitott az élen 48 028 példánnyal. Az ezüstérmes pozíciót a Linkin Park kaliforniai rockzenekar hatodik, The Hunting Party című stúdióalbuma szerezte meg. Hétfőn került forgalomba Ed Sheeran második, x című stúdiólemeze, amely a jövő heti rangsor csúcsára érkezik meg. A halifaxi énekes első albuma, a 2011 szeptemberében kiadott + az ötvenedik helyről a kilencedikre jött fel, 145. hete tanyázik a listán, a szigetországban eddig 1 millió 800 ezer példányt adtak el belőle.

A német piacon a dalok rangsorában négy hét után trónfosztott Cro német rapper-énekes a nagylemezek listáján vigasztalódhat, Melodie című albuma az élen rajtol. Jack White nagylemeze az ötödik, Passengeré a hatodik helyen debütált.

Magyarországon a Kowalsky meg a Vega CD-je, a Még nem éden tért vissza az eladási rangsor csúcsára, három hétig már uralta a mezőnyt. A Coldplay szintén három hétig vezető albuma, a Ghost Stories az élről a negyedik pozícióba esett vissza. A negyvenes mezőnyben két új belépő található: Kalapács és az Akusztika nagylemeze, az Autentikum a nyolcadik, a Lord-énekes Pohl Mihály albuma, a Lazán és könnyedén a 32. helyre iratkozott fel.

Puha József

2014. 06. 24. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2014/25 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2014/25