Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2014/34

Listamustra - Listamustra 2014/34

2014 két nagy sztárja, Ariana Grande amerikai színész-énekesnő és Iggy Azalea ausztrál rapper-énekesnő három-három szerzeménnyel szerepel az amerikai Hot 100 dallista tízes mezőnyében. Közös slágerük, a Problem (Ariana zeneszáma, Iggy közreműködik benne), amelynek a második hely volt a csúcspozíciója, a hetedik helyen tanyázik.

Ariana Grande az egykori Szovjetunióban született, Németországban élő producerrel, Zedd-del készült felvétele, a Break Free a 18. pozícióból a negyedikbe jött fel. A Jessie J-jel és Nicki Minaj-zsal készült Bang Bang című szerzeménnyel a tizedik helyen található. Iggy Azalea az angol Charli XCX-szel készült, a rangsort hét hétig vezető Fancy című slágere az ötödik pozícióban szerepel. A koszovói albán származású, Londonban élő Rita Orával készült Black Widow című zeneszáma a 15. helyről a nyolcadikra lépett.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Magic!: Rude

Egyesült Királyság – David Guetta featuring Sam Martin: Lovers on the Sun

Németország – David Guetta featuring Sam Martin: Lovers on the Sun

Magyarország – Lilly Wood & the Prick and Robin Schulz: Prayer in C (Robin Schulz Remix)

 

David Guetta újabb rajt-cél győzelme

Egyelőre nincs változás az amerikai Billboard magazin Hot 100 listája csúcsán, hatodik hete a kanadai Magic! együttes uralja a mezőnyt a Rude című felvétellel. Meghan Trainor az All About That Bass című szerzeménnyel a negyedik pozícióját az ezüstérmesre cserélte.

Úgy tűnik, az ősz vezető európai slágere lesz David Guetta az amerikai Sam Martinnal készült Lovers on the Sun című zeneszáma, amely múlt héten Németországban, most az Egyesült Királyságban aratott rajt-cél győzelmet. A német rangsorban megőrizte első helyét. A francia lemezlovas-producernek ez a hatodik listavezetője a brit piacon, a korábbiakkal egy-egy hétig trónolt. 2009 júniusában a Kelly Rowlanddel készült When Love Takes Over, 2009 augusztusában az Akonnal készült Sexy Bitch, 2010 júniusában a Chris Willisszel, Fergie-vel és az LMFAO duóval készült Gettin’ Over You, valamint 2012 februárjában a Siával készült Titanium című dalokkal vezetett, és közreműködőként is megjárta a lista élét, 2010 augusztusában Flo Rida Club Can’t Handle Me című felvételével. Az USA-ban a jövő héten debütál új szerzemény a rangsor csúcsán, Taylor Swift újdonsága, a Shake It Off, a pennsylvaniai énekesnő október végén megjelenő 1989 című ötödik stúdióalbumának előhírnöke, amely a brit listán a negyedik helyre érkezett meg. A Union J angol fiúkvartett zeneszáma, a Tonight (We Live Forever) a kilencedik pozícióban kezdett. Wankelmut német lemezlovas-producer Emma Louise-szal készült My Head Is a Jungle című dala a 190. helyről az ötödikre száguldott, Ed Sheeran felvétele, a Don’t három pozíciót javítva a nyolcadik helyen található.

Magyarországon a Lilly Wood & the Prick francia duó Prayer in C című szerzeményének a német Robin Schulz által készített remixváltozata már nemcsak a Single (track) Top 40 listát uralja (immár hatodik hete), hanem a rádiós rangsorban is átvette a vezetést, tehát ez a leggyakrabban sugárzott sláger. A dallista legmagasabban nyitó újdonsága, a Fluor és Diaz alkotta Wellhello formáció Rakpart című zeneszáma a nyolcadik pozíciót foglalta el.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Soundtrack: Guardians of the Galaxy – Awesome Mix Vol. 1

Egyesült Királyság – Collabro: Stars

Németország – Helene Fischer: Farbenspiel

Magyarország – Kowalsky meg a Vega: Még nem éden

 

Tarol a legújabb angol fiúcsapat

Az Amerikai Egyesült Államokban második hete A galaxis őrzői (Guardians of the Galaxy) című amerikai film Awesome Mix Vol. 1 című albuma a legkelendőbb – ezúttal 93 ezer példányt értékesítettek belőle. A negyedik helyre 33 ezer példánnyal a The Gaslight Anthem New Jersey-i rockzenekar ötödik stúdiólemeze, a Get Hurt, az ötödikre 30 ezerrel Troye Sivan tizenkilenc éves, johannesburgi születésű, ausztrál színész-énekes öt szerzeményt tartalmazó EP-je, a TRXYE iratkozott fel.

A brit piacon nyolc hét után trónfosztott lett Ed Sheeran második, x című stúdióalbuma. Az idei, nyolcadik Britain’s Got Talent tehetségkutató tévéműsor győztese, az öttagú Collabro angol fiúcsapat debütált a lista élén a tíz átdolgozásdalt tartalmazó Stars című nagylemezével, amelyből 48 749 példány fogyott el. Az élmezőnyben további két új belépő, két rockegyüttes szerepel. A bronzérmes pozícióba az angol The Courteeners negyedik stúdióalbuma, a Concrete Love, a hatodikba a skót Twin Atlantic harmadik stúdiólemeze, a Great Divide érkezett meg.

Németországban Helene Fischer német énekesnő tavaly októberben kiadott stúdióalbuma, a Farbenspiel a legkelendőbb – megszakításokkal 12. hete uralja az eladási rangsort.

Magyarországon megszakításokkal kilencedik hete a Kowalsky meg a Vega hetedik, Még nem éden című CD-jéből adják el a legtöbbet. A galaxis őrzői című film nagylemeze a 26., az Ismerős Arcok 2003-as Egy a hazánk című albumának új, jubileumi kiadása a 34. helyen kezdett.

Puha József

2014. 08. 26. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2014/34 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2014/34