Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2014/26

Listamustra - Listamustra 2014/26

A halifaxi születésű Ed Sheeran a második, X című stúdiólemezéből 182 427 példányt értékesített a megjelenés hetében az Egyesült Királyságban, ahol ez 2014 eddigi legjobban debütáló albuma. Az előző rekorder a Coldplay májusban kiadott nagylemeze, a Ghost Stories volt, amelyből 168 048 példány fogyott el az első héten.

Az USA-ban is jól alakult az albumok eladása. A New York-i Lana Del Rey harmadik stúdiólemeze, az Ultraviolence 182 ezer példánnyal az első, a londoni Sam Smith első korongja, az In the Lonely Hour 166 ezer darabbal a második, a kaliforniai Linkin Park hatodik stúdióalbuma, a The Hunting Party 110 ezer példánnyal a harmadik helyre érkezett meg.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Iggy Azalea featuring Charli XCX: Fancy

Egyesült Királyság – Oliver Heldens & Becky Hill: Gecko (Overdrive)

Németország – Lilly Wood & the Prick and Robin Schulz: Prayer in C (Robin Schulz Remix)

Magyarország – Pitbull featuring Jennifer Lopez & Claudia Leitte: We Are One (Ole Ola)

 

Rúzsa Magdi rádiós sikere

Nincs változás az amerikai Billboard magazin Hot 100 listája csúcsán, ötödik hete az ausztrál Iggy Azalea és az angol Charli XCX slágere, a Fancy uralja a mezőnyt. A TOP 10-be – akárcsak a múlt héten – újdonság nem lépett be. A hetedik helyről a negyedikre jött fel a Nico & Vinz norvég duó az Am I Wrong című szerzeménnyel. Megfelezte helyezéseinek számát Sam Smith felvétele, a Stay with Me, amely az ötödik pozícióban található.

Az Egyesült Királyságban Oliver Heldens holland producer és Becky Hill worcestershire-i énekes foglalta el a rangsor élét a Gecko (Overdrive) című zeneszámmal. Becky a The Voice UK első, 2012-es sorozatában tűnt fel. Az élmezőnyben további két új belépő szerepel: a negyedik helyen Example londoni énekes dala, a One More Day (Stay with Me), a tizediken a dallasi születésű Usher szerzeménye, a Good Kisser kezdett.

Németországban második hete a Lilly Wood & the Prick francia duó Prayer in C című felvételének Robin Schulz által készített remixváltozata vezet.

Nálunk a Single (track) Top 20 listán második hete a futball-világbajnokság hivatalos himnusza, Pitbull, Jennifer Lopez és Claudia Leitte slágere, a We Are One (Ole Ola) trónol. A rangsorba Ed Sheeran négy zeneszáma került be: a Photograph a 12., az Afire Love a 13., a Bloodstream a 16., a The Man a 17. pozícióba iratkozott fel. A rádióállomásaink Rúzsa Magdi Nélküled című dalának Lotfi Begi Remixét sugározzák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Lana Del Rey: Ultraviolence

Egyesült Királyság – Ed Sheeran: X

Németország – Linkin Park: The Hunting Party

Magyarország – Linkin Park: The Hunting Party

 

A fesztivál jótékony hatása

Az USA eladási rangsorának tízes mezőnyében Lana Del Rey, Sam Smith és a Linkin Park albuma mellett további három újdonság található. Az 1933-as születésű texasi countrylegenda, Willie Nelson nagylemeze, a Band of Brothers (37 ezer példánnyal) az ötödik, a New York-i születésű Jennifer Lopez nyolcadik stúdióalbuma, az A.K.A. (33 ezerrel) a nyolcadik, a progresszív house-t játszó Deadmau5 kanadai producer hetedik stúdiólemeze, a While(1<2) (harmincezerrel) a kilencedik helyen nyitott.

A brit TOP 10-ben Ed Sheeran albuma mellett még egy új belépő szerepel: a Mastodon atlantai metálzenekar hatodik, Once More ’Round the Sun című stúdiólemeze a tizedik pozícióban rajtol. Az albumpiacra jó hatással volt a június 25. és 29. között tartott Glastonbury Fesztivál, a fellépők nagylemezei iránt jelentősen megnőtt a kereslet. Például az Elbow korongja (The Take Off and Landing of Everything) a 19., a Rudimentalé (Home) a 24., az Arcade Fire-é (Reflektor) a 25. helyre jött fel. A listavezető Ed Sheeran is fellépett a fesztiválon.

A német piacon a Linkin Park nagylemeze az eladási rangsor csúcsán, Lana Del Rey albuma a bronzérmes pozícióban debütált.

Magyarországon is a Linkin Park újdonságából vásárolták a legtöbbet. Lana Del Rey nagylemeze a hatodik, a Junkies frontemberének, Szekeres Andrásnak a CD-je, a Holnapután a hetedik helyre érkezett meg.

Puha József

2014. 07. 01. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2014/26 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2014/26