Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2014/30

Listamustra - Listamustra 2014/30

Tovább fut Cheryl Cole szekere! Az egykori Girls Aloud lánycsapat szólóban legsikeresebb énekesnője a brit dallista csúcsán debütált a Tinie Tempah angol rapperrel készült Crazy Stupid Love című szerzeménnyel, 118 145 példánnyal.

A Crazy Stupid Love Cheryl készülő, novemberben megjelenő Only Human című negyedik stúdiólemezét vezeti fel. A zeneszám az énekesnő negyedik brit listavezetője szólóban. Korábban a Fight for This Love (2009-ben két hétig), a Promise This (2010-ben egy hétig) és a Call My Name (2012-ben egy hétig) című felvételekkel uralta a mezőnyt. Szerepel az R.E.M. Everybody Hurts című slágerének Haiti megsegítésére készült átdolgozásában is, amely 2010-ben két hétig vezetett. A Girls Alouddal négy dallal érte el a legmagasabb pozíciót – a Sound of the Underground (2002-ben és 2003-ban négy hétig), az I’ll Stand by You (2004-ben két hétig), a Sugababesszel készült Walk This Way (2007-ben egy hétig) és a The Promise (2008-ban egy hétig) cíművel tanyázott az élen. Tinie Tempah-nak a Crazy Stupid Love az ötödik listavezetője a szigetországban. Korábban a Labrinth-tel készült Pass Out (2010-ben két hétig) és az Eric Turnerrel készült Written in the Stars (2010-ben egy hétig) című szerzeményeivel uralta a mezőnyt, közreműködőként pedig Rita Ora R.I.P. (2012-ben két hétig), valamint a DVBBS és Borgeous Tsunami (Jump) (idén egy hétig) című zeneszámaival vezetett.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Magic!: Rude

Egyesült Királyság – Cheryl Cole featuring Tinie Tempah: Crazy Stupid Love

Németország – Andreas Bourani: Auf uns

Magyarország – Lilly Wood & the Prick and Robin Schulz: Prayer in C (Robin Schulz Remix)

 

Tarol a Rude

Az Amerikai Egyesült Államokban második hete a Magic! kanadai reggae fúziós zenekar szerzeménye, a Rude a legnagyobb sláger. Az ötödik helyről a harmadikra lépett Sam Smith a Stay with Me című felvétellel. A londoni énekes még egy zeneszámmal található a TOP 10-ben: a tizedikről a kilencedikre jött fel az angol Disclosure dala, a Latch, amelyben Sam közreműködőként hallható.

A brit rangsorban az ötvenedik pozícióból a másodikba ugrott a Magic! amerikai listavezető slágere, amely a jövő héten minden bizonnyal a szigetországban is átveszi a vezetést. A 158. helyről a hatodikra lépett Charli XCX angol énekesnő Boom Clap című felvétele. A múlt heti listavezető, a Rixton zeneszáma, a Me and My Broken Heart a nyolcadik pozícióba esett vissza.

Németországban öt hét után trónfosztott lett a Lilly Wood & the Prick francia duó Prayer in C című szerzeményének a német Robin Schulz által készített remixváltozata. Andreas Bourani német énekes Auf uns című dala tért vissza a csúcsra, amely tizenegy héttel ezelőtt állt az élen.

Nálunk a Single (track) Top 40 listán megőrizte vezető helyét a Prayer in C című sláger, második hete vezet. A rádióállomásaink harmadik hete a skót Calvin Harris felvételét, a Summert sugározzák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – "Weird Al" Yankovic: Mandatory Fun

Egyesült Királyság – Ed Sheeran: X

Németország – Rise Against: The Black Market

Magyarország – Kowalsky meg a Vega: Még nem éden

 

Visszatért a La Roux

Az amerikai albumeladási lista élmezőnyében négy új belépőre lelünk, az első négy pozícióban. Az első helyen (104 ezer példánnyal) az 1959-es születésű "Weird Al" Yankovic kaliforniai énekes 14. stúdiólemeze, a Mandatory Fun, a másodikon (102 ezerrel) Jason Mraz virginiai énekes ötödik stúdióalbuma, a Yes!, a harmadikon (53 ezerrel) a Rise Against chicagói hardcore együttes hetedik stúdiólemeze, a The Black Market, a negyediken (46 ezerrel) a Kidz Bop válogatásalbum 26. része kezdett. Az utóbbin napjaink slágereit gyerekek éneklik. A múlt heti listavezető Sia nagylemeze, a 1000 Forms of Fear a 19. pozícióba csúszott vissza.

Az Egyesült Királyságban továbbra is, ötödik hete Ed Sheeran második, X című stúdióalbuma a legnépszerűbb. Eddig 400 507 példány fogyott el belőle. A La Roux második stúdiólemeze, a Trouble in Paradise a hatodik helyre iratkozott fel. Elly Jackson ezt szólóban jegyzi, az első albumot, a 2009 júniusában kiadott La Roux címűt Ben Langmaid producerrel készítette el.

A német piacon a Rise Against nagylemeze, a The Black Market nyitott az eladási rangsor csúcsán. A tízes mezőnyben további két újdonság szerepel. A Judas Priest angol metálzenekar 17. stúdióalbuma, a Redeemer of Souls a harmadik, Morrissey angol zenész tizedik stúdiólemeze, a World Peace Is None of Your Business a nyolcadik pozíciót foglalta el.

Magyarországon megszakításokkal hatodik hete a Kowalsky meg a Vega hetedik, Még nem éden című stúdióalbumából értékesítik a legtöbbet. A Judas Priest nagylemeze, a Redeemer of Souls a 16., Jason Mraz albuma, a Yes! a 29. helyen startol.

Puha József

2014. 07. 29. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2014/30 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2014/30