Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2014/38

Listamustra - Listamustra 2014/38

Az amerikai albumeladási lista élmezőnyének nagylemezei közül hét új belépő. Az élen a tájainkon teljesen ismeretlen hiphopelőadó, Lecrae debütált a hetedik, Anomaly című stúdióalbumával, amelyből 88 ezer példány fogyott el a megjelenés hetében. A houstoni rapper rekordot állított fel vele.

Az Anomaly az első nagylemez, amely a Billboard magazin kétszáz korongot rangsoroló eladási listája mellett a gospelalbumok rangsorában is csúcsra jutott. Az Anomaly a kortárs kereszténylemezek listáján is az első helyre került. Ez az ötödik album, amely itt és a fő eladási rangsorban is elfoglalta a vezető pozíciót. Ez korábban Chris Tomlinnak (a Burning Lights című nagylemezzel 2013-ban), TobyMacnek (Eye on It – 2012), LeAnn Rimesnak (You Light Up My Life: Inspirational Songs – 1997) és Bob Carlislenek (Butterfly Kisses (Shades of Grace) – 1997) jött össze.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Meghan Trainor: All About That Bass

Egyesült Királyság – Sigma featuring Paloma Faith: Changing

Németország – David Guetta featuring Sam Martin: Lovers on the Sun

Magyarország – Lilly Wood & the Prick and Robin Schulz: Prayer in C (Robin Schulz Remix)

 

A Prayer in C hazai jubileuma

Nincs változás az amerikai Billboard magazin Hot 100 listája élén: második hete a massachusettsi Meghan Trainor uralja a mezőnyt az All About That Bass című slágerrel.

Valamivel izgalmasabban alakult a brit rangsor tízes mezőnye. A listán tartózkodás harmadik hetében a 115. helyről az elsőre ugrott a Sigma a londoni Paloma Faith-tel készült Changing című szerzeménye. A leedsi drum and bass / house duónak ez a második brit listavezetője, a Nobody to Love című zeneszámmal áprilisban egy hétig vezetett. A TOP 10-ben egy újdonság szerepel: a negyedik pozícióban kezdett Professor Green a kaliforniai Tori Kellyvel készült Lullaby című felvétele, amellyel a londoni hiphopelőadó a tegnap, szeptember 22-én kiadott Growing Up in Public című harmadik stúdióalbumát harangozta be. Tíz helyet javítva a tizedikre jött fel a hertfordi George Ezra a Blame It on Me című dallal.

Németországban hatodik hete David Guetta francia producer és Sam Martin oregoni énekes Lovers on the Sun című slágere az első.

Magyarországon tizedik hete uralja a Single (track) Top 40 listát a Lilly Wood & the Prick francia duó 2010-es Prayer in C című szerzeményének a német Robin Schulz által készített remixváltozata, és ötödik hete ez a rádióállomásaink leggyakrabban sugárzott zeneszáma. Tegnap került forgalomba Strut címmel a New York-i Lenny Kravitz tizedik stúdiólemeze, amelyről a New York City a második, a The Pleasure and the Pain a harmadik, a The Chamber a negyedik pozícióban található a Single rangsorban. A Fehér Balázs (The Carbonfools) és Felcser Máté (Punnany Massif) alkotta Ő és Én a 29. helyen startol a Ha nem mondod című felvétellel.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Lecrae: Anomaly

Egyesült Királyság – The Script: No Sound Without Silence

Németország – Majoe: Breiter als der Türsteher

Magyarország – Kowalsky meg a Vega: Még nem éden

 

Kora őszi albumdömping

Ahogy fent írtuk, az Amerikai Egyesült Államok nagylemez-eladási listájának élmezőnyében hét új belépő tanyázik. Lecrae korongja mellett a harmadik helyre 70 ezer példánnyal Jhené Aiko Los Angeles-i énekesnő első stúdióalbuma, a Souled Out, a negyedikre 45 ezerrel Ryan Adams észak-karolinai rockzenész 14. stúdiólemeze, a Ryan Adams, az ötödikre 38 ezerrel Lee Brice nashville-i countryzenész harmadik stúdióalbuma, az I Don’t Dance, a hetedikre 31 ezerrel az Interpol New York-i rockzenekar ötödik stúdiólemeze, az El Pintor, a nyolcadikra 31 ezerrel Dustin Lynch nashville-i születésű countryénekes második stúdióalbuma, a Where It’s At, a tizedikre 29 ezerrel az angol Robert Plant tizedik stúdiólemeze, a Lullaby and… The Ceaseless Roar iratkozott fel.

Az Egyesült Királyság tízes mezőnyében hat újdonság szerepel. A csúcson 42 546 példánnyal a The Script ír pop-rock együttes negyedik stúdióalbuma, a No Sound Without Silence, az ezüstérmes pozícióban egy élő legenda, az amerikai Barbra Streisand tizenkét duettet tartalmazó Partners című nagylemeze nyitott. A negyedik helyre Chris Brown virginiai hiphopsztár hatodik stúdióalbuma, az X, a hetedikre a Guns N’ Roses egykori gitárosa, Slash nagylemeze, a Myles Kennedyvel és a The Conspiratorsszal készített World on Fire, a kilencedikre a Train San Franciscó-i pop-rock zenekar hetedik stúdióalbuma, a Bulletproof Picasso, a tizedikre a Catfish and the Bottlemen walesi rockegyüttes első stúdiólemeze, a The Balcony érkezett meg.

A német piacon Majoe német rapper albuma, a Breiter als der Türsteher debütált az eladási rangsor élén.

Nálunk megszakításokkal 13. hete a Kowalsky meg a Vega hetedik, Még nem éden című nagylemezéből értékesítik a legtöbbet. A TOP 40-ben négy új belépő található: Robert Plant albuma, a Lullaby and… The Ceaseless Roar a második, a HammerFall svéd metálzenekar kilencedik stúdiólemeze, a (r)Evolution a 15., Zorán DVD-je, az Egypár barát – Aréna 2014 a 28., a Killakikitt rapduó albuma, a Killagoons a 29. pozíciót foglalta el.

Puha József

2014. 09. 23. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2014/38 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2014/38