Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2014/28

Listamustra - Listamustra 2014/28

Egy éve 2013 egyik vezető világslágere, Robin Thicke T.I.-jal és Pharrell Williamsszel készített dala, a Blurred Lines folyt még a vízcsapból is. 2014 nyarán már alig kíváncsi valaki a fő előadó új nagylemezére.

A Los Angeles-i Robin Thicke tavalyi, hatodik stúdióalbuma, a Blurred Lines az USA-ban 177 ezer példányban fogyott el a megjelenés hetében. A hetedikből, a Paula címűből már csak 24 ezret értékesítettek az első héten, s az eladási lista kilencedik helyére érkezett meg, az amerikai piacon kívül pedig csúfosan megbukott. A brit rangsorban a kétszázadik helyen debütált 530 darabbal, Kanadában 550, Ausztráliában 158 példányt adtak el belőle a kiadás hetében. Robin a nagylemezét a külön élő feleségéről, Paula Patton színésznőről nevezte el. Az albummal szeretné visszahódítani. A klipesített Get Her Back című szerzeményben arról énekel, mi mindent rontott el, és hogyan szeretné rendbe hozni a dolgokat. Thicke és Patton a színésznő tizenhat éves kora óta alkot párt, 2005-ben házasodtak össze. Egy fiuk született. A feleség nemrég azt nyilatkozta, hogy ez egy mély szerelem, amely sosem múlik el, arról azonban nem beszélt, akkor miért hagyta el a férjét, és miért nem akar válni.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Iggy Azalea featuring Charli XCX: Fancy

Egyesült Királyság – will.i.am featuring Cody Wise: It’s My Birthday

Németország – Lilly Wood & the Prick and Robin Schulz: Prayer in C (Robin Schulz Remix)

Magyarország – HoneyBeast: A legnagyobb hős

 

will.i.am tizedik brit listavezetője

Nincs változás az amerikai Billboard magazin Hot 100 listájának első hat pozíciójában. A mezőnyt hetedik hete az ausztrál Iggy Azalea az angol Charli XCX-szel készült Fancy című slágere uralja. A nyolcadik helyről a hetedikre lépett a skót Calvin Harris zeneszáma, a Summer. Az észak-amerikai piacon a tervek szerint szeptember 2-án jelenik meg a Los Angeles-i Maroon 5 ötödik stúdióalbuma V címmel. Ennek beharangozója, a Maps című felvétel a 13. pozícióból a kilencedikbe jött fel.

Az Egyesült Királyságban tizedik listavezetőjét ünnepelheti will.i.am az It’s My Birthday című szerzeménnyel, amelyben a tizenhét éves philadelphiai Cody Wise énekel. A Los Angeles-i zenész a The Black Eyed Peasszel a Justin Timberlake-kel készült Where Is the Love? (2003 – hat hétig), a Boom Boom Pow (2009 – két hétig), az I Gotta Feeling (2009 – két hétig), a Meet Me Halfway (2009 – egy hétig) és a The Time (Dirty Bit) (2010 – egy hétig) című dallal, szólóban az Eva Simonasszal készült This Is Love (2012 – egy hétig) és a Britney Spearsszel készült Scream & Shout (2013 – két hétig) című slágerrel, valamint közreműködőként Usher OMG (2010 – egy hétig) és a The Script Hall of Fame (2012 – két hétig) című zeneszámával vezetett. A The Vamps angol pop-rock kvartett a 39. helyről a negyedikre ugrott a Somebody to You című felvétellel, amelyben az amerikai Demi Lovato működik közre. A Clean Bandit a brit listát januárban és februárban négy hétig vezető szerzeménye, a Rather Be közreműködőjeként ismertük meg Jess Glynne-t. Az énekesnő a Right Here című dallal a kétszázadik pozícióból a hatodikba száguldott.

A német piacon negyedik hete a Lilly Wood & the Prick francia duó Prayer in C című slágerének a német Robin Schulz által készített remixváltozata áll az élen.

A mi Single (track) Top 40 rangsorunkban összességében harmadik hete a HoneyBeast zeneszáma, A legnagyobb hős vezet. A német listavezető a hetedik helyen kezdett. A rádióállomásaink Calvin Harris felvételét, a Summert játsszák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Trey Songz: Trigga

Egyesült Királyság – Ed Sheeran: X

Németország – Xavier Naidoo: Sing Meinen Song – Das Tauschkonzert

Magyarország – Coldplay: Ghost Stories

 

Klasszikus hegedűművész brit sikere

Az Amerikai Egyesült Államok albumeladási listájának élmezőnyében öt új belépő található. Trey Songz virginiai r&b-énekes hatodik stúdiólemeze, a Trigga (105 ezer példánnyal) az első, a Seether dél-afrikai köztársasági zenekar hatodik stúdióalbuma, az Isolate and Medicate (37 ezer) a negyedik, a Magic! kanadai együttes első nagylemeze, a Don’t Kill the Magic (36 ezer) a hatodik, Robin Thicke fent említett korongja a kilencedik, Colt Ford georgiai countryzenész ötödik stúdióalbuma, a Thanks for Listening (23 ezer) a tizedik helyre iratkozott fel.

A brit piacon harmadik hete Ed Sheeran második nagylemeze, az X a legkelendőbb. Eddig 327 849 példányt vásároltak belőle a szigetországban. A walesi Manic Street Preachers 12. stúdióalbuma, a Futurology az ezüstérmes pozícióban rajtol. Example londoni zenész ötödik stúdiólemeze, a Live Life Living a nyolcadik, Sia ausztrál énekesnő hatodik stúdióalbuma, a 1000 Forms of Fear a 11. helyen nyitott. A skót Nicola Benedetti hegedűművész a Homecoming: A Scottish Fantasy című nagylemezzel a 19. pozícióba érkezett meg. Legutóbb klasszikus hegedűművész 1995-ben szerepelt a húszas mezőnyben, Vanessa Mae a The Violin Player című albummal, amelynek a 11. hely volt a csúcspozíciója.

Németországban Xavier Naidoo korongjából, a Sing Meinen Song – Das Tauschkonzert címűből fogyott el a legtöbb, amely öt hete már vezette a rangsort. A 5 Seconds of Summer ausztrál pop-rock fiúcsapat első nagylemeze, a 5 Seconds of Summer a hatodik, az angol George Ezra első albuma, a Wanted on Voyage a nyolcadik helyen debütált.

Magyarországon az angol Coldplay hatodik stúdiólemeze, a Ghost Stories tért vissza a lista élére, amely három hétig már uralta a mezőnyt. Újdonság ezúttal nincs a rangsorban, csak hét visszatérő korong. A legmagasabb helyre, a hatodikra az angol Pink Floyd 1994-ben kiadott, a húszéves évfordulóra újból piacra került The Division Bell című albuma jött vissza.

Puha József

2014. 07. 15. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2014/28 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2014/28