Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Élő legenda pusztulása (Jegyzet)

R-Go - Élő legenda pusztulása (Jegyzet)

Több magyarországi énekes, ilyen-olyan formáció nézett már birkának engem, a szlovákiai magyar koncertlátogatót. Most is ez történt. Ezúttal egy élő legenda, Szikora Róbert verte ki a biztosítékot.

Nem hiszem, hogy valaki ne hallott volna Hörcher Lászlóról. A torzonborz férfi tavaly és idén is jelentkezett az X-Faktorba. Vagy beszervezték, tök mindegy. A szeptember 13-án közvetített válogatón is produkált ezt-azt, meggyalázta a zenét, és ezzel a múlt hét legfelkapottabb magyar celebje volt. Arra most nem térek ki, pontosan mit tett, ha valaki esetleg nem tudná, megnézheti az interneten. A lényeg: Szikora, a mentor felállt, s utánament. „Kimentem, és majdnem állbab...tam” – mondta.

Ennek ismeretében sok száz embernek esett le az álla azok közül, akik kilátogattak az R-GO múlt pénteki szlovákiai, dunaszerdahelyi koncertjére a Csallóközi Vásárba. Szikora hozhatott volna magával vendégnek a tehetségkutató előző sorozatából az általa a fellegekbe emelt felfedezettek közül akárkit, szinte mindet elfeledtük már. Vagy a mostani szériából az agyondicsértek közül bárkit, szép lett volna, ha népszerűsíti őket. Helyettük Hörcher Lászlót hozta! Igen, ő robbant be a színpadra, miután a műsorvezető ódát zengett a festészetéről. Néhányan azt hitték festegetni fog, de nem, nagyjából ugyanazt játszotta el, mint a tévéműsorban, szidta Tóth Gabit. A közönség gyorsan kifütyülte. Többen azt várták, hogy összetör az R-GO a színpadon sorakozó gitárjai közül egyet, az lett volna az igazi buli, a tévében is tört gitárt. Szikora később elnézést kért, mondván, nem gondolta, hogy ebből botrány lesz. És mit gondolt a lelkem? Hogy a közönségnek ez bejön? Ennyire azért nem vagyunk birkák!

Számtalan kérdés fogalmazódik meg bennem. Vajon együtt, egy turnébuszban jöttek? Ha igen, miről beszélgettek? Lehet, hogy barátok? Ha külön-külön jöttek, Lászlónak valaki állta az útiköltségét? Netán fellépti díjat is kapott? Ha igen, kitől? A vásárt szervező városi hivataltól? Szikorától? Az X-Faktortól? Nyilván a tévécsatorna áll a háttérben, beleírták a mentor szerződésébe, a botrányhőst vinnie kell magával a koncertjeire, hogy népszerűsítse a műsort.

2002-ben készítettem beszélgetést Szikorával. Hosszasan ecsetelte, nem szimpatizál az újonnan alakuló celebvilággal, neki, hívő, templomba járó embernek fontos, hogy a közönség előtt hiteles legyen. Azon kevesek közé tartozott, akinek elhittem, vannak elvei. Ennyit erről. Meglobogtattak előtte egy köteg pénzt, s máris dobta azokat. A legendásnak tartott zenész részt vesz egy folyamatosan csökkenő színvonalú, a zenét, mint művészeti ágat közröhej tárgyává tevő műsorban, mi több, színészkedik, bohóckodik, becsapja a nézőket, aztán le is buktatja magát. Ő előttem mostantól nem legenda, hanem egy csúnyán leszerepelt ember. És nem érdekel, hogy az R-GO milyen fergeteges élő koncertet adott Dunaszerdahelyen. (Új Szó)

Puha József

2014. 09. 24. 8:30

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Élő legenda pusztulása (Jegyzet) cikk képei
R-Go - Élő legenda pusztulása (Jegyzet)