Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Három nemzet fiai

Hangover - Három nemzet fiai

Megalakult az X Factorok történetének első nemzetközi formációja. A Hangovert a tehetségkutató cseh–szlovák változata első sorozatának három szereplője, a versenyt megnyert szlovák Peter Bažík, a cseh Matěj Vávra és a harmadik helyezett, a magyar Gyurcsík Tibor alkotja.

A dunaszerdahelyi Gyurcsík Tiborral beszélgettünk a Too Many Girls című dal és videoklip bemutatóján.

 

Hogyan született meg a formáció?

Az ötlet már az X Factor alatt megfogalmazódott. Miután véget ért a tévéműsor, odajött hozzám két magas, nagydarab úriember, akiket avatoroknak néztem. Bemutatkoztak. Az egyik Lumír Mati, a cseh és szlovák zenei piac vezető PR-menedzsere, a másik Martin Šrámek dalszerző, producer volt. Szóltak, hogy dolgozni akarnak velem. Kiderült, már korábban kiválasztottak bennünket. Lumír ötlete volt, hogy jó lenne kezdeni valamit „a három nemzet fiaival”. Peter, az első cseh–szlovák X Factor győztese a versenykiírás alapján bekerült Lumír csapatába, amely évek óta együtt dolgozik Celeste Buckinghammel. Ő pedig Matěj és az én mentorom volt. Így mi is bekerültünk a nagy csapatba.

Hangover - Három nemzet fiai

 

Nehéz lehetett összehangolni három különböző stílusú énekest.

Bizony, három teljesen más karakter alkotja a formációt. Peter rocker, Matěj alternatívabb előadó, én pedig popos, szvinges vizeken evezem. Šrámeknak és a másik zeneszerzőnek, Andrej Hruškának nem volt könnyű dolga. Sokat beszélgettünk, próbáltuk megtalálni azt a vonalat, amely mindhármunknak megfelel. Nehezen jött össze a dal. Több zenei alap, a szövegből pedig rengeteg változat készült. A végén teljesen elbizonytalanodtunk. Olyan ez, mint amikor elmész parfümöt vásárolni, megszagoltatnak veled tizenötöt, amelyek közül bármelyiket megvennéd, mert mind nagyon finom, de a végén már annyira tele van az orrod az illatokkal, hogy nem tudsz választani, nem tudsz rangsort állítani. Tele volt a fülünk a sok hangszereléssel, refrénnel. Pihentetni kellett a dolgot, visszavonultunk néhány napra. Most már egyértelmű, a végső változat a legjobb. A szöveget Celeste és Matěj írta a zeneszerzőkkel.

 

A videoklipet különböző helyszíneken, három országban forgattátok.

Három fiatal srácról szól, akik ugyanarra vágynak: kiszabadulni a hétköznapi szürkeségből. Arra próbáljuk ráirányítani az emberek figyelmét, hogy vegyék észre az apró dolgokat is, mert azok lehetőségek, s általában elmegyünk mellettük. Azokkal élni kell. Én egy londinert játszom, aki úgy dönt, hogy a gazdag úriember autóját nem viszi be a parkolóba, hanem elindul vele a nagyvilágba. Az úriembert Nagy Feró alakítja. Életem legizgalmasabb forgatásán vagyok túl. Az egyik budapesti hotelban akartuk felvenni a videoklip kezdő képkockáit, de másképp alakult. Lumír arra kért, vezessem körbe a magyar fővárosban. Kiszúrta az Operát, nagyon megtetszett neki az épület, s parancsba adta, hogy intézzem el, hotel helyett ott forgathassunk. Forgattunk még a Tátrában, Prágában és Somorja mellett.

 

Egyelőre csak egy dal készült el. Várható folytatás?

A Too Many Girls nagy költségvetésű produkció. A folytatás függ néhány tényezőtől. Egyrészt nem tudhatjuk, mennyire fog tetszeni a közönségnek. Másrészt Peter ebben vendégénekesként szerepel, ő ugyanis a legelfoglaltabb hármunk közül, tehát ha be jön is a dolog, nem biztos, hogy lesz ideje a további munkára. Többen mondták, ha anyanyelvünkön énekelnénk, a dal gyorsabban eljutna az emberek szívéig. De bízom abban, hogy angol szöveggel is sikeres lesz. Én elégedett vagyok vele, ráadásul sok jó, tehetséges embert ismertem meg. Már eddig is sokat kaptam a Hangovertől. (Új Szó)

Puha József

2014. 09. 26. 8:50

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Három nemzet fiai cikk képei
Hangover - Három nemzet fiaiHangover - Három nemzet fiai