Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Szakállas nőre várva

X-Faktor - Szakállas nőre várva

Miközben a budapesti Millenáris Parkban a magyar zenei élet meghatározó eseményévé nőtt Szimfonik Live negyedik része zajlott, az egyik kereskedelmi tévécsatorna ismét közröhej tárgyává tette a zenét.

Pontosabban nem is a zenét, hanem néhány arra érdemes fazont és saját magát. Az X-Faktor ugyanis egyre kevésbé szól a zenéről.

Elindult a magyar változat ötödik sorozata. Ahogy az elmúlt években, a többrészes válogató főszereplői ezúttal is magamutogató bohócok, akiknek a többségét nyilván a stáb szedi rá az indulásra némi alamizsnáért, ahogy az ilyen műsoroknál bevett szokás. Az ebbe fektetett energia busásan megtérül, a válogatónak mindig nagy a nézettsége. Most mindenhol az X-Faktor a vezető beszédtéma, a műsornak központi helyet adó bulvárlapokat is nagyobb példányszámban vásárolják. Egy valamiről azonban nem esik szó. A tavalyi szereplők utóéletéről.

Igazából egyikük sem tudott gyökeret ereszteni a zenei életben. Csak a győztes Danics Dóra és a művileg a második helyre behozott ByTheWay bukkan fel itt-ott. Ha nem lennének falunapok, plázás rendezvények és diszkók (ahol ugyebár tök mindegy, ki tátog), fellépéseik sem lennének. A klubok, fesztiválok színpadán nincs helyük. A többi tavalyi döntős bizonyára belátta már, hogy ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Pedig a zsűri nekik is azt mondta, hogy színpadon a helyük. Ők meg nem értik, akkor miért nem fut a szekerük. Múlt szombaton is több próbálkozó kapott olyan dicséretet, amelyre nem szolgált rá. Most azt hiszik, övék a világ. Aztán ők is pofára esnek. De akkor már a következő széria fut. Ha ügyesen menedzselik magukat, lehetnek celebek, ismert és főleg elismert zenészek aligha.

A tévés tehetségkutatók egyre jobban függetlenednek a zeneipartól, amely több sebből vérzik, nem tudja, s nem is akarja befogadni a műsor szereplőit. Az már a múlt heti válogatón kiderült, hogy a tendencia folytatódik: a színvonal csökken, a leggyengébb sorozat előtt állunk. Kíváncsian várom, a műsor készítői mit találnak ki, hogy a nézettség (amely ugyan még mindig magas) ne csökkenjen tovább. A következő adásokkal még nem lesz gond, bolondokat mindenki szeret nézni, biztosan látunk nagyobbakat is. Talán szakállas nő is felbukkan… (Új Szó)

Puha József

2014. 09. 13. 9:59

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Szakállas nőre várva cikk képei
X-Faktor - Szakállas nőre várva