Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

AC/DC-t a kölyköknek!

AC/DC - AC/DC-t a kölyköknek!

Bár A Vasember és A Vasember 2 című szuperhős-mozik sikeresen megismertették az ausztrál bandát a mai kamaszokkal, a 12 éven aluliak eddig nem kaptak a Young-tesók hard rockjából. Eddig! A 6-os karikájú Repcsik: A mentőalakulat azonban az egyik legütősebb AC/DC-nótával büntet. Izé: jutalmaz.

Rekordgyorsasággal, a 2013-as Repcsik bemutatója után mindössze egy esztendővel máris mozikba került a Disney számítógép-animációs alkotásának folytatása, a Repcsik: A mentőalakulat. A történet az előzményhez hasonló fordulattal bír: míg az első részben Rozsdás, a permetezőgép versenyrepülőként hódította meg az eget, a második felvonás egy laza mozdulattal és egy meghibásodó, régi, így pótolhatatlan alkatrésszel száműzi a majdnem töltőállomás-robbanást okozó orrmotorost a küzdőpályákról. A Propellerfürdő tűzoltóját tettével veszélybe sodró repcsi felelősséget vállalva úgy dönt: sportgép helyett tűzoltórepülő lesz, ám addig egy igen kemény kiképzésen kell helyt állnia...

A látványos grafikájú, leleményes nyelvi poénokkal megtűzdelt családi mozi egyik legjobb húzása a főleg country-dalokkal operáló filmzene-anyag jól bevált nótával történő felpörgetése. Az egyik szárnyalós jelenet alatt ugyanis – nem csalás, nem ámítás – az ausztrál AC/DC egyik legütősebb, sokak által az Iron Man – Vasember 3-ba várt, ám onnan kimaradt zúzdája, a Thunderstruck csendül fel, s meglepően sokáig szól. (Merthogy A Vasember első részében a You Shook Me All Night Long, A Vasember 2-ben pedig a Shoot To Thrill alaptételek dübörögtek az ausztrál rockbandától, ám a fiúk zenéjét a harmadik rész sajnos teljes egészében hanyagolta.)

Balajti Péter

2014. 07. 15. 22:16

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

AC/DC-t a kölyköknek! cikk képei
AC/DC - AC/DC-t a kölyköknek!AC/DC - AC/DC-t a kölyköknek!