Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2014/37

Listamustra - Listamustra 2014/37

Ahogy egy hete megjósoltuk, Meghan Trainor a bemutatkozó, All About That Bass című szerzeményével átvette a vezetést az amerikai Billboard magazin Hot 100 listáján. Az énekesnők közül legutóbb az első dalával a kaliforniai Katy Perry uralta a mezőnyt (I Kissed a Girl – 2008 nyarán hét hétig), előtte a 2006-os brit The X Factor győztese, a londoni Leona Lewis vezetett az első felvételével (Bleeding Love – 2008 tavaszán négy hétig).

A massachusettsi Meghan Trainor már két nagylemezt készített, ezeket kis, független kiadó jelentette meg. A 21. életévében járó énekesnő szekere a nyár második felében indult be. A négy zeneszámot – köztük a listavezető slágert – tartalmazó Title című EP-je az USA-ban egy hete, szeptember 9-én került forgalomba.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Meghan Trainor: All About That Bass

Egyesült Királyság – Calvin Harris featuring John Newman: Blame

Németország – David Guetta featuring Sam Martin: Lovers on the Sun

Magyarország – Lilly Wood & the Prick and Robin Schulz: Prayer in C (Robin Schulz Remix)

 

Calvin Harris újabb diadala

Megjelent a Maroon 5 új stúdióalbuma. Ennek hatására a Los Angeles-i zenekar a nagylemezt beharangozó Maps című szerzeménye visszatért az amerikai lista élmezőnyébe, a 11. helyről a kilencedikre lépett, a hatodik hely a csúcspozíciója.

Az Egyesült Királyságban is új a listavezető. A skót Calvin Harris az angol John Newmannel készült Blame című felvétele kezdett az élen. Napjaink legjobban kereső producerének ez a hetedik listavezetője a szigetországban. 2008-ban Dizzee Rascal Dance wiv Me című slágerének közreműködőjeként négy, 2009-ben az I’m Not Alone című zeneszámmal két, 2011-ben a Rihannával készült We Found Love-val hat, 2012-ben a Florence Welch-csel rögzített Sweet Nothinggal egy, tavaly az Alessóval és a Hurts duóval készült Under Controllal egy, idén májusban a Summerrel szintén egy hétig uralta a mezőnyt. John Newmannek a Blame a harmadik listavezetője odahaza. 2012-ben a Rudimental Feel the Love című dalának közreműködőjeként egy, tavaly a Love Me Again című szerzeményével szintén egy hétig tanyázott a legmagasabb pozícióban. A TOP 10-ben még egy új belépő szerepel: a tizedik helyen debütált Chris Brown amerikai hiphopsztár a két honfitársával, Usherrel és Rick Ross-szal készült New Flame című felvétele. A 184. pozícióból a hatodikba ugrott Ten Walls a Walking with Elephants című zeneszámmal, a 38. helyről a hetedikre jött fel a 5 Seconds of Summer ausztrál fiúkvartett az Amnesia című dallal.

A német csúcson nincs változás, ötödik hete David Guetta francia producer és Sam Martin amerikai énekes Lovers on the Sun című slágere vezet.

Nálunk a Single (track) Top 40 listán kilencedik, a rádiójátszási rangsorban negyedik hete első a Lilly Wood & the Prick francia duó Prayer in C című 2010-es szerzeményének a német Robin Schulz által készített remixváltozata. Calvin Harris és John Newman a Blame-mel a Single lista legmagasabban nyitó újdonságaként a kilencedik helyre érkezett meg. Duke Dumont felvétele, a Won’t Look Back a 26., Meghan Trainor amerikai listavezetője, az All About That Bass a 37. pozícióba iratkozott fel.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Maroon 5: V

Egyesült Királyság – Sam Smith: In the Lonely Hour

Németország – BAP: Niedeckens BAP: Das Märchen vom gezogenen Stecker – Live

Magyarország – Kowalsky meg a Vega: Még nem éden

 

A jelöltlista jótékony hatása

Az Amerikai Egyesült Államokban a Maroon 5 rajt-cél győzelmet aratott az ötödik, V című stúdióalbumával – 164 ezer példány fogyott el belőle a kiadás hetében. A tízes mezőnyben további két új belépő található. Young Jeezy atlantai rapper a hetedik, Seen It All: The Autobiography című stúdiólemezével 121 ezer példánnyal a második, a Counting Crows kaliforniai rockegyüttes szintén a hetedik, Somewhere Under Wonderland című stúdióalbumával 32 ezer példánnyal a hatodik helyet foglalta el. A Google Play internetes zeneáruház 99 centért árusította a Bob Marley and The Wailers legnagyobb slágereit tartalmazó, 1984-ben megjelent Legend című nagylemezét, amely a századik pozícióból az ötödikbe lépett.

A brit piacon megőrizte vezető helyét az angol Sam Smith az In the Lonely Hour című albumával. A korong példányszáma alig változott, a múlt héten 30 081 példánnyal állt az élen, a héten 30 398 példánnyal uralja a mezőnyt. Az angol Robert Plant tizedik, Lullaby and… The Ceaseless Roar című stúdiólemeze a második, az amerikai Ryan Adams 14., a saját nevét viselő stúdióalbuma a hatodik, az Interpol New York-i rockzenekar ötödik stúdiólemeze, az El Pintor a kilencedik helyen kezdett. A hét nyertesei a Mercury Prize-ra jelölt albumok, a díjra nevezett tizenkét korong iránt jelentősen megugrott a kereslet. Közülük legmagasabban a Royal Blood nagylemeze szerepel, a negyedik pozícióban tanyázik.

Németországban a BAP nemét rockegyüttes Niedeckens BAP: Das Märchen vom gezogenen Stecker – Live című albuma debütált az első helyen.

Magyarországon megszakításokkal 12. hete a Kowalsky meg a Vega hetedik, Még nem éden című nagylemeze a legkelendőbb. A Maroon 5 albuma, a V a 12., a Tom Petty & the Heartbreakers nagylemeze, a Hypnotic Eye a 36. pozícióban nyitott.

Puha József

2014. 09. 16. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2014/37 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2014/37