Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2014/32

Listamustra - Listamustra 2014/32

Az USA-ban hetek óta az élmezőnyben tanyázó Nico & Vinz norvég duó dala, az Am I Wrong 106 370 példánnyal átvette a vezetést a brit listán – a múlt héten az 52. helyen állt. Legutóbb 1986 februárjában szerepelt norvég a rangsor csúcsán, az a-ha trió két hétig uralta a mezőnyt a The Sun Always Shines on T.V. című szerzeménnyel.

A Nico & Vinz zeneszáma, az Am I Wrong már világsláger, meghódította egyebek mellett a kanadai, az új-zélandi, az izraeli és a lengyel lista élét is. Az amerikai rangsorban is az a-ha járt magasabban legutóbb a norvégok közül, a Take On Me című felvétellel 1985 októberében egy hétig vezetett.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Magic!: Rude

Egyesült Királyság – Nico & Vinz: Am I Wrong

Németország – Marlon Roudette: When the Beat Drops Out

Magyarország – Lilly Wood & the Prick and Robin Schulz: Prayer in C (Robin Schulz Remix)

 

A brit listán legyőzték, az amerikain tarol a Magic!

A brit rangsorban az elsőről a második helyre csúszott vissza a kanadai Magic! zenekar Rude című szerzeménye, amely az Amerikai Egyesült Államokban negyedik hete vezet. Az amerikai Hot 100 listán a londoni Sam Smith zeneszáma, a Stay with Me az ezüstérmes pozícióba lépett. A hatodik helyen debütált három hölgy: az angol Jessie J, az amerikai Ariana Grande, valamint a Trinidad és Tobagó-i születésű Nicki Minaj újdonsága, a Bang Bang. Húsz pozíciót javítva a nyolcadikba jött fel Meghan Trainor massachusettsi énekesnő az All About That Bass című felvétellel.

Az Egyesült Királyság tízes mezőnyében csak egy új belépő található: a harmadik helyen kezdett a OneRepublic slágere, a Love Runs Out, amely a coloradói együttes tavaly márciusban kiadott Native című harmadik stúdióalbumának idén megjelent re-release változatán szerepel.

A német mezőnyt második hete Marlon Roudette dala, a When the Beat Drops Out uralja.

Magyarországon negyedik hete a Lilly Wood & the Prick francia duó Prayer in C című szerzeményének a német Robin Schulz által készített remixváltozata az első. A legmagasabban tanyázó hazai zeneszám, a HoneyBeast A legnagyobb hős című felvétele az ötödik pozícióban található. A nyár egyik nagy slágere, a Kelemen Kabátban formáció Ecküvel készült dala, a Maradjatok gyerekek a 36. helyről a tizedikre lépett. A rádióállomásaink ötödik hete a skót Calvin Harris szerzeményét, a Summert sugározzák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Tom Petty & the Heartbreakers: Hypnotic Eye

Egyesült Királyság – Ed Sheeran: X

Németország – Die Amigos: Sommerträume

Magyarország – Kowalsky meg a Vega: Még nem éden

 

Ed Sheeran odahaza legyőzhetetlen

Az USA-ban az 1976-ban alakult Tom Petty & the Heartbreakers floridai rockzenekar először szerezte meg az albumeladási lista csúcsát, a Hypnotic Eye című 13. stúdiólemezéből 131 ezer példányt értékesítettek a kiadás hetében. A TOP 10-ben további öt újdonság szerepel. A második helyre 61 ezer példánnyal Eric Clapton és zenészbarátainak a tavaly júliusban elhunyt JJ Cale munkássága előtt tisztelgő The Breeze: An Appreciation of JJ Cale című albuma, a harmadikra 60 ezerrel A galaxis őrzői (Guardians of the Galaxy) című film Awesome Mix Vol. 1 című nagylemeze, az ötödikre 48 ezerrel a mindössze tizenhat éves Shawn Mendes kanadai énekes négy dalt tartalmazó The Shawn Mendes EP-je, a nyolcadikra 28 ezerrel a Theory of a Deadman kanadai rockegyüttes ötödik stúdióalbuma, a Savages, a kilencedikre 24 ezerrel az egykori Rilo Kiley zenekarban megismert Jenny Lewis Las Vegas-i születésű énekesnő harmadik szólólemeze, a The Voyager iratkozott fel.

A brit piacon hetedik hete Ed Sheeran második stúdióalbuma, az X a legnépszerűbb hanghordozó. Az élmezőny egyetlen új belépője a tizedik pozícióban a Busted együttesből ismert Charlie Simpson második szólólemeze, a Long Road Home. A 15. helyen startol Pixie Lott harmadik albuma. Az angol énekesnő a 2009-es Turn It Up című első nagylemezével sikert sikerre halmozott, eddig 874 038 példányt adtak el belőle a szigetországban. Ezt a sikert a 2011-es Young Foolish Happy című második korongjával megközelíteni sem tudta, abból eddig 102 888 példány kelt el. A Magic! a Don’t Kill the Magic című első albumával a 19. pozíciót foglalta el.

Németországban a Die Amigos német duó nagylemeze, a Sommerträume aratott rajt-cél győzelmet. Eric Claptonék albuma az ezüstérmes pozícióban, a Tom Petty & the Heartbreakers nagylemeze az ötödik helyen nyitott.

Nálunk megszakításokkal hetedik hete a Kowalsky meg a Vega hetedik, Még nem éden című CD-je a legkelendőbb. A Deep Purple első három albumát tartalmazó, különlegességekkel kiegészített Hard Road: The Mark 1 Studio Recordings 1968-69 című díszdoboza a 29., Eric Claptonék nagylemeze a 34. pozícióban debütált. Három hete a negyvenedik helyen kezdett a 5 Seconds of Summer első nagylemeze, aztán el is hagyta a listát. Az ausztrál fiúkvartettnek mifelénk is egyre nagyobb a rajongótábora, korongja a héten a 19. pozícióba tért vissza.

Puha József

2014. 08. 12. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2014/32 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2014/32