Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Legesleges – tíz megzenésített vers

Kollár-Klemencz László - Legesleges – tíz megzenésített vers

Szólólemezzel jelentkezett Kollár-Klemencz László. A Legesleges című albumon Erdős Virág tíz verse hallható, a Kistehén frontembere ezeket többek közt Másik Jánossal zenésítette meg.

Kollár-Klemencz és Erdős a Rájátszás – költészet popritmusban koncertzenei produkcióban dolgozik együtt. Első közös daluk, az Ezt is elviszem magammal nagy siker volt. A munka újabb gyümölcse a nemrég megjelent CD.

„Azok a versek mozgatják meg a fantáziámat, amelyekben hamar megtalálom önmagam. Vagy épp egyáltalán nem találom magam, és azért izgat, hogy a zene segítségével ráismerek-e mégis valamire. A versekből alig húztam ki valamit, ezért elég hosszúak az eposzok. Gyakorlatilag minden a széllel szemben tart ezen a lemezen, de hát az most arról fúj épp, amerre megyek” – mondta Kollár-Klemencz László.

Kollár-Klemencz László - Legesleges – tíz megzenésített vers

Az album összegyűjti és újragondolja az alkotópáros korábbi, a Rájátszásból is ismert munkáit, így megtalálható rajta a Pápá nyugodj békében, a Milyen kár, az Én vétkem és az Ezt is elviszem magammal új felfogásban és hangszerelésben.

Erdős Virág szerint másvalaki versét megzenésíteni kiköpött indiszkréció. „Sima ügynek tűnik, de közben kifejezetten drasztikus és nem kevésbé kockázatos beavatkozás. Még a legjobb szöveget is agyon lehet csapni egy hozzá nem illő zenével. Súlytalanná, esetlenné vagy épp nevetségessé lehet tenni. A zene sokkal elementárisabb varázslat, mint a vers, úgyhogy aki versmegzenésítésre vetemedik, annak szerintem jó nagy adag tapintattal kell eljárnia. Laciban, azt hiszem, megvan ez a tapintat, úgyhogy az első ijedelem után általában nagyon tudok örülni a közös dalainknak. A legjobb, mikor azt érzem, hogy az energiáink úgy adódtak össze, hogy közben nem háborgattuk egymás köreit. A szöveg a lényeget tekintve megmaradt az enyémnek, a zene viszont nagyon az övé” – mondta a költő.

A Legesleges című nagylemez bemutatója október 19-én lesz a budapesti Trafóban.

Puha József

2014. 09. 20. 14:55

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Legesleges – tíz megzenésített vers cikk képei
Kollár-Klemencz László - Legesleges – tíz megzenésített versKollár-Klemencz László - Legesleges – tíz megzenésített vers