Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2014/33

Listamustra - Listamustra 2014/33

Az amerikai Hot 100 dallista tízes mezőnyében két olyan énekesnő szerepel, akik a következő hónapok, évek meghatározó sztárjai lehetnek. Az egyik az angol Charli XCX, a másik az amerikai Meghan Trainor.

Az 1992. augusztus 2-án született Charli XCX a Boom Clap című szerzeménnyel, a Csillagainkban a hiba (The Fault in Our Stars) című amerikai film betétdalával egy helyet javítva a tizedikre jött fel. Mifelénk tavaly tavasszal vált ismertté az Icona Pop svéd duó I Love It című slágerének közreműködőjeként. Az elmúlt hetekben is közreműködőként aratta sikereit, Iggy Azalea ausztrál énekesnő Fancy című zeneszámával. Charli XCX-nek már két nagylemeze jelent meg, a harmadik Sucker címmel a tervek szerint október 20-án kerül forgalomba. Az 1993. december 22-én született Meghan Trainor az All About That Bass című felvétellel a nyolcadik pozícióból a negyedikbe lépett. Neki is van már két stúdióalbuma, de szekere csak az elmúlt egy-két hétben indult be igazán.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Magic!: Rude

Egyesült Királyság – Nico & Vinz: Am I Wrong

Németország – David Guetta featuring Sam Martin: Lovers on the Sun

Magyarország – Lilly Wood & the Prick and Robin Schulz: Prayer in C (Robin Schulz Remix)

 

Újra támad David Guetta

Az Amerikai Egyesült Államokban ötödik hete a Magic! kanadai reggae fúziós zenekar szerzeménye, a Rude a legnagyobb sláger.

A brit rangsorban is megőrizte vezető helyét a múlt heti első helyezett, a Nico & Vinz norvég duó az Am I Wrong című zeneszámmal. Sok változás nincs az élmezőnyben, ahol csak egy új belépő található: Kiesza kanadai énekesnő Giant in My Heart című felvétele a negyedik pozícióban debütált. A szigetországban is a tizedik helyen szerepel Charli XCX Boom Clap című dala, de itt már visszaszorulóban van, a hatodik hely volt a csúcspozíciója. Ed Sheeran szerzeménye, a Don’t tizenkét helyet javítva a 11. pozícióba ugrott.

Németországban két hét után trónfosztott lett Marlon Roudette slágere, a When the Beat Drops Out. David Guetta az amerikai Sam Martinnal készült Lovers on the Sun című zeneszáma aratott rajt-cél győzelmet. A francia lemezlovas-producernek ez a második német listavezetője, az Akonnal készült Sexy Bitch című felvétellel 2009 októberében egy hétig uralta a mezőnyt.

Nálunk ötödik hete a Lilly Wood & the Prick francia duó Prayer in C című dalának a német Robin Schulz által készített remixváltozata vezet. Második hete tanyázik a rangsorban a Nico & Vinz szerzeménye, az Am I Wrong, tizenkilenc helyet javítva a 18. pozícióba jött fel. A rádióállomásaink hatodik hete a skót Calvin Harris slágerét, a Summert sugározzák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Soundtrack: Guardians of the Galaxy – Awesome Mix Vol. 1

Egyesült Királyság – Ed Sheeran: X

Németország – Beatsteaks: Beatsteaks

Magyarország – Kowalsky meg a Vega: Még nem éden

 

Ed Sheeran rekordbeállítása

Az USA-ban A galaxis őrzői (Guardians of the Galaxy) című amerikai film Awesome Mix Vol. 1 című albuma múlt héten 60 ezer példánnyal a harmadik helyre iratkozott fel. Ezúttal ebből értékesítették a legtöbbet, 109 ezer példányt. A TOP 10-ben négy újdonság található. Az ezüstérmes pozícióban 94 ezer példánnyal a napjaink slágereit csokorba kötő Now That’s What I Call Music! válogatássorozat 51. része, a harmadik helyen 58 ezerrel a Godsmack massachusettsi rockegyüttes hatodik stúdiólemeze, a 1000hp, a negyediken 39 ezerrel egy másik rockzenekar, a texasi Spoon nyolcadik stúdióalbuma, a They Want My Soul, a tizediken 20 ezerrel a The Vamps angol popkvartett EP-je, a Somebody to You kezdett.

Az Egyesült Királyságban Ed Sheeran június 23-án kiadott X című második stúdiólemeze iránt folyamatosan csökken a kereslet, egyelőre mégsem talál legyőzőre, nyolcadik hete vezeti az eladási rangsort, a héten 27 208 példánnyal. Az angol énekes ezzel beállította James Blunt rekordját – a férfiénekesek közül egyedül ő uralta egyhuzamban ilyen hosszú ideig a listát a Back to Bedlam című első albumával 2005-ben, amely aztán két alkalommal egy-egy hétre még visszatért a csúcsra. A tízes mezőnyben három új belépőre lelünk: a negyedik pozícióba a The Gaslight Anthem New Jersey-i rockegyüttes ötödik stúdiólemeze, a Get Hurt, az ötödikbe a Britain’s Got Talent tavalyi, hetedik sorozatában megismert Richard & Adam komolyzenei duó harmadik stúdióalbuma, az At the Movies, a tizedikbe a The Saturdays angol–ír lánycsapat gyűjteménye, a Finest Selection: The Greatest Hits érkezett meg. Az ír Sinéad O’Connor tizedik stúdiólemeze, az I’m Not Bossy, I’m the Boss a 22. helyen nyitott.

A német piacon újdonságként a Beatsteaks berlini punk-rock zenekar Beatsteaks című stúdióalbuma foglalta el a lista élét.

Magyarországon megszakításokkal nyolcadik hete a Kowalsky meg a Vega hetedik, Még nem éden című CD-je a legkelendőbb hanghordozó. A negyvenes mezőnyben mindössze egy új belépő szerepel: a 28 pozícióban rajtol az 1980-ban alakult Overkill New Jersey-i metálegyüttes White Devil Armory című 17. stúdiólemeze.

Puha József

2014. 08. 19. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2014/33 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2014/33