Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2014/36

Listamustra - Listamustra 2014/36

Az egykori The Pussycat Dolls mögött is álló Robin Antin újabb lánycsapatot, egy nemzetközi formációt verbuvált. Az amerikai, angol és kanadai énekesnők alkotta G.R.L. tavasszal Pitbull dala, a Wild Wild Love közreműködőjeként debütált.

A G.R.L. az első felvételével szerepel a listákon. A zenei híradások élén pedig egy tragédiával: az egyik tag, a Los Angeles-i Simone Battle múlt pénteken elhunyt. A huszonöt éves énekesnő az amerikai The X Factor első, 2011-es sorozatában vált ismertté, négy versenytársával (három szólóénekes, egy csapat) az első élő show-ban esett ki. A G.R.L. zeneszáma, az Ugly Heart két nappal a haláleset után a brit lista 11. helyére iratkozott fel.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Taylor Swift: Shake It Off

Egyesült Királyság – Lilly Wood & the Prick and Robin Schulz: Prayer in C (Robin Schulz Remix)

Németország – David Guetta featuring Sam Martin: Lovers on the Sun

Magyarország – Lilly Wood & the Prick and Robin Schulz: Prayer in C (Robin Schulz Remix)

 

Nyugalom a slágerlisták csúcsán

Nincs változás az amerikai Billboard magazin Hot 100 listája élén, második hete a pennsylvaniai Taylor Swift country-pop énekesnő vezet a Shake It Off című slágerrel. Visszatért az ezüstérmes pozícióba a massachusettsi Meghan Trainor az All About That Bass című szerzeménnyel, amely már a jövő héten átveheti a vezetést.

Az Egyesült Királyságban sem történt változás a rangsor csúcsán, második hete a Lilly Wood & the Prick francia duó 2010-es Prayer in C című felvételének idei, a német Robin Schulz által készített remixváltozata uralja a mezőnyt, pedig a hét közepén még úgy tűnt, hogy Duke Dumont lesz az első. Az angol lemezlovas-producer az első két zeneszámával listavezető volt: az A*M*E közreműködésével készült Need U (100%) tavaly áprilisban két hétig, a Jax Jonesszal készült I Got U idén márciusban egy hétig tanyázott az élen. Duke a Won’t Look Back című újdonságával a 169. helyről a másodikra tört előre. Az élmezőnyben egy új belépő található: a bronzérmes pozícióba érkezett meg a The Script dala, a Superheroes, amely az ír zenekar hétfőn megjelenő No Sound Without Silence című negyedik stúdióalbumának előhírnöke.

A német piacon negyedik hete David Guetta francia producer Sam Martin amerikai énekessel készült Lovers on the Sun című slágere vezet. Tájainkon is egyre nagyobb siker Ella Henderson felvétele, a Ghost – a német listán a 12. pozícióból az ötödikbe lépett. A brit The X Factor kilencedik, 2012-es sorozatának hatodik helyén végzett angol énekesnő a szerzeménnyel júniusban két hétig uralta a brit rangsort.

Nálunk a Single (track) Top 40 listán nyolcadik, a rádiójátszási rangsorban harmadik hete első a Prayer in C. A zeneszámok listáján a negyedikből az ezüstérmes pozícióba jött fel a Fluor és Diaz alkotta Wellhello a Rakpart című dallal, amely az ősz vezető magyar slágerének ígérkezik. A legmagasabban startoló újdonság a floridai Pitbull John Ryannel készült Fireball című felvétele.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Ariana Grande: My Everything

Egyesült Királyság – Sam Smith: In the Lonely Hour

Németország – Helene Fischer: Farbenspiel

Magyarország – Kowalsky meg a Vega: Még nem éden

 

Megunhatatlan német énekesnő

Az Amerikai Egyesült Államokban – a várakozásnak megfelelően – Ariana Grande floridai színész-énekesnő második stúdióalbuma, a My Everything kezdett az eladási rangsor csúcsán 169 ezer példánnyal. A tízes mezőnyben további két új belépő szerepel. Az ezüstérmes pozícióban 53 ezer példánnyal Brad Paisley nyugat-virginiai countryénekes tizedik stúdiólemeze, a Moonshine in the Trunk, a bronzérmesben 52 ezerrel Kem nashville-i énekes negyedik stúdióalbuma, a Promise to Love debütált. A tizedik helyen található 22 ezer példánnyal az Avenged Sevenfold kaliforniai rockegyüttes még 2003-ban kiadott, újra piacra dobott második stúdiólemeze, a Waking the Fallen.

A brit piacon 30 081 példánnyal az angol Sam Smith május végén megjelent első stúdióalbuma, az In the Lonely Hour tért vissza a lista élére. A TOP 10-ben két újdonság szerepel: a negyedik pozícióba a Maroon 5 Los Angeles-i popzenekar ötödik stúdiólemeze, a V, a hetedikbe a szintén Los Angeles-i, két nővér alkotta The Pierces ötödik stúdióalbuma, a Creation iratkozott fel.

Németországban ismét Helene Fischer német énekesnő tavaly októberben kiadott nagylemeze, a Farbenspiel a legkelendőbb – megszakításokkal 13. hete vezeti az eladási rangsort. Nazar teheráni születésű osztrák rapper hatodik stúdióalbuma, a Camouflage a második, az Opeth svéd metálegyüttes 11. stúdiólemeze, a Pale Communion a harmadik, Ariana Grande albuma, a My Everything az ötödik helyre érkezett meg.

Magyarországon megszakításokkal 11. hete a Kowalsky meg a Vega hetedik, Még nem éden című nagylemezéből fogy el a legtöbb. Az Opeth albuma, a Pale Communion az ötödik, az észak-dakotai Wiz Khalifa az amerikai listát múlt héten uraló nagylemeze, a Blacc Hollywood a nyolcadik, a Kárpátia korongja, a Bátraké a szerencse a harmincadik pozícióban nyitott.

Puha József

2014. 09. 09. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2014/36 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2014/36