Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Titkolja kislemezét „Emmanuelle”

Sylvia Kristel - Titkolja kislemezét „Emmanuelle”

Vajon milyen zenére indult be Sylvia Kristel, az erotikus mozik királynője? Önéletrajzi kötetében ő maga mesél, nem csak erről, de az Emmanuelle betétdaláról, szexuális zaklatásról, viszonyokról, anyaságról, vetélésről, forgatási trükkökről, drogról és egyéb káros szenvedélyekről. Ám egy valamiről mélyen hallgat a Meztelenül – A káprázat árnyékában, amit a music.hu most leleplez.

Egy önéletrajzi könyv akkor jó, ha őszinte, s olyan dolgokról is mesél, amiket a címszereplője akár még önmaga előtt is legszívesebben eltitkolna. Sylvia Kristel, az Emmanuelle-filmek és számos más erotikus mozi ünnepelt sztárja bő háromszáz oldalon át eleveníti fel a saját múltját, s teszi ezt úgy, hogy míg élete szereplőit nagyvonalúan mutatja be, saját személyiségéről már-már zavarba ejtő nyíltsággal beszél. Már a Meztelenül – A káprázat árnyékában című mű felütése is erős: a holland tinilány zaklatása, a szülőkkel és testvérekkel való sajátos kapcsolat mellett a szálloda-otthon is mind közrejátszott abban, hogy a különleges vonású szépség kitörjön az utrechti közegből és valódi kalandként élje meg saját élete sikerrel és kudarccal teli főszerepét.

Bár a kötet első része kifejezetten részletesen mutatja be Miss Kristel párkapcsolatait, karrierépítgetését és a világsikert hozó első Emmanuelle film forgatási nehézségeit a szexjelenetek és a „thai ciginek” köszönhető mámoros tekintet titkaival, a kötet derekától csapong, ide-oda ugrál a holland szexszimbólum. Bevallja, mennyire kedveli a Pierre Bachelet jegyezte Emmanuelle főcímdalát, s többször is kitér arra a dalra, melytől mindannyiszor bulihangulata támadt. Ez a felvétel pedig nem más, mint Donna Summer Could It Be Magic című slágere, melyet másfél évtizeddel később a Take That is sikerre visz. Ugyanakkor mélyen hallgat saját kislemezdaláról, az Emmanuelle 2 betétdaláról, a L'amour d'aimer-ről, melyet a Love Story komponistája, Francis Lai jegyez...

A kötetben szó esik Warren Beatty-ről, Alain Delonról, Gérard Depardieu-ről és Michel Piccoliról, többségük kapcsán egy-egy intimebb történetre is futja. Mégsem ezek a legemlékezetesebb részek a könyvben, sokkal inkább Sylvia Kristel kábítószer- és alkoholproblémája, valamint a családon belüli erőszak következtében bekövetkezett vetélése, amiknek megélése is komolyan megjelenik a Meztelenül – A káprázat árnyékában című könyvben.

Balajti Péter

2014. 09. 01. 19:39

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Titkolja kislemezét „Emmanuelle” cikk képei
Sylvia Kristel - Titkolja kislemezét „Emmanuelle”Sylvia Kristel - Titkolja kislemezét „Emmanuelle”