Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2014/31

Listamustra - Listamustra 2014/31

Marlon Roudette nem próféta hazájában. A 32. életévében járó, londoni születésű énekes először a Preetesh Hirjivel alkotott, 2005 és 2010 között működött Mattafix tagjaként aratta sikereit, az Egyesült Királyságon kívül.

A Mattafix legnagyobb slágere, a Big City Life Európa-szerte hódított, a német dallistát három hétig vezette. A brit rangsorban a 15. helyig jutott. A duó feloszlása után Marlon Roudette szólópályára lépett. Már az első szólófelvételével, a 2011 augusztusában kiadott New Age-dzsel hatalmas sikert ért el, a német listát nyolc hétig uralta vele, de a briten csak a kilencvenedik pozíciót szerezte meg. A When the Beat Drops Out című zeneszámmal a héten rajt-cél győzelmet aratott Németországban. A pénteken piacra kerülő Electric Soul című második stúdióalbumát vezeti fel vele.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Magic!: Rude

Egyesült Királyság – Magic!: Rude

Németország – Marlon Roudette: When the Beat Drops Out

Magyarország – Lilly Wood & the Prick and Robin Schulz: Prayer in C (Robin Schulz Remix)

 

Ausztrál énekesnő amerikai szólósikere

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 listáján harmadik hete a Magic! kanadai reggae fúziós zenekar az első a Rude című slágerrel. Belépett a TOP 10-be, a 11. helyről a kilencedikre jött fel Sia a Chandelier című szerzeménnyel. Az ausztrál énekesnő korábban szólóban még a százas mezőnyben sem szerepelt. Közreműködőként Flo Rida Wild Ones című felvételével az ötödik, David Guetta Titanium című zeneszámával a hetedik, Eminem Beautiful Pain című dalával a 99. pozícióig jutott.

Az Egyesült Királyságban is átvette a vezetést a Magic! együttes slágere. Az élmezőnyben három új belépő található. A harmadik helyen Zhu elektrozenei producer szerzeménye, a Faded debütált. Az ötödik pozícióba iratkozott fel az idei, nyolcadik Britain’s Got Talent tehetségkutató tévéműsorban ismertté vált Bars and Melody a Hopeful című felvétellel. Az angol duót a 14. életévében járó Leondre Devries (Bars) rapper és a 16. életévében járó Charlie Lenehan (Melody) énekes alkotja. A tizedik helyen Melissa Steel bradfordi reggae énekesnő Popcaan jamaikai dancehall előadóval készült Kisses for Breakfast című zeneszáma kezdett.

Nálunk harmadik hete a Lilly Wood & the Prick francia duó Prayer in C című dalának a német Robin Schulz által készített remixváltozata uralja a mezőnyt. A legmagasabban startoló újdonság a 12. helyen Lenny Kravitz szerzeménye, a The Chamber, amellyel a manhattani születésű zenész az észak-amerikai piacon szeptember 23-án megjelenő Strut című tizedik stúdióalbumát harangozza be. A rádióállomásaink negyedik hete a skót Calvin Harris slágerét, a Summert sugározzák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – 5 Seconds of Summer: 5 Seconds of Summer

Egyesült Királyság – Ed Sheeran: X

Németország – Andrea Berg: Atlantis – Live 2014

Magyarország – Coldplay: Ghost Stories

 

Ausztrál fiúcsapat amerikai sikere

A 5 Seconds of Summer az Amerikai Egyesült Államokat is meghódította. Az ausztrál pop-rock fiúcsapat első stúdióalbuma 259 ezer példánnyal foglalta el az eladási rangsor csúcsát. Ez 2014 harmadik legjobb debütálása. (A Coldplay Ghost Stories című nagylemezéből 383 ezer, Eric Church The Outsiders című korongjából 288 ezer darab fogyott el a kiadás hetében.) Az ezüstérmes pozícióba a Jégvarázs (Frozen) című animációs film zenéje jött fel, 37 ezer példánnyal – a hanghordozó 35. hete tanyázik a listán. A tízes mezőnyben további két új belépőre lelünk. A hatodik helyre 24 ezer darabbal Common chicagói rapper tizedik stúdióalbuma, a Nobody’s Smiling, a hetedikre szintén 24 ezerrel a Crown the Empire dallasi metalcore zenekar második stúdiólemeze, a The Resistance: Rise of the Runaways érkezett meg.

A brit piacon hatodik hete Ed Sheeran második, X című stúdióalbumából értékesítik a legtöbbet, eddig 431 736 példányt adtak el belőle. A férfiénekesek közül legutóbb James Blunt uralta hosszabb ideig a mezőnyt, a Back to Bedlam című első nagylemezével 2005-ben és 2006-ban összesen tíz hétig vezetett. A brit élmezőnyben három újdonság szerepel. A bronzérmes pozícióba Eric Clapton és zenészbarátainak a tavaly júliusban elhunyt JJ Cale előtt tisztelgő, a zenész dalainak átdolgozásait tartalmazó The Breeze: An Appreciation of JJ Cale című albuma, a hetedik helyre a Tom Petty & the Heartbreakers floridai rockegyüttes 13. stúdiólemeze, a Hypnotic Eye, a nyolcadikra a Neon Jungle londoni lánykvartett első stúdióalbuma, a Welcome to the Jungle iratkozott fel. A kilencedik pozícióba tért vissza David Guetta francia lemezlovas-producer ötödik stúdióalbuma, a Nothing but the Beat, amelynek első változata még 2011 augusztusában jelent meg – 131. hete tartózkodik a brit rangsorban.

Németországban Andrea Berg 1966-os születésű német énekesnő tavaly szeptemberben kiadott Atlantis című stúdiólemezének Atlantis – Live 2014 című DVD-változata kezdett az első helyen.

Magyarországon az angol Coldplay hatodik stúdióalbuma, a Ghost Stories jött vissza a lista élére, megszakításokkal ötödik hete uralja a mezőnyt. A TOP 40-ben csak egy új belépő található: a 39. pozícióban indít a Szerelemre hangszerelve (Begin Again) című film zenei anyaga.

Puha József

2014. 08. 05. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2014/31 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2014/31