Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Lesz a Kis Tehénnek kistestvére?

A kis tehén - Lesz a Kis Tehénnek kistestvére?

Bár a reklámokban már ezer Kis Tehén lepte el a zöld mezőt, ez a tehén egyedül marad. Hiszen ez a Kis Tehén vonzerejének egyik titka - nyilatkozta Kollár Klemencz László (a Kis Tehén ötletgazdája). Így a sárga figura kreátora, Igor Lazin nem rajzol majd Kis Elefántot és Rózsaszín Nyuszit, akik a Kis Tehén barátai lehetnének.

Rajzfilmsorozat viszont lesz! Kollár Klemencz László és Igor Lazin három kortárs íróval együtt már a sárga animal-ció mindennapjain dolgozik. Egy szabály van csak: a Kis Tehénnek egyedül kell maradnia. Lehet egy fája, az a fa lehet akár hordozható is, amit a hátára vesz, és így járkál a zöld mezőn. De a Kis Majom és a többi, hasonló mesefigura nem illik ide, ez nem is igazán gyerekeknek szól. A Kis Tehén minden korosztály számára tud adni valamit, boldogságot, életörömöt, és az emberek ezért szeretik. A már ismert kisfilmben csigázza az emberek figyelmét, provokálja őket; vajon ki bírja végignézni ezt a 2-3 perces animációt, úgy hogy semmi sem történik és egy sárga placsni torokhangon, értelmetlenül énekel, és a végén még be is gurul. De nem ez volt a célja Kollár Klemencz Lászlónak, amikor 5 éve a Kis Tehén életre kelt. "Mi szeretjük, ha nem történik semmi. Szeretek valakivel ülni úgy, hogy nem beszélgetünk, csak együtt vagyunk, és ez így tök jó.- vallja Kollár Klemencz László - A távol-keleti filozófia az, ami a legközel áll a Kis Tehénhez, csak ő éppen egy európai fán ül, mögötte pedig európai égbolt van. A kisfilm végén még dühös is lesz, nem egyértelmű, hogy ő maga boldog, de az biztos, hogy már sok mindenen túl van, bölcs."
A Kis Tehén tehát nem elégszik meg ennyivel. Filmet forgat, önmagáról, nekünk.

A kis tehén - Lesz a Kis Tehénnek kistestvére?

"Kis tehén" - Zene a nyulaknak a Wanted színpadon

A Sziget hívogató kabalababája, a Kis Tehén sem hiányozhat az idei ereszdelmagadbuliból. Kilenc zenész áll majd színpadra augusztus 2-án 19:00-kor az óbudai hajógyári szigeten. A Zene a nyulaknak formáció a tangóharmónikával kelti majd életre Kis Tehenét. Lehet, hogy lesz, aki menekül, de szerintem többen lesznek azok, akik csatlakoznak a Kollár Klemencz Lászlóhoz, és megalakítják a "Kis tehén-ülök a fa tetején"
kórust.

B.A.

Pet

2002. 07. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Pet 2002. 07. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2002. 07. 14. 0:00
A kis tehén 1 boozie.
2003. 01. 03. 0:00
fasza.
2003. 01. 03. 0:00
fasza.
Vendég 2003. 03. 17. 0:00
Nagyon durva ez a kép az élő tehánről.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Lesz a Kis Tehénnek kistestvére? cikk képei
A kis tehén - Lesz a Kis Tehénnek kistestvére?A kis tehén - Lesz a Kis Tehénnek kistestvére?