Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2014/29

Listamustra - Listamustra 2014/29

Trónfosztott lett az USA-ban az ausztrál Iggy Azalea és az angol Charli XCX – a Fancy című slágerrel hét hétig uralták a mezőnyt. A Magic! vette át a vezetést a Rude című szerzeménnyel. A kanadai reggae zenekarnak ez a bemutatkozó felvétele.

A Rude a 11. reggae zeneszám az amerikai Billboard magazin Hot 100 listája élén. Korábban az I Can See Clearly Now (Johnny Nash – 1972), az I Shot the Sheriff (Eric Clapton – 1974), a Red Red Wine (UB40 – 1988), a Close to You (Maxi Priest – 1990), az Informer (Snow – 1993), az (I Can’t Help) Falling in Love with You (UB40 – 1993), a Here Comes the Hotstepper (Ini Kamoze – 1994), az It Wasn’t Me (Shaggy featuring Rikrok – 2001), az Angel (Shaggy featuring Rayvon – 2001) és a Get Busy (Sean Paul – 2003) járta meg a legmagasabb pozíciót. A Magic! a hatodik kanadai együttes a rangsor csúcsán. Korábban a The Guess Who (American Woman / No Sugar Tonight – 1970), a Bachman–Turner Overdrive (You Ain’t Seen Nothin’ Yet – 1974), a Sheriff (When I’m with You – 1989), a Barenaked Ladies (One Week – 1998) és a Nickelback (How You Remind Me – 2001, 2002) szerepelt az élen.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Magic!: Rude

Egyesült Királyság – Rixton: Me and My Broken Heart

Németország – Lilly Wood & the Prick and Robin Schulz: Prayer in C (Robin Schulz Remix)

Magyarország – Lilly Wood & the Prick and Robin Schulz: Prayer in C (Robin Schulz Remix)

 

A szülei nyomdokában Jake Roche

Az Amerikai Egyesült Államokban egy helyet előrelépve a tizedik pozícióban található a két angol testvér, Guy és Howard Lawrence alkotta Disclosure elektrozenei formáció Sam Smith-szel készült slágere, a Latch, amelynek odahaza a 11. hely volt a csúcspozíciója. Sam ezzel a szerzeménnyel futott be.

A brit rangsorban a Rixton rajt-cél győzelmet aratott a Me and My Broken Heart című felvétellel, amelyből 63 478 darab kelt el. Ez az idei legkisebb példányszámú listavezető eddig. A négytagú manchesteri popzenekar frontembere, Jake Roche a The Nolans lánycsapatból és televíziós műsorvezetőként is ismert Coleen Nolan és Shane Richie színész fia. A tízes mezőnyben még egy újdonság szerepel: a hatodik helyre érkezett meg az egykori The Pussycat Dolls szólóban legsikeresebb énekesnője, Nicole Scherzinger a Your Love című zeneszámmal.

Németországban ötödik hete a Lilly Wood & the Prick francia duó Prayer in C című dalának a német Robin Schulz által készített remixváltozata vezet.

A Prayer in C nálunk is elfoglalta a Single (track) Top 40 lista élét. A rádióállomásaink második hete a skót Calvin Harris slágerét, a Summert sugározzák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Sia: 1000 Forms of Fear

Egyesült Királyság – Ed Sheeran: X

Németország – Xavier Naidoo: Sing Meinen Song – Das Tauschkonzert

Magyarország – Kowalsky meg a Vega: Még nem éden

 

A Judas Priest amerikai sikere

Az amerikai albumeladási lista élmezőnyében három új belépő található. Az első helyen 52 ezer példánnyal Sia ausztrál énekesnő hatodik stúdiólemeze, a 1000 Forms of Fear kezdett, amely a brit piacon a múlt héten a 11. helyet szerezte meg, onnan a 35. pozícióba csúszott vissza. A hatodik helyen 33 ezer példánnyal a Judas Priest 17. stúdióalbuma, a Redeemer of Souls (az angol metálegyüttes először szerepel a TOP 10-ben), a nyolcadikon 21 ezerrel a Dirty Heads negyedik stúdiólemeze, a Sound of Change debütált.

Az Egyesült Királyságban negyedik hete az angol Ed Sheeran második, X című stúdióalbumából értékesítik a legtöbbet. A négy hét alatt 367 224 példány fogyott el belőle. Az ezüstérmes pozícióba Morrissey angol zenész tizedik, World Peace Is None of Your Business című stúdiólemeze iratkozott fel.

A német piacon összességében harmadik hete Xavier Naidoo korongja, a Sing Meinen Song – Das Tauschkonzert a legkelendőbb.

Magyarországon ismét a Kowalsky meg a Vega hetedik albuma, a Még nem éden tért vissza az eladási rangsor csúcsára, megszakításokkal ötödik hete vezet. A negyvenes mezőnyben két újdonságra lelünk: a Zorall CD-je, a Háztartási Rock ’n Roll a 37., az ausztrál 5 Seconds of Summer azonos című első nagylemeze a negyvenedik helyen nyitott.

Puha József

2014. 07. 22. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2014/29 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2014/29